مسمومیت 35 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان/ غذای مسموم در سلف دانشگاه دلیل ماجرا

اخیراً اخباری مبنی بر مسمومیت تعدادی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در فضای مجازی منتشر شده و در ادامه نیز فیلمی تحت عنوان «اعتراض دانشجویان علوم پزشکی زاهدان» منتشر شد که در ادامه به دلیل آن می پردازیم.
به گزارش ایلنا، اخیراً اخباری مبنی بر مسمومیت تعدادی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در فضای مجازی منتشر شده و در ادامه نیز فیلمی تحت عنوان «اعتراض دانشجویان علوم پزشکی زاهدان» منتشر شد که نشان میدهد دانشجویان ظروف غذای تحویل گرفته شده از سلف سرویس دانشگاه را به نشانه اعتراض به صورت قطاری روی زمین محوطه دانشگاه چیدهاند.
فداحسین مالکی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای نیز روز گذشته در واکنش به موضوع مسمومیت دانشجویان در نامهای خطاب به رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد: «خبرهای واصله از منابع موثق حاکیست جمع کثیری از دانشجویان عزیز به علت استفاده از غذاهای آلوده و بیکیفیت متاسفانه دچار مسمومیت غذائی شدهاند و نیز نادیده گرفتن این اتفاق مهم توسط معاونین ذیربط و عدم پاسخگویی لازم به دانشجویان دانشگاه، نکته مهم اینکه چرا اعتراضات به حق دانشجویان مورد توجه قرار نگرفته است. لذا انتظار میرود شخصاً جنابعالی به موضوع ورود کرده و ضمن بررسی همه جانبه و حل و فصل این امر مهم مراتب را در اسرع وقت به اینجانب گزارش دهید.»
وعده نهار روز سهشنبه مظنون اصلی در بروز مسمومیت دانشجویان!
مطابق اعلام روابط عمومی دانشگاه، محمدهادی عباسی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در جلسهای که به منظور بررسی این موضوع تشکیل شده، اظهار داشت: هرچند نتایج آزمایشات کشت میکروبی در روزهای آینده اعلام خواهد شد اما به احتمال قریب به یقین عامل اصلی بروز مسمومیت اخیر وعده نهار روز سهشنبه بوده است. به همین دلیل و صرف نظر از علت اصلی مسمومیت، تشدید اقدامات عمومی برای پیشگیری از بیماریهای منتقله از راه آب و غذا از لحظه اطلاع از بروز مسمومیت شروع شد، هرچند بررسیها تا تعیین علت دقیق مسمومیت ادامه دارد.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: صدور هشدار شفاهی و کتبی به شرکت پبمانکار غذایی در روز چهارشنبه هفته گذشته، اطلاعرسانی فوری به مراجع ذیربط در دانشگاه و وزارت بهداشت، بازدید فوری از آشپزخانه و سلف سرویس از نخستین این اقدامات بوده است. با وجود انجام آزمایشات دورهای از کارکنان شرکت پیمانکار و گندزدایی و ضدعفونی مستمر آشپزخانه مرکزی، این اقدامات نیز با دقت و مجدداً تکرار شده است.
وی خاطرنشان کرد: با همکاری حوزه معاونت بهداشتی نمونهگیری مجدد از مواد غذایی خام، در حال پخت و پخته شده، منابع آب آشامیدنی و مصرفی، ظروف، سطوح آشپزخانه و افراد شاغل در آشپزخانه و سلف سرویس انجام شد و همانگونه که گفته شد منتظر جواب آزمایشات کشت هستیم.
مراجعه 35 دانشجو به بیمارستان در پی علائم مسمومیت
عباسی عنوان کرد: از شامگاه روز سهشنبه تا صبح جمعه گذشته 35 نفر از دانشجویان به دلیل شدت علائم به بیمارستان مراجعه کردهاند که تمامی این عزیزان به صورت سرپایی درمان و ترخیص شدهاند. البته تعداد موارد ابتلا به مسمومیت که به بیمارستان مراجعه نکردهاند بیشتر از این تعداد بوده است و بر اساس بررسیها هنوز هم تعدادی از دانشجویان با عوارض خفیف تا متوسط و تعداد انگشت شماری با عوارض شدیدتر این مسمومیت درگیر هستند.
معاون دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان تاکید کرد: هرچند در این شرایط سلامتی دانشجویان عزیزمان اولویت اصلی دانشگاه است اما با توجه به اینکه این مسمومیت و درمان آن مسائل مالی هم به تعدادی از دانشجویان تحمیل کرده است، این هزینهها از طرف دانشگاه جبران و پرداخت خواهد شد. بر اساس نظر پزشکان متخصص، کم آبی و گرما زدگی علائم مسمومیت را تشدید میکند و به همین دلیل از دانشجویان درخواست میشود تا در صورت داشتن علائم مسمومیت، ضمن مصرف کافی آب و مایعات از قرار گرفتن در معرض تابش نور آفتاب خودداری کنند.
از کنار این مسمومیت به سادگی نمیگذریم
وی با تاکید بر اینکه برای تکمیل اطلاعات اپیدمیولوژیک نیازمند استفاده از ظرفیت جامعه دانشجویی هستیم، اظهار داشت: همانگونه که اعلام شد، تاکنون تمام اقدامات لازم برای قطع زنجیره انتقال انجام شده است اما بر اساس نظر متخصصین اپیدمیولوژی، نیازمند اخذ مجموعهای از اطلاعات از سه گروه دیگر از دانشجویان هستیم. این سه گروه شامل دانشجویان علامتدار که به بیمارستان مراجعه نکردهاند، دانشجویان علامتدار که در خوابگاهها سکونت ندارند و دانشجویان سالم و بدون علامت ساکن در خوابگاهها هستند.
عباسی با تاکید بر اینکه از کنار این مسمومیت به سادگی نمیگذریم، گفت: با توجه به ارتباط نزدیک شورای صنفی با جامعه دانشجویی، از اعضای این شورا تقاضا کردیم در تکمیل این فرمها به کارشناسان بهداشتی کمک کنند تا کانون اصلی بروز مسمومیت به صورت نقطهزنی و بطور دقیق مشخص شود. با توجه به درگیری حوزه معاونت دانشجویی با مداخلات میدانی بهداشت محیطی و بطور همزمان پیگیری مسایل درمانی، در سه روز گذشته اطلاعرسانی از اقدامات انجام شده به دانشجویان به صورت کافی انجام نشده است و انتقاد تعدادی از دانشجویان عزیزمان در این زمینه کاملاً وارد و به حق است.