اختصاص ۲۷۵۰ میلیارد تومان برای پروژههای آب و فاضلاب کرمانشاه

۹۰ درصد طرحها تا پایان ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد
مدیرعامل آب و فاضلاب گفت: در جریان سفر ریاست محترم جمهوری به استان کرمانشاه، بالغ بر ۲۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای آب و فاضلاب مصوب شد که خوشبختانه بیش از ۹۰ درصد این پروژهها تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهند رسید.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، رضا داودی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، در نشست مدیر ان صنعت آب و برق با رسانه های استان کرمانشاه، به تشریح جزئیات پروژههای مصوب در جریان سفر ریاستجمهوری به کرمانشاه پرداخت.
وی با اشاره به نهایی شدن مصوبات در جلسهای با نهاد ریاستجمهوری، گفت: «هرچند هنوز برخی اطلاعات بهصورت مکتوب به ما ابلاغ نشده، اما مصوبات جلسه نهایی شده و مبنای برنامهریزی قرار گرفتهاند.»
داودی افزود: «در حوزه وزارت نیرو، شش مصوبه اصلی در این سفر به تصویب رسید که از جمله مهمترین آنها طرح آبرسانی به کرمانشاه از سد گاوشان با اعتبار ۹۰۰ میلیارد تومان است. تمامی این مصوبات در قالب یک برنامه دو ساله تعریف شدهاند و مقرر شده تخصیص آنها بهصورت صد درصدی انجام شود.»
وی با اشاره به پروژههای شاخص، از افتتاح تصفیهخانه آب کرمانشاه در سال جاری خبر داد و گفت: «در حوزه فاضلاب نیز تمرکز ویژهای بر تکمیل طرح فاضلاب کرمانشاه وجود دارد. بر اساس برنامهریزی انجامشده، تصفیهخانه فاضلاب کرمانشاه تا شهریور ۱۴۰۵ وارد مدار بهرهبرداری خواهد شد و جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر تحت پوشش قرار خواهند گرفت. با اجرای کامل طرح، در مجموع ۷۵۰ هزار نفر از مردم کرمانشاه از خدمات فاضلاب بهرهمند خواهند شد.»
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه خاطرنشان کرد: «ظرفیت نهایی این تصفیهخانه ۴۷ میلیون متر مکعب پساب در سال خواهد بود که قابل واگذاری به بخشهای صنعتی و کشاورزی است. هدف اصلی این طرح، تأمین آب پایدار برای صنعت و حفاظت از محیط زیست است.»
وی همچنین به دریافت ماده ۲۳ طرح فاضلاب کرمانشاه در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: «با این اقدام، حدود ۳ هزار میلیارد تومان به اعتبار پیشبینیشده طرح افزوده شده و موافقتنامه آن نیز در پیوست بودجه سالانه پایدار مانده است.»
در ادامه، داودی از تصویب پروژه آبرسانی به شهر سنقر با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان و همچنین پروژه فاضلاب این شهر با مجموع اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان خبر داد که قرار است تا تابستان ۱۴۰۵ به بهرهبرداری برسند. همچنین برای شهرهای هرسین، کنگاور و صحنه نیز مجموعاً ۲۰۰ میلیارد تومان جهت تکمیل پروژههای فاضلاب تخصیص یافته که بر اساس نیاز میان این شهرها تقسیم خواهد شد.
وی به سایر پروژههای فاضلاب اشاره کرد که در شهرهای روانسر (۶۰ میلیارد تومان)، سرمست (۷۰ میلیارد تومان)، و غرب استان (۸۰ میلیارد تومان) اجرایی خواهند شد. همچنین تصفیهخانه فاضلاب کرید نیز در سال جاری افتتاح خواهد شد.
در مجموع، مبلغ ۲۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژههای آب و فاضلاب در استان کرمانشاه به تصویب رسیده است. به گفته داودی، بیش از ۹۰ درصد این پروژهها در سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهند رسید و نقش مؤثری در تأمین آب پایدار و ارتقای شاخصهای بهداشتی و زیستمحیطی خواهند داشت.
وی همچنین از بهرهبرداری از پروژههای دیگری در جریان سفر ریاستجمهوری با حضور وزیر نیرو خبر داد که از جمله آنها میتوان به پروژه فاضلاب شهر تازهآباد با سرمایهگذاری ۷۴۵ میلیارد تومان و اجرای ۵۲ کیلومتر شبکه فاضلاب اشاره کرد.
در حوزه آبرسانی روستایی نیز، پروژه تأمین آب پایدار برای شهر میرآباد و ۱۴ روستای اطراف با اعتبار ۱۳۸ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است. همچنین پروژه آبرسانی به ۱۸ روستای گراویان در گیلان غرب با اعتبار ۱۵۵ میلیارد تومان کلنگزنی شده و قرار است ظرف شش ماه به بهرهبرداری برسد.
در پایان، داودی اعلام کرد که هماکنون حدود ۲۰۰ روستا در استان آماده بهرهبرداری هستند و برنامهریزی شده است که تا پایان سال جاری، حدود ۶۰۰ روستا تعیین تکلیف شوند. هدفگذاری نهایی رسیدن به ۸۶۰ روستا تا تابستان ۱۴۰۶ است که با تأمین اعتبارات لازم، تمامی این روستاها از نعمت آب سالم و پایدار برخوردار خواهند شد.