خبرگزاری کار ایران

واکاوی «ایلنا» از ابعاد پشت پرده مرگ جوان رودباری بر اثر کمبود تجهیزات درمانی؛

در پَستوی لابی‌های قدرتِ مَنصب‌طلبان چه می‌گذرد؟/ تمامی تجهیزات بیمارستان «رستم آباد» گیلان فرسوده است

در پَستوی لابی‌های قدرتِ مَنصب‌طلبان چه می‌گذرد؟/ تمامی تجهیزات بیمارستان «رستم آباد» گیلان فرسوده است
کد خبر : ۱۶۳۳۰۴۹

پیگیری های «ایلنا» برای واکاوی علت مرگ جوان ۲۳ ساله رستم آبادی در سایه نبود تجهیزات درمانی در «رستم آباد» گیلان به سرنخ های تازه ای رسیده که نشان می دهد، جان انسانها در برابر حفظ میز و صندلی مسئولان درمانی در شمال کشور براحتی تاخت زده می شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «کوروش رمضانی» جوان ۲۳ ساله رستم آباد گیلان سه شنبه گذشته بر اثر جراحات ناشی از تصادف جاده ای، جان شیرینش قربانی نبود امکانات درمانی بیمارستان «سلامت» و تعلل در انتقال وی به مرکز درمانی پیشرفته شهرستان رودبار می شود.

جوانی که هنوز جان در بدن داشت و نفس می کشید اما وقت کُشی پرستار و سورپروایز بخش برای اتمام شیفت و جانماندنشان از سرویس بیمارستان، باعث شد تا دیرتر به بیمارستان ولیعصر رودبار رسیده و جانش قربانی نبود امکانات، اهمال کاری و تعلل در اعزامش از سوی پرسنل این بیمارستان شود‌.

آنگونه که گفته می شود سوپروایزر بیمارستان که در واقع بعد از تایم اداری حکم ریاست بیمارستان را دارد، در زمان حضور این جوان فوت شده اصلاً در اورژانس حضور پیدا نکرده و اطلاعی از وضع بیمار نداشته است.

 اینها خلاصه ای از گفته‌های دو‌ تن از فعالان بخش سلامت شهرستان رستم آباد است که در گفت و گو با خبرنگار «ایلنا» بیان می شود.

 پیگیری های این خبرگزاری برای واکاوی علت مرگ این جوان و نبود تجهیزات درمانی در رستم آباد شهرستان رودبار به سرنخ های تازه ای رسیده که نشان می دهد، جان انسانها در برابر حفظ میز و صندلی مسئولان درمانی در شمال کشور براحتی تاخت زده می شود.

موضوعی که «دیروز» سیزدهم اردیبهشت ماه با کنترل و بررسی دوربین های مدار بسته ی بیمارستان«سلامت» رستم آباد توسط واحد حراست شبکه بهداشت و درمان رودبار مشخص می شود که سه شنبه گذشته (نهم اردیبهشت) شیفت قبلی تعلل نموده تا بتواند این بیمار توسط شیفت بعدی اعزام شود.

۱۱۴روستای رودبار زیر پوشش درمانی بیمارستان «سلامت»

در همین راستا یکی از اعضای کادر درمان بیمارستان «سلامت» شهرستان رستم آباد که نخواست نامش فاش شود، به «ایلنا» می گوید: این بیمارستان ۱۱۴ روستا را از نظر درمانی پوشش می دهد، اما در ضعف شدید امکانات به سر می برد.

به گفته وی؛ شهر رستم آباد ۱۷ هزار نفر جمعیت دارد، که در نزدیکترین مسیر به تصادفات آزاد راه قزوین ـ رشت به طول ۱۳۸ کیلومتر قرار گرفته است، آزاد راهی که آبستن حوادث بسیار ناگوار جاده ای در  مسیر پر رفت و آمدترین محور ارتباطی به سوی شمال کشور و گیلان احداث شده است.

لابی گری؛ بلای جان بیمارستان «سلامت»

این فعال درمانی رستم آباد می گوید: «مشکلات بیمارستان «سلامت» از زمانی آغاز شد که با لابی گری؛ رییس بومی این بیمارستان(دکتر یعقوبی) از این مرکز کنار گذاشته شد تا  یکی از پزشکان متخصص غیر بومی سکان هدایت این بیمارستان را به دست بگیرد.» اما ضعف عملکردی این مسئول باعث شد تا با انتقاد شدید علیه وی، پس از حدود ۶ سال با اعتراض نماینده وقت مردم رودبار در مجلس شورای اسلامی از ریاست بیمارستان کنار گذاشته شود.

 او می افزاید: پس از برکناری رییس بیمارستان سلامت یک پزشک غیر بومی به نام دکتر صیانتی جایگزین وی شد که با وجود غیر بومی بودنش اما فوق العاده دلسوز و پیگیر بود، تا آنجا که در مدت یکساله تصدی خود، بخش از رده خارج شده رادیولوژی این بیمارستان که تصویر برداری آن هنوز به شیوه آنالوگ انجام می شد را به تصویر برداری دیجیتال ارتقاء و واحد آزمایشگاه این بیمارستان را از برون سپاری خارج کند، این مسئول به دلیل رابطه خوبی که باخیرین داشت تمامی دستگاه های بیمارستان را  نوسازی کرد و به بهترین شرایط وضعیت را مدیریت و تعاملات حسنه او با مردم و جامعه درمانی باعث شده بود تا پزشکان متخصص جذب این بیمارستان شوند. اما زد و بندها و طومار نویس‌هایی که با تحریک رییس سابق بیمارستان صورت گرفت، موجب  انتصاب دوباره وی برای تصدی ریاست بیمارستان «سلامت» رستم آباد شد و همین آغازی دوباره بر بی سر و سامانی این مرکز درمانی شد.

۱۴ پرستار انتقالی گرفتند!/تمامی تجهیزات بیمارستان رستم آباد فرسوده است

این فعال درمانی رستم آباد گیلان می افزاید: بیمارستان «سلامت» در بحث درمان با مشکلات عدیده ای روبروست، واحد آزمایشگاهی این مرکز به دلیل کمبود پرسنل به حالت اورژانسی درآمده و فقط به بیماران اورژانسی خدمات می دهد، برای عموم مردم فقط دو روز در هفته خدمات آزمایشگاهی داده می شود.

  این فعال درمانی اظهار می کند: در حال حاضر ۱۴ نفر از پرستاران باتجربه این بیمارستان تقاضای انتقالی داده اند که با موافقت ریاست بیمارستان روبرو شده و همه آنها رفته اند و در حال حاضر با کمبود شدید پرستار مواجهیم.

دست خالی بیماران از خدمات درمانی

 وی ادامه می دهد؛ دستگاه سونوگرافی بیمارستان فرسوده و پزشک رادیولوژی قادر به ارائه خدمات به بیماران نیست،  تمامی تجهیزات پزشکی دچار فرسودگی شده و نیاز به دستگاه های جدید است که متاسفانه به دلیل عدم تخصیص اعتبار، مسئولان این شهرستان قادر به خرید این تجهیزات نیستند.

او با بیان اینکه بیمارستان «سلامت»رستم آباد ۳۲ تخته خوابه است، تاکید می کند: مساحت ساخته شده در این مرکز درمانی که مقاوم سازی هم شده حدود ۱۳ هزار متر مربع است که قرار بود ۱۰۰ تخت خوابه باشد اما با لابی گری های مسئولین فقط ۴۶۰۰ متر از بنا تجهیز شد و این بیمارستان به ۳۲ تخته کاهش یافته و مابقی بنا در حال فرسوده شدن است، سازه ای که میلیاردها تومان برایش هزینه شده امروز بدون استفاده رها شده است.

ضریب اشغال تخت های بستری ۳۰ درصد

این فعال درمانی شهرستان رستم آباد رودبار می گوید: قرار بود تا واحد سی تی اسکن و دیالیز که جانمایی آن در بیمارستان مشخص و سازه آن احداث شده بود راه اندازی شود اما به یکباره سر از بیمارستان «ولیعصر» رودبار در آورد.

او با یادآوری این موضوع که این بیمارستان ۳۲ تخته خوابه در زمان ریاست دکتر یعقوبی ضریب اشغال تخت در آن ۱۰۰ درصد بود اما در حال حاضر به زیر ۳۰ درصد کاهش یافته و اکثراً در بخش داخلی دو یا سه نفر بستری هستند.

بخش بیهوشی تعطیل!

به گفته این کادر درمانی، واحد اتاق عمل بیمارستان سلامت رستم آباد به دلیل نداشتن پزشک بیهوشی رسماً به حالت تعطیل در آمده و بخش اورژانس هم به دلیل نداشتن پزشک طب اورژانس، عملاً کارایی ندارد، این در حالیست که پزشک طب اورژانس در زمان دکتر صیانتی (رئیس پیشین این بیمارستان) خدمات ارائه می داد، اما با جایگزین شدن رییس جدید بیمارستان، به بهانه های واهی تشخیص داده شد که نیازی به پزشک متخصص اورژانس نیست.

 او با یادآوری اتفاق هفته گذشته و مرگ یک جوان در این بیمارستان به دلیل نبود تجهیزات پزشکی و اهمال کاری مسئولان شیفت در انتقال وی به یک مرکز در مانی دیگر می گوید: متاسفانه این بیمار ساعت ۵:۴۵ تصادف می کند، ساعت ۶:۱۰ دقیقه توسط اورژانس به بیمارستان می رسد و ساعت ۷:۳۸ دقیقه از بیمارستان سلامت به بیمارستان ولیعصر انتقال داده می شود که ساعت ۸ صبح به بیمارستان ولیعصر می رسد و پس از انجام  سی تی اسکن و فعالیتهای روتین، این بیمار حوالی ساعت ۹ صبح به اتاق عمل می رود، در حالیکه زمان برای بیمارانی که دچار خونریزی داخلی و یا سکته و یا آسیب مغزی شده اند حیاتی است.

این فعال درمانی بیان می کند: البته همین دو ماه پیش نیز بیماری با علائم سکته مغزی به بیمارستان سلامت آورده شد که هماهنگی انتقال وی با ستاد هدایت استان دو ساعت طول کشید و همین تعلل باعث شد تا بیمار پس از انتقال فوت کند.

 مخالفت با حضور متخصصین برای بقای پُست

او تصریح می کند: رییس بیمارستان سلامت برای جلوگیری از به خطر افتادن موقعیت شغلی خود با حضور اکثریت متخصصین در این مرکز درمانی مخالفت می کند، کمبود پرستار و پزشک برایش اهمیتی ندارد و این نیروهای متخصص به استخدام بیمارستانهای ولیعصر و ۳۱ خرداد منجیل در می آیند، در حالیکه هر چه پزشک

کم تجربه و طرحی است جذب این بیمارستان می شوند، بطوریکه تمام پزشکان عمومی این  بیمارستان طرحی بوده و از تجربه کافی جهت ویزیت بیمار برخوردار نیستند.

 نبود تجهیزات مناسب و عدم تخصیص اعتبار لازم جهت خرید و کاهش اعتبارات جاری (تنخواه )، نبود پزشکان متخصص، کم شدن تعداد پرستاران  فرسوده شدن آمبولانس بیمارستان، از کار افتادن واحدهای اتاق عمل زایمان،  عدم استفاده از ساختمان اورژانس،  نبود  واحدهای icuو ccu، نبود داروخانه در این مرکز، نبود دستگاه سی تی اسکن و ضعف در پیگیریهای لازم جهت تخصیص اعتبار لازم جهت تامین منابع با وجود فرسودگی تمامی دستگاه های تجهیزات پزشکی و فرسودگی سازه های ساختمانی این مرکز از مواردی است که به عقیده فعال درمانی رستم آباد، این مرکز درمانی را به سوی خاموشی هدایت کرده است.

او در ادامه تصریح می کند: خیلی دردناک است که بیماران به دلیل سهل انگاری مسئولان شهرستان و استان، در سایه نبود امکانات درمانی در تصادفات و سوانح فوت می کنند، بیمارستانی که به دلیل وضعیت پایین درآمدی حتی قادر به تامین امورات روزانه خود نیست.

 نبود تجهیزات مناسب و عدم تخصیص اعتبار لازم جهت خرید و کاهش اعتبارات جاری (تنخواه )، نبود پزشکان متخصص، کم شدن تعداد پرستاران  فرسوده شدن آمبولانس بیمارستان، از کار افتادن واحدهای اتاق عمل زایمان،  عدم استفاده از ساختمان اورژانس،  نبود  واحدهای icuو ccu، نبود داروخانه در این مرکز، نبود دستگاه سی تی اسکن و ضعف در پیگیریهای لازم جهت تخصیص اعتبار لازم جهت تامین منابع با وجود فرسودگی تمامی دستگاه های تجهیزات پزشکی و فرسودگی سازه های ساختمانی این مرکز از مواردی است که به عقیده فعال درمانی رستم آباد، این مرکز درمانی را به سوی خاموشی هدایت کرده است.

این فعال حوزه درمانی رستم آباد یادآور می شود: بخاطر نبود پرستار و تجهیزات و متخصص مناسب، این مرکز درمانی در لیست بیمارستانهای زیان ده علوم پزشکی گیلان است که منابعش را محدود کرده اند، این درحالیست که زمانی می توان خدمات ارائه داد که تجهیزات، پزشک متخصص و پرسنل کادر درمان، مناسب با تراکم جمعیت وجود داشته باشد.

لابی های قدرت در اولویت اند

در این میان آنچه مسلم است؛ لابی های قدرت و منصب طلب در اولویت هستند تا جان و سلامت مردم.

قاعدتاً بیمارستانی که در مسیر حوادث قرار دارد باید تجهیز شود و این وظیفه علوم پزشکی استان گیلان  است که می بایست شبکه های تابعه خود  را رصد کند.

مهمتر اینکه اگر از همین پرستاران سوال شود، یقیناً  بامشکلات عدیده ای مواجهند که از نظر روحی می تواند انجام وظیفه و تعهد شغلی شان را تحت الشعاع قرار دهد.

حال این سوال پیش می آید که چرا بیمارستانی که امکان تجهیز آن و بکار گیری کادر مجرب در آن پیچیده نیست، دچار بی تفاوتی متولیان بالادستی قرار می گیرد تا اعزام بیمار با همه‌ چالشهای انتقال تبدیل به بحران و معضل شود؟

در ادامه یکی دیگر از  اعضای کادر درمان بیمارستان رستم آباد با اشاره به مشکلات بیمارستان «سلامت» این شهر می گوید: رستم آباد با 17 هزار نفر جمعیت و بالغ بر ۱۱۴ روستا حتی به مرکز بخش هم تبدیل نشده تا کمی از بار مشکلاتش در حوزه های مختلف خصوصاً درمان کاسته شود‌.

او هم که نخواست نامش فاش شود، ابراز می کند: بیشترین تصادفات جاده ای از اتوبان قزوین -رشت است که به بیمارستان سلامت انتقال داده می شوند، در کنار آن مراجعان زیادی هم از روستاهایی که به این مرکز درمانی نزدیک هستند ،سرازیر می شود.

 پشت پرده دلزدگی پزشکان متخص در بیمارستان «سلامت» چیست؟

این فعال درمانی با اشاره به اینکه بیمارستان سلامت وسعت زیادی دارد که می تواند با سایر بیمارستانهای شهرستان رودبار در محل فعلی ادغام شود نه اینکه این بیمارستان تعطیل و حجم سنگین بیماران به بیمارستان ولیعصر رودبار انتقال پیدا کند، خاطرنشان می کند: هر پزشکی که برای بار اول به بیمارستان سلامت می آید، محیط و فضای بیمارستان او را مجذوب خود می کند تا در این مرکز درمانی فعالیت کند اما نمی دانیم پشت پرده چه خبر است که خیلی زود پشیمان می شوند.

او با بیان اینکه اکثریت پزشکان بیمارستان سلامت رستم آباد را به بیمارستان رودبار و منجیل انتقال می دهند، تاکید می کند: تاکنون ۱۴ نفر از کادر درمان ما انتقالی گرفته اند، چرا باید اجازه داده شود که هیچ پرستار طرحی حاضر به فعالیت در این بیمارستان نباشد؟

این فعال درمانی عنوان می کند: تجهیزات بیمارستان رستم آباد به حداقل رسیده و این مرکز یک دستگاه سونوگرافی اسقاطی دارد که حتی پزشکان متخصص حاضر نشدند با این دستگاه سونو انجام دهند، چون کیفیت ندارد.

 او در خاتمه می گوید: بیمارستان «سلامت» باید دایر باشد نه اینکه تعطیل شود، چون مردم با این همه جمعیت نیازمند امکانات درمانی هستند، نه اینکه آواره شهرهای همجوار شوند.

اگر چه بررسی ابعاد دیگر لابی ها و زد و بندهای پشت پرده برای محروم نگاه داشتن مراکز درمانی و بیمارستانی شهرستان رودبار، بویژه بیمارستان "سلامت" رستم آباد محدود به این گزارش نخواهد شد و قطعا تا مشخص شدن ابعاد دیگر ماجرا، پیگیری های ایلنا ادامه دارد، اما تا همین جا بخوبی روشن است که شبکه بهداشت و درمان رودبار و در راس آن دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ضعف نظارت، پاسخگو نبودن به مردم و بی تفاوتی در قبال سلامت و جان شهروندان دلایل اصلی این اتفاقات ناگوار هستند.

 گزارش: آمنه سپهر

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز