خبرگزاری کار ایران

مدیرکل صمت البرز مطرح کرد:

احیای ۲۴۳ واحد صنعتی راکد در البرز / در جنگ اقتصادی، مردم و تولیدکنندگان سربازان میدان بودند

احیای ۲۴۳ واحد صنعتی راکد در البرز / در جنگ اقتصادی، مردم و تولیدکنندگان سربازان میدان بودند

مدیرکل صنعت معدن و تجارت استان البرز، گفت: در یکی دو سال اخیر، کشور درگیر جنگ اقتصادی همه‌جانبه‌ای بود. دشمن به جای ابزار نظامی، با ابزار اقتصادی وارد میدان شد. اما در این جنگ، نقش‌آفرینان اصلی نه نظامیان، بلکه مردم، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان، رانندگان حمل‌ونقل کالا و فروشندگان بودند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از البرز، محمد انصاری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز امروز در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت روز ملی صنعت و معدن برگزار شد به تامین کالای اساسی به عنوان یکی از مهمترین وظایف اداره کل صمت در البرز اشاره کرد.

وی در این نشست خبری که در کارخانه اتمسفر در شهر گرمدره برگزار شد به عنوان یکی از واحدهای تولیدی که بعد از مدتها به چرخه تولید بازگشت اشاره کرد‌.

این مدیر استانی با یادآوری ظرفیت‌های صنعتی استان، از احیای بیش از ۲۴۳ واحد تولیدی راکد در سال‌های اخیر خبر داد و تأکید کرد: آنچه امروز در احیای کارخانه‌ها و بازگشت آنها به چرخه تولید شاهد هستیم، حاصل همراهی دولت، بخش خصوصی و نقش‌آفرینی مردم در میدان واقعی جنگ اقتصادی است.

«اتمسفر» نماد یک احیای موفق

انصاری با اشاره به راه‌اندازی مجدد کارخانه تولید «اتمسفر» در گرمدره که بعد از انقلاب به دلیل بدهی بانکی، مصادره و دچار رکود بود، اظهار داشت: این واحد تولیدی سال‌ها متوقف بود و بیش از هزار کارگر بیکار شدند اما با تلاش سرمایه‌گذار جدید و همراهی دستگاه‌های اجرایی، اکنون با ظرفیت تولید بالا در حال بازگشت به بازار است. این کارخانه نماد یک احیای موفق و کار جهادی است که می‌تواند اشتغال پایدار برای بیش از ۸۰ نفر ایجاد کند.

وی افزود: این احیای واحدهای صنعتی نه با تزریق منابع ارزی یا مداخله سنگین دولت، بلکه با تکیه بر توان بخش خصوصی، روحیه جهادی و پیگیری مستمر تحقق یافته است.

توزیع و قیمت کالاها در شرایط جنگ اقتصادی

در پاسخ به سؤال خبرنگار ایلنا درباره اقدامات وزارت صمت در شرایط جنگ اقتصادی برای تأمین کالا و کنترل بازار، مدیرکل صمت البرز گفت: در یکی دو سال اخیر، کشور درگیر جنگ اقتصادی همه‌جانبه‌ای بود. دشمن به جای ابزار نظامی، با ابزار اقتصادی وارد میدان شد. اما در این جنگ، نقش‌آفرینان اصلی نه نظامیان، بلکه مردم، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان، رانندگان حمل‌ونقل کالا و فروشندگان بودند.

وی ادامه داد: در این شرایط، وزارت صمت بدون تبلیغات پررنگ و بدون ایجاد التهاب، تمرکز خود را بر تأمین و توزیع مناسب کالا گذاشت. ما تلاش کردیم با جلوگیری از احتکار، افزایش عرضه کالاهای اساسی و ساماندهی شبکه توزیع، اجازه ندهیم گرانی مصنوعی بازار را تحت تأثیر قرار دهد. گرچه تورم و فشار اقتصادی وجود داشت، اما در تأمین کالاهای حیاتی کشور هیچ‌گاه دچار بحران نشد و این را باید به پای مدیریت جهادی همه فعالان این حوزه گذاشت.

۲۴۳ واحد صنعتی از رکود خارج شدند

انصاری با تأکید بر اینکه احیای واحدهای صنعتی یکی از اولویت‌های اصلی دولت سیزدهم بوده، تصریح کرد: در استان البرز، تاکنون بیش از ۲۴۳ واحد صنعتی راکد با همکاری کارگروه تسهیل، دستگاه قضایی و بانک‌ها دوباره به مدار تولید بازگشته‌اند.

وی گفت: بسیاری از این واحدها به دلیل مشکلات حقوقی، بدهی بانکی یا سوءمدیریت تعطیل شده بودند، اما با پیگیری‌های صورت‌گرفته، این گره‌ها باز شد و امروز شاهد بازگشت این ظرفیت‌ها به چرخه تولید هستیم. یکی از مهم‌ترین نمونه‌ها، کارخانه «اتمسفر» است که با بهره‌گیری از ماشین‌آلات به‌روز و سرمایه انسانی متخصص، اکنون به جایگاه خوبی در صنعت تبرید کشور بازخواهد گشت.

وعده تأمین ۱۵۰ مگاوات برق جدید برای صنایع البرز در سال جاری

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز از تلاش جدی برای جبران کسری برق صنایع استان خبر داد و گفت: بخش صنعت، بعد از بخش خانگی، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده برق در استان است. تحقق شعار سال گذشته مبنی بر “جهش تولید” به دلیل کمبود انرژی محقق نشد. ما در اوج مصرف، نزدیک به یک‌سوم مصرف برق را نمی‌توانیم در کشور تولید کنیم.

وی افزود: با پیگیری‌های انجام‌شده، بیش از ۵۰ مگاوات برق از طریق مولدهای CHP وارد مدار شده و بیش از ۱۲۰ واحد صنعتی برای نصب نیروگاه خورشیدی روی سقف سوله‌های خود اعلام آمادگی کرده‌اند. اگر شرایط جنگی اخیر نبود، می‌توانستیم تا ۱۵۰ مگاوات برق جدید برای صنایع استان تأمین کنیم.

پرداخت ۴۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات از منابع داخلی بانک‌ها

انصاری با اشاره به عملکرد ستاد تسهیل استان در سال گذشته تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳ با برگزاری ۱۲۱ جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، ۷۵ مصوبه عملیاتی شد. در نتیجه این مصوبات، ۶۸۸ فقره تسهیلات به مبلغ ۴۳ هزار میلیارد تومان از محل منابع داخلی بانک‌ها پرداخت شد.

این مدیر با بیان اینکه این مبلغ تنها مربوط به تأمین نقدینگی واحدهای صنعتی استان البرز بوده، افزود: تعداد تسهیلات نسبت به سال قبل ۲۸.۵ درصد و مبلغ پرداختی ۴ درصد رشد داشته است، ولی همچنان کمتر از انتظار ما بوده است.

توزیع کالاهای اساسی در ۱۲ روز جنگ اخیر

مدیرکل صمت البرز درباره وضعیت تأمین و توزیع کالاهای اساسی در ۱۲ روز جنگ اخیر، گفت: در اوایل بحران، به‌دلیل خریدهای هیجانی، فروشگاه‌ها با ازدحام روبه‌رو شدند. در حوزه روغن، محدودیت‌هایی وجود داشت ولی کمبودی نبود. شکر هم اگرچه در برخی فروشگاه‌ها لحظاتی تمام می‌شد، اما بلافاصله از ذخایر استانی تأمین و عرضه می‌شد.

این مسئول  افزود: برنامه داریم نقاط ضعف و قوت تیم عملیاتی مدیریت بحران را بررسی کرده و به استاندار گزارش دهیم. از جمله پیشنهادات مهم، تقویت حمل‌ونقل ریلی برای شرایط بحرانی است تا اگر حمل‌ونقل جاده‌ای مختل شد، تأمین کالا متوقف نشود.

اخراج اتباع و مدیریت جایگزین نیروی انسانی در صنایع

مدیرکل صمت استان البرز با بیان اینکه تأمین نیروی انسانی بعد از اخراج اتباع به یکی از چالش‌های اصلی واحدهای صنعتی تبدیل شده، گفت: حدود ۳۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی در البرز حضور دارند که بخشی از آن‌ها فاقد مجوز هستند. هم‌اکنون بخشی از نیروی کار صنایع از میان زندانیان تأمین می‌شود.

وی پیشنهادهایی برای رفع این مشکل ارائه کرد و‌ ادامه داد: در حال پیگیری ساماندهی استفاده از اتباع دارای شرایط، به‌کارگیری نیروهای امریه (سرباز صنعت) و همچنین دانشجویان مأمور به خدمت در واحدهای صنعتی هستیم.

البرز چهارمین استان کشور از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان

انصاری با اشاره به تغییر مسیر توسعه صنعتی استان به سمت دانش‌بنیان‌سازی گفت: ۸۶ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان استان، صنعتی هستند. هم‌اکنون ۱۵ درصد پروژه‌های در حال اجرای صنعتی در استان، توسط شرکت‌های دانش‌بنیان اجرا می‌شود.

وی تأکید کرد: در صدور مجوزها سعی کرده‌ایم از اعطای مجوز به طرح‌های پرمصرف در آب و انرژی یا فاقد پشتوانه نیروی انسانی پرهیز کنیم.

نقش رسانه در جنگ اقتصادی

مدیرکل صمت البرز در پایان از رسانه‌ها به‌عنوان یکی از بازوهای اثرگذار در جنگ اقتصادی یاد کرد و گفت: در این میدان، خبرنگاران نقش سنگرسازان بی‌سنگر را داشتند؛ بدون ادعا، اما با اثرگذاری بالا. امیدوارم رسانه‌ها همچنان با دلسوزی، تخصص و نگاه سازنده، در کنار دولت و صنعتگران باشند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز