رییس کمیسیون امنیت ملی در همایش ملی پدافند غیرعامل:
فرهنگ پدافند بین مدیران ارشد و میانی کشور مغفول مانده است/ مستنکفین از قانون پدافند غیرعامل پیگیری قانونی میشوند
رییس کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه پدافند غیرعامل ، الگوی دفاع جامع در برابر جنگ ترکیبی است، گفت: مستنکفین از قانون پدافند غیرعامل پیگیری قانونی میشوند.
به گزارش ایلنا، همایش ملی پدافند غیرعامل، صبح امروز دوشنبه ۹ آبان ماه با حضور محمد مخبر؛ معاون اول ریاست جمهوری، امیر نصیرزاده؛ جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، سید اسماعیل خطیب؛ وزیر اطلاعات و پیرحسین کولیوند؛ رئیس جمعیت هلال احمر در مرکز همایشهای بین الملل صدا و سیما برگزار شد.
وحید جلال زاده، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در این همایش اظهار داشت: مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت پدافند غیرعامل تاکید داشته و در نشست با مسئولان این سازمان فرمودند: «اگر مدیران کشور اهمیت این مسئله را درک نکرده و پدافند غیرعامل توسعه پیدا نکند، کشور در معرض تهدیدات غیرقابل جبران قرار میگیرد.» در این راستا یکی از مهمترین ملزومات مدیریت پیشدستانه تهدیدات فرا روی امنیت ملی و نیز توسعه بازدارندگی همه جانبه، بهرهگیری از ظرفیتهای پدافند غیرعامل است.
وی با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی ایران با تهدیدات متراکم امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مواجه است، توضیح داد: تهدیدات امروز در حوزههای مختلف با عنوان جنگ ترکیبی مطرح بوده و به یکی از اولویتهای در دهه پنجم انقلاب اسلامی ایران تبدیل شده است. استحکام و پایداری در قلمرو ملی مستلزم رعایت اصول و معیارهای مناسب پدافند غیرعامل است که بیتوجهی به آنها تهدیدات بسیاری را به همراه خواهد داشت.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: بکارگیری اصول پدافند غیرعامل نه تنها منجر به پیشگیری از تهدیدزایی برای کشور خواهد شد بلکه کاهش قابل توجه آسیبپذیری در مقابل حملات دشمنان را به همراه دارد اما نکته قابل تامل در این زمینه این بوده که فرهنگ پدافند بین مدیران ارشد و میانی کشور مغفول مانده است.
جلال زاده ضمن تاکید بر اهمیت توسعه اصول پدافند غیرعامل مطرح کرد: در قوانین توسعهای کشور، موضوع پدافند غیرعامل با هدف مصون سازی قلمرو ملی و پیشگیری از آسیبها از اهمیت ویژهای برخوردار است که برآیند نهایی آن حفظ و ارتقاء امنیت خواهد بود.
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی در دوره فعلی با تمام توان تلاش کرده تا در ردیفهای بودجهای حقوق سازمان پدافند غیرعامل لحاظ شود و در نهایت این مهم در نوبت صحن مجلس برای تصویب است تا مسیر برای اجرای ماموریتهای پدافند غیرعامل تسهیل شود که امیدواریم تا یک ماه آینده این مصوبه از مجلس به شورای نگهبان ارسال شود.
فرهنگسازی و آموزش عمومی با عنایت به تکلیف دولت نسبت به رعایت اصول پدافند غیرعامل در مطالعه طراحی و اجرای طرحهای مهم و تاسیسات زیربنایی و ساختمانهای حساس در کشور از پیشنهادات رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در این همایش بود که باید در دستور کار قرار گیرد.
جلال زاده عنوان کرد: ایجاد واحدهای سیاسی در شهرها براساس معیارهای متناسب باید مدنظر باشد چراکه بسیاری از شهرهای ایران فاقد اصول مناسب سازماندهی سیاسی فضا هستند که در مجلس امکان مکانیابی مناسب برای مراکز حیاتی، حساس و مهم کشور متناسب با ویژگیهای و توانمندی محیطی و تهدیدات احتمالی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری از ایجاد برخی تهدیدات همچون تهدیدات زیستی نیازمند همکاری منطقهای و بینالمللی با کشورهای همسایه است، گفت: وزارت امور خارجه موظف است با همکاری ستاد نیروهای مسلح و سازمان پدافند غیرعامل زمینه همکاری با کشورهای همسایه را فراهم کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تصریح کرد: حملات سایبری به زیرساختهای کشور یکی از مهمترین تهدیدات در حوزه پدافند غیرعامل است، آخرین حمله در این زمینه مربوط به جایگاه های سوخت بود که اگر زیرساختهای لازم در این حوزه ایجاد نشده بود، صدمات جدیتری در پی داشت.