خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می‌دهد؛

اعتیاد، بحرانی خزنده در تار و پود جامعه/کردستان در رتبه آخر مصرف مواد مخدر در کشور است

اعتیاد، بحرانی خزنده در تار و پود جامعه/کردستان در رتبه آخر مصرف مواد مخدر در کشور است
کد خبر : ۱۶۳۵۰۱۰

اعتیاد از جمله آسیب های اجتماعی است که به عنوان آسیبی جدی و خطرناک در جامعه مطرح شده است. کاهش بهره‌وری نیروی کار، افزایش خشونت‌های خانگی، رشد جرائم خُرد و افزایش نرخ طلاق تنها بخشی از پیامدهای این معضل است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اعتیاد به مواد مخدر یکی از مهم‌ترین و خطرناک‌ترین آسیب‌های اجتماعی است که در سال‌های اخیر، نه‌تنها سلامت فردی، بلکه امنیت، اقتصاد و فرهنگ جامعه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. این پدیده شوم، اگر با سایر ناهنجاری‌ها همچون فقر، بیکاری و طلاق هم‌افزا شود، می‌تواند به بحرانی غیرقابل جبران تبدیل شود.

مواد مخدر؛ تهدیدی چندلایه برای جامعه

بر اساس نظر کارشناسان اجتماعی، مواد مخدر تنها یک تهدید بهداشتی نیست، بلکه چالشی چندوجهی است که بنیان‌های اقتصادی، امنیتی و فرهنگی کشور را متزلزل می‌کند. کاهش بهره‌وری نیروی کار، افزایش خشونت‌های خانگی، رشد جرائم خُرد و افزایش نرخ طلاق تنها بخشی از پیامدهای این معضل هستند.

آمارهای غیررسمی نشان می‌دهد که بیش از ۶۰ درصد جرائم خرد و بخشی قابل‌توجه از ورودی زندان‌ها به نوعی با اعتیاد مرتبط است. هزینه‌های درمان، ترک اعتیاد، توانبخشی، نگهداری در کمپ‌ها و حتی خسارات ناشی از کاهش نیروی کار سالم، سالانه میلیاردها تومان بار مالی بر دوش دولت و جامعه می‌گذارد.

خانواده؛ اولین قربانی خاموش اعتیاد

اعتیاد در اغلب موارد، ساختار خانواده را از درون فرو می‌پاشد. کودکان خانواده‌های درگیر اعتیاد بیشتر در معرض افت تحصیلی، فرار از خانه، بزهکاری و ورود به چرخه اعتیاد هستند. این چرخه معیوب اگر متوقف نشود، تهدیدی جدی برای آینده اجتماعی کشور خواهد بود.

جمع آوری بیش از ۱۸۰۰ معتاد متجاهر در کردستان 

سرهنگ سیروس یاوری، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، از جمع آوری یک هزار و ۸۷۰ نفر معتاد متجاهر در کردستان خبر داد و گفت: پلیس مبارزه با مواد مخدر استان با همکاری سازمان بهزیستی و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر معتادان متجاهر جمع آوری شده را به کمپ های ترک اعتیاد تحویل دادند.

یاوری با بیان اینکه طی سال گذشته بیش از یک تن و ۱۳۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کردستان کشف شده است گفت:این میزان کشفیات،بیانگر تلاش های بی وقفه پلیس در راستای حفظ امنیت و سلامت جامعه است.

افزایش ظرفیت مراکز ترک اعتیاد در کردستان

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر کردستان،با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص افزایش ظرفیت کمپ ماده ۱۶ سنندج، از افزایش این ظرفیت از ۲۰۰ به ۳۰۰ نفر با همکاری مسئولان خبر داد و گفت: این اقدام، نقش بسزایی در جمع‌آوری معتادان متجاهر در سطح استان،داشته است.

وی با بیان اینکه بر اساس بررسی های پلیس کردستان از لحاظ مصرف مواد مخدر و معتاد متجاهر در رتبه های آخر کشور قرار دارد گفت: میزان مصرف مواد مخدر در کردستان نسبت به سایر استان های کشور کمتر است.

سرهنگ یاوری گفت: با توجه به اینکه استان کردستان مرکز تولید مواد مخدر نیست، مواد مکشوفه عمدتاً از طریق استان‌های همجوار وارد می‌شود و پلیس به صورت جدی با قاچاق مواد مخدر مقابله کرده و از شهروندان درخواست دارد در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک، مراتب را به پلیس مبارزه با مواد مخدر کردستان اطلاع دهند.

وی آسیب‌های جبران‌ناپذیر اعتیاد در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی را ترک تحصیل و انحراف از مسیر صحیح زندگی در سنین نوجوانی و جوانی عنوان کرد و بر لزوم آگاهی بیشتر خانواده‌ها و مراقبت از فرزندان در برابر دام اعتیاد تاکید کرد.

ارائه خدمات رایگان به مصرف کنندگان مواد مخدر

سردار محمد پور مسئول واحد سلامت روان و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت و گو با ایلنا، بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان با محوریت کاهش آسیب و افزایش حمایت‌های اجتماعی، خدمات درمانی رایگان به مصرف‌کنندگان مواد مخدر ارائه می‌دهد.

محمدپور در این رابطه اظهار کرد: واحد سلامت روان و اعتیاد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان همواره در تلاش بوده تا خدمات گوناگونی را به افراد درگیر با سوءمصرف مواد ارائه کند.

تمامی هزینه‌های بستری و سرپایی معتادان متجاهر ماده ۱۶ کردستان رایگان است

وی تاکید کرد: تمامی هزینه‌های بستری و سرپایی معتادان متجاهر در مرکز ماده ۱۶ و سایر مراکز آموزشی و درمانی دولتی استان به صورت کاملاً رایگان انجام می‌پذیرد.

مسئول واحد سلامت روان و اعتیاد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بستری رایگان مادران باردار و نوزادان آن‌ها در بیمارستان‌های بعثت سنندج و امام خمینی (ره) سقز را از دیگر اقدامات این واحد برشمرد.

به گفته وی، کودکان و نوجوانان دچار سوءمصرف مواد نیز به صورت رایگان در بخش نشاط بیمارستان بعثت بستری و تحت درمان قرار می‌گیرند.

ارجاع ۲۵ بیمار بهبود یافته به دریافت خدمات رایگان دندانپزشکی

محمدپور از ارجاع بیش از ۲۵ بیمار بهبودیافته اعتیاد با معرفی‌نامه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به دانشگاه علوم پزشکی جهت دریافت خدمات دندانپزشکی رایگان خبر داد.

وی همچنین اظهار داشت: هزینه درمان بیماران معتاد متجاهر بستری در بیمارستان‌های توحید، کوثر و قدس سنندج نیز به طور کامل رایگان بوده است.

مسئول واحد سلامت روان و اعتیاد معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: بیش از ۲۳ بیمار جهت دریافت خدمات روانپزشکی به بیمارستان قدس ارجاع داده شده و تمامی هزینه‌های درمانی آن‌ها نیز رایگان پرداخت شده است.

۱۶ هزار و ۷۰۹ مددجو تحت درمان قرار دارد

وی با اشاره به فعالیت ۱۰۰ مرکز سرپایی خصوصی و ۱۰ مرکز دولتی درمان اختلالات مصرف مواد در سطح استان، گفت: در حال حاضر ۱۶ هزار و ۷۰۹ مددجو در این مراکز تحت درمان قرار دارند.

محمدپور تصریح کرد: این مددجویان در سه گروه متادون، قرص بوپرونورفین و شربت اپیوم یا تریاک تحت درمان هستند.

وی در پایان با اشاره به اینکه ۸۲۲ نفر از افراد تحت درمان را زنان و ۱۵ هزار و ۸۸۷ نفر را مردان تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: در هر دو گروه، بیشترین نوع مصرف مربوط به متادون است.

به گزارش ایلنا،اعتیاد، تنها یک معضل فردی نیست؛ بلکه زخمی عمیق بر پیکره جامعه است. درمان و مقابله با آن، عزم جدی همه ارکان جامعه را می‌طلبد؛ چرا که بی‌توجهی امروز، بحران فردا خواهد بود.

گزارش: بیتا اختیاری

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز