خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا تشریح شد:

نفت دنیا را به جنگ می‌کشاند؟

نفت دنیا را به جنگ می‌کشاند؟

یک کارشناس حوزه انرژی گفت: به محض اینکه ترامپ برای نجات نتانیاهو به ایران حمله کرد بهای نفت به سمت قیمت‌های بالای نگران‌کننده برای اقتصاد بین‌الملل رفت بنابراین باعجله آتش بس اعلام کرد تا بهای نفت بالاتر نرود.

محمود خاقانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره اینکه آیا نفت دنیا را به جنگ می‌کشاند، اظهار داشت: ترامپ در دولت اول خود بعد از اینکه در خاورمیانه عربی تغییرات حکومتی  ایجاد و پایگاه نظامی را تقویت کرد، اعلام کرد که تمام منابع نفتی باید تحت تسلط امریکا باشد. اواخر ماه ژوئن ۲۰۱۷ اعلام کرد کنترل و مدیریت بازار نفت و گاز دست امریکا خواهد بود و اکنون در دوره دوم روزی ۱۳.۵ میلیون بشکه نفت و  گاز مایع تولید و صادرات  کرده و با  قطع صادرات گاز روسیه به اروپا و تامین نیاز اتحادیه اروپا درواقع بازار را مدیریت می‌کند. 

وی افزود: به محض اینکه ترامپ برای نجات نتانیاهو به ایران حمله کرد بهای نفت به سمت قیمت‌های بالای نگران‌کننده برای اقتصاد بین‌الملل رفت بنابراین باعجله آتش بس اعلام کرد تا بهای نفت بالاتر نرود.

این کارشناس حوزه انرژی تاکید کرد: همه می‌دانیم ایران همیشه حافظ امنیت تنگه هرمز و نفتکش‌های عبوری از این منطقه بوده چون این تنگه برای اقتصاد کشورها اهمیت دارد، حتی در طول جنگ ۸ ساله همت  جمهوری اسلامی بر این استوار بود که این تنگه بسته نشود  زیرا نمی‌خواست تامین انرژی جهان به مخاطره بیفتد و هنوز هم همین سیاست را دارد. البته اسرائیل بدنبال این است که  بحران توسعه پیدا می‌کند، برخی نیز در داخل اینگونه القا می‌کنند که ایران بدنبال به خطر انداختن امنیت تامین انرژی جهان است.

وی بیان کرد: در هر حال  قیمت نفت سقوط کرد و این در کنار تصمیمی است که بزودی اوپک‌پلاس اتخاذ خواهد کرد و دلیل آن این بود که ترامپ با روسیه چین و هند تفاهم کرد  اگرچه چین در این مدت سکوت کرد و پوتین هم رفتار دوگانه اتخاذ کرده اما در مذاکرات با ترامپ تفاهم کرد که رئیس‌جمهور ایالات متحده تحریم هسته‌ای روسیه را لغو کند، کمااینکه دولت مجارستان نیز از امریکا بابت  مجوز به تکمیل نیروگاه هسته‌ای  توسط روس‌ها قدردانی کرد.

خاقانی تصریح کرد: قیمت نفت در حالی به شدت کاهش پیدا کرد که روبه افزایش می‌رفت و دلیل آن کمک امریکا به نتانیاهو برای بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران بود زیرا این موضوع افزایش قیمت نفت هم ترامپ ، هم چین و  بویژه اروپا را نگران کرده بود. یعنی این کشورها پشت‌پرده مذاکره کردند که اقتصادشان نمی‌تواند شوک بهای نفت را تحمل کند از همه  نگران‌کننده‌تر انتخاب ایران برای تلافی حمله امریکا؛ پایگاه امریکا در قطر بود.

وی خاطرنشان کرد: قطر یک‌سوم گاز طبیعی مایع بازار چین را تامین می‌کند، چین و قطر قرارداد بلندمدت ۲۵ ساله دارند و پکن صنعت ال‌ان‌جی این کشور سرمایه‌گذاری کرده؛ بنابراین بیش از همه نگران  بود. 

 این کارشناس حوزه انرژی گفت: در مجموع در سال اخیر اوپک‌پلاس یک میلیون و ۷۸۰ هزار بشکه نفت بیشتر تولید کرده و اکنون نفت بیش از تقاضا؛ عرضه می‌شود.  در انگلیس مصرف کم شده و صنعت اتومبیل رکود یافته، صادرات نفت خام روسیه به چین هم کاهش یافته است.

وی بیان داشت: اکنون باید هوشیار باشیم همان‌ها که کاسب تحریم بودند کاسب جنگ نیز هستند و وارد صحنه شده و بر طبل جنگ می‌کوبند.

خاقانی گفت:  هرچند قیمت نفت در حال سقوط است و این به نفع اقتصاد امریکا، اروپا و چین است  اما این را نیز در نظر داشته باشیم که اسرائیل و امریکا نقشه داشتند که ایران را به غزه تبدیل کرده و ایرانیان را آواره کنند.  در این شرایط ما باید تدبیر کرده و نارضایتی مردم را کاهش دهیم چراکه نفوذی‌ها بدنبال نارضایتی مردم هستند.  

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز