مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان:
کمبود پزشک متخصص درشهرستانها با همکاری علوم پزشکی قابل حل می باشد

یک میلیون و ۹۰۰ هزار بیمار در مراکز درمانی تامین اجتماعی ویزیت شدند
مدیر درمان تامین اجتماعی استان همدان گفت: اگر پزشکان تماموقت در مناطق محروم بتوانند در ساعات غیر موظف فعالیت داشته باشند و دانشگاه علوم پزشکی و بیمه سلامت موافقت کند، هم مشکل کمبود پزشک حل میشود، هم پزشکان از این فرصت برای کسب درآمد استفاده میکنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از همدان، حسن عروتی موفق در جلسه هم اندیشی در جمع خبرنگاران با اشاره به چالش جدی کمبود پزشک متخصص اظهار کرد: به دلیل تعرفههای پایین بخش دولتی و جاذبههای مالی بخش خصوصی، جذب پزشکان با دشواری همراه است؛ سازمان تأمین اجتماعی پس از فارغالتحصیلی پزشکان، ابزار قانونی برای الزام یا جذب آنها در اختیار ندارد.
مدیر درمان تأمین اجتماعی همدان همچنین از حذف سهمیه ۱۰ درصدی پزشکان در تأمین اجتماعی از سوی وزارت بهداشت انتقاد کرد و از پیگیری بازگرداندن آن از طریق نمایندگان مجلس خبر داد.
عروتیموفق به بدهیهای انباشته دولت به تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت: دولت باید سالانه سه درصد سهم خود را بابت هر بیمهشده پرداخت کند و متأسفانه این رقم در سالهای گذشته پرداخت نشده و انباشته شده و اکنون حدود هزار میلیارد تومان بدهی وجود دارد.
عروتیموفق یکی از مشکلات اصلی را عدم تناسب ظرفیت موجود و تقاضای بالای مردم برای خدمات درمانی دانست و با بیان اینکه همدان از نظر تعداد تختهای بیمارستانی در جایگاه چهارم کشوری قرار دارد، اما پاسخگویی کامل به بیمهشدگان همچنان دشوار است.
عروتی موفق با عنایت به اینکه بیش از 45 میلیون نفر از مردم کشور تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی بوده و از دو طریق مراجعه به مراکز درمانی ملکی و دریافت خدمات درمانی کاملا رایگان و یا خرید خدمت از پزشکان و مراکز تشخیصی درمانی تحت پوشش خدمات این سازمان قرار می گیرند بر عزم مدیریت درمان تامین اجتماعی استان در ارتقای کمیت و کیفیت خدمات در حال ارائه به 830 هزار نفر بیمه شده در استان با حفظ شأن و کرامت و کسب رضایتمندی حداکثری مراجعین تاکید کرد.
عروتی موفق اظهار داشت: مجموعه مدیریت درمان تامین اجتماعی استان دردو بخش درمان مستقیم و درمان غیر مستقیم به بیمه شدگان محترم سازمان خدمات رسانی می کند وافزود: بخش درمان مستقیم این مدیریت با 9 مرکز درمانی ملکی شامل: 2 بیمارستان 6 درمانگاه و یک پلی کلینیک تخصصی می باشد و خدمات درمانی بدون دریافت فرانشیز و به صورت کاملا رایگان به بیمه شدگان ارائه می گردد.
عروتیموفق با ارائه آماری از عملکرد مراکز درمانی استان و با اشاره به اینکه میانگین ضریب اشغال تخت در هر دو بیمارستان تأمین اجتماعی استان ۷۲ درصد بوده است گفت: سال گذشته، ۳۲ هزار بیمار بستری شدند و برای ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر عمل جراحی انجام شد؛ همچنین ۵ هزار و ۸۰۰ نفر برای زایمان به مراکز ملکی مراجعه کردند.
یک میلیون و ۹۰۰ هزار بیمار در مراکز درمانی تامین اجتماعی ویزیت شدند
وی با بیان اینکه در بخش خدمات سرپایی یک میلیون و ۹۰۰ هزار ویزیت توسط پزشکان انجام شده است ادامه داد: از این تعداد یکمیلیون و ۴۰۰ هزار نفر به داروخانههای سازمان مراجعه و خدمات دارویی رایگان دریافت کردند.
مدیر درمان تأمین اجتماعی همدان با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۴۵ هزار مراجعه به آزمایشگاههای ملکی و ۷۳ هزار مراجعه به مراکز مامایی نیز ثبت شده است گفت: برای ۱۳ هزار و ۳۰۰ نفر خدمات تصویربرداری MRI و ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر سی تی اسکن بهصورت رایگان انجام شد.
عروتی موفق از تشکیل ۱۱۵ هزار پرونده الکترونیک برای بیماران مزمن در سطح استان خبر داد و افزود: بیماریهای مزمن همچون بیماریهای قلبی، فشار خون، اعصاب و روان، دیابت و تیروئید در اولویت رسیدگی قرار دارند و این بیماران بهصورت منظم و ماهیانه به مراکز مراجعه و داروهای مورد نیاز خود را بدون محدودیت دریافت میکنند.
وی با اشاره به راهاندازی کلینیک دیابت و فشار خون افزود: به دلیل شیوع بالای این بیماریهای مزمن، در کلینیک شهبازی بیمارستان آتیه و غرضی ملایر ، بخشهای ویژهای برای ویزیت، آزمایش، آموزش تغذیه و رژیم درمانی راهاندازی شده که مورد استقبال گسترده بیماران قرار گرفته است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی همدان با اشاره به تغییر شیوه سنتی نوبتدهی در درمانگاهها افزود: با راهاندازی سامانه نوبتدهی غیرحضوری، فرایند نوبتگیری آنلاین انجام میشود که شهریور سال گذشته، هشت درصد نوبت غیرحضوری فعال بود که اسفندماه به ۵۸ درصد رسید، امسال، هدفگذاری شده به حداقل ۷۰ درصد برسد.
وی گفت: اورژانس بیمارستان ملایر با ۲۳ میلیارد تومان نوسازی و استانداردسازی شد که ۷ میلیارد تومان آن کمک خیر بود، در بیمارستان آتیه، پروژه استانداردسازی تغذیه با اعتباری بالغ بر ۲۲ میلیارد تومان به اجرا درآمد.
عروتیموفق با اشاره به پروژههای عمرانی در دست اجرا عنوان کرد: در محوطه بیمارستان آتیه، درمانگاه تخصصی به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع در حال احداث است که پس از تکمیل، درمانگاه فعلی به آن منتقل و فضای موجود برای توسعه فضای بستری بیمارستان مورد استفاده قرار میگیرد؛ این پروژه با اعتبار ۱۵۹ میلیارد تومان ساخته میشود.
مدیر درمان تأمین اجتماعی همدان با بیان اینکه بخش ال دی آر بیمارستان آتیه همدان به بهرهبرداری خواهد رسید افزود: با توجه به ثبت بالاترین آمار زایمان طبیعی در استان در بیمارستان آتیه، پروژه احداث زایشگاه مدرن در بیمارستان آتیه طراحی و اجرا شده است.
عروتیموفق از آغاز احداث درمانگاه تخصصی دیگری به متراژ ۴۱۵۰ متر با اعتبار ۱۳۷ میلیارد تومان خبر داد و گفت: پس از تکمیل این پروژه، خدمات سرپایی از داخل بیمارستان به فضای مجزا منتقل میشود تا تمرکز بیمارستان بر خدمات بستری باشد.وی به احداث بخش دیالیز در ملایر اشاره کرد و افزود: این بخش با متراژ ۲۷۰ مترمربع و اعتباری بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان در حال ساخت است و تاکنون ۳۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی گفت: سال گذشته ۳۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات پیشرفته پزشکی هزینه شد و هماکنون 6 اتاق عمل فعال داریم که با نصب تجهیزات جدید، شرایطی فراهم شده که در همان لحظه انجام عمل، نمونههای بافتی گرفته و طی نیمساعت پاسخدهی تخصصی به جراح اعلام میشود.
وی بیان کرد: سال گذشته، سازمان تأمین اجتماعی همدان ۱۶۰۰ میلیارد تومان پرداخت غیرمستقیم در قالب قرارداد با مراکز درمانی دولتی، خصوصی و ... داشته و این اعتبارات در راستای کاهش پرداخت از جیب بیمهشدگان بوده و سه اقدام کلیدی در این مسیر انجام شده است.
وی ادامه داد: در قالب بستههای حمایتی دولت برای بیماریهای خاص، ۶۶ بیماری تحت پوشش قرار گرفتهاند و بیش از ۹۵ درصد اعتبار مربوط به بیماران خاص صرف درمان این بیماریها شده است.
مدیر درمان تأمین اجتماعی همدان به پذیرش، رسیدگی و پرداخت الکترونیکی اسناد پزشکی اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف حذف کاغذبازی، کاهش فساد اداری، تسریع در فرآیندها و افزایش شفافیت اجرایی شده و در مراحل نهایی است.