خبرگزاری کار ایران

گزارش ایلنا؛

رسیدن زنان ایرانی به قامت‌های هالیوودی به قیمت اعتیاد به شیشه

asdasd
کد خبر : ۲۳۷۳۸۲

رسیدن زنان ایرانی به قامت‌های هالیوودی به قیمت اعتیاد به شیشه امری است که باید مورد توجه جامعه شناسان باشد.

بعد از دهه‌ها و حتی قرن‌ها از ورود مواد افیونی به زندگی بشری، شاهد چهره‌ای دیگر از اعتیاد بودیم، اعتیادی که این بار بیشتر از قبل جامعه را درگیر خود می‌کرد، این ناهنجاری اعتیاد به مواد صنعتی و محرک زا بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، با افزایش میزان مصرف مواد مخدر صنعتی در جوامع انسانی، شاهد بروز ناهنجاری‌ها و مشکلات روحی و اجتماعی بیشتری بوده و هستیم.

معاون فنی مرکز بهداشت استان کرمانشاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا از کرمانشاه گفت: یکی از بزرگ‌ترین سودهای بین المللی، مواد مخدر است و شاید بعد از تسلیحات نظامی دومین تجارت سودآور دنیاست. به همین خاطر تجار این کابوس بسیار هوشمندانه، با برنامه، مطالعه و شناخت نسبت به بازار کالای خود عمل می‌کنند، و به مکان‌هایی نفوذ می‌کنند که پتانسیل‌های خوبی برای رشد و توسعه دارند. هدف این افراد کشورهای درحال توسعه است چراکه بسیاری از جمعیت آن‌ها را قشر جوان تشکیل می‌دهد و همچنین مدیریت منسجمی در رابطه با پیشرفت و توسعه در کشورشان ندارند.

دکتر رامین رضایی زنگنه افزود: این تاجران خانمان برانداز به مسیر ترانزیت کالای خود نیز توجه می‌کنند و به دنبال جغرافیای استراتژیک و سیاسی در منطقه می‌روند که از ارزش بالایی برخوردار است. متأسفانه کشور ایران در مکانی واقع شده که هم به کشورهای آسیای صغیر راه دارد و هم با کشورهای شرقی در ارتباط است و همین امر سبب ایجاد پل ارتباطی میان غرب و شرق گشته است. بیکاری قشر عظیمی از جوانان ایرانی و امکان رواج رفتارهای ناسالم و از سوی دیگر، تهاجم و رخنه فرهنگی موجب شده مردم از تمدن ایرانی، هویت ملی، فرهنگی، مذهبی، اقتصادی و اجتماعی، برداشت‌های متنوعی داشته که برای نسل جوان می‌تواند سردرگم کننده باشد.

وی در ادامه گفت: نفوذ رسانه‌های جهانی بین نیاز‌ها و خواسته‌ها، طیف متنوعی از عدم تعادل‌ها را ایجاد کرده است، که باعثشده برداشت فرهنگی جوانان، افرادی که برای هویت فرهنگی خود آموزش ندیده‌اند مخاطره آمیز باشد، ازجمله اینکه ظاهر خود را با ظاهر افراد غربی مقایسه کنند و برای تقاضا و اولویت‌های خویش تعادل منطقی برقرار نکند و یک الگو برداری ایجاد شود که فکر کند هرآنچه خواسته‌اش است‌‌ همان چیزی ست که در سبک الگوهای غربی می‌یابد و این‌ها دست به دست هم می‌دهند که شرایط برای تجارت شوم فراهم شود.

همچنین تغییر جامعه از روستانشینی به شهرنشینی که نیازمند چند دهه زمان است در کشورهای درحال توسعه به سرعت اتفاق می‌افتد، زیر ساخت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نیز بستر نامناسبی را ایجاد کرده که تمایل به مصرف مواد مخدر و متأسفانه روانگردان‌ها(محرک‌ها) روز به روز بیشتر می‌شود و افراد بعلت مشکلات بلوغ تربیتی، نداشتن مهارت کافی در مواجه با مشکلات زندگی به‌دلایلی چون کسب لذت، کنجکاوی، تفریح، درخواست گروه‌های همسان و همسالان و یا به‌علت در دسترس بودن مواد، تمایل به سوء مصرف مواد مخدر ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان ساخت: یکی از گروه‌هایی که مهارت زندگی را نیاموخته‌اند جوانان هستند. برای جوان مهم است خودش را با سبک ظاهری که در فرهنگ سایر کشورهاست مقایسه کند و متأسفانه به سرعت الگوسازی کرده و و این تاجر هوشمند در نسل سالم و گروه‌های کم خطر نیز، کاندیدای لازم را پیدا می‌کند و به بهانه شادی آفرینی، رهایی از غم و رسیدن به اندامی ایده آل، قرص اکس، آمفتامین‌ها و مواد روانگردان را ترویج می‌دهد. فرد نیز بعلت نداشتن مهارت در زندگی دنبال جایگزین کردن مصرف مواد مخدر یا روان گردان‌ها در رفتار خود می‌شود.

این مقام مسئول بیان داشت: شیشه یکی از مخدرهایی ست که میزان فروش بالایی دارد، لذا فروشنده با عنوان قرص کاهش اشتها و یا یک مکمل و متمم غذایی شروع می‌کند. ولی پس از مدتی راه سوءمصرف مواد را پیدا می‌کند و مصرف کننده بعداز مدتی هیجاناتش زیاد شده مصرفش را بیشتر می‌کند و وقتی به خودش می‌آید که اعتیاد پیدا کرده است.

تاجر این کابوس بیش از نیروهای امنیتی و نظامی مصرف کنندگانش را می‌شناسد و می‌داند در کجا سرمایه گذاری کند و چگونه از ضعف‌های مهارتی زندگی بهره ببرد. متأسفانه به‌دلیل اینکه تحقیقات گسترده‌ای در رابطه با شروع اعتیاد صنعتی در کشورمان نبوده و ما را در یک حالت اعتماد کاذب و حتی احساس امنیت نسبی قرار می‌دهد و درحالی که اطلاع مردم از شیوع مصرف این مواد در داخل کشور کم است سالانه بسیاری از شریف‌ترین نیروهای کشور در مبارزه با قاچاقچیان شهید می‌شوند و هزاران تن مواد مخدر جزء کشفیات ایران می‌شود.

وی همچنین گفت: تأسف بار است که دیدگاه مردم نسبت به مواد مخدر تغییر پیدا کرده است، مردم سه دهه قبل به دنبال مخدری بودند که آنان را تخدیر کند و خودشان را به حال خوشان واگذار کند و تریاک را انتخاب می‌کردند. اما اکنون تحریک، جایگزین تخدیر شده به جای گوشنه نشینی به سمت رفتارهای پرخطر و محافظت نشده روی آورده‌اند که همین توهمات گاهی به خودکشی و یا دگرکشی منجر می‌شود و اجازه می‌دهد دشمن از فقر و جهلش ‌‌نهایت استفاده را ببرد.

متأسفانه در طی سه دهه بعد از انقلاب، علیرغم همه تلاش‌ها، باید این واقعیت را بپذیریم که هنوز به اندازه سوداگران مرگ باهوش و مدیر ظاهر نشده‌ایم و بسترهای اجتماعی، آموزشی و خانوادگی مناسبی در سیر رسیدن به کمال و بلوغ را طی نکرده‌ایم و هنوز هیچ آمار درستی از مصرف مواد در آرایشگاه‌ها و باشگاه‌ها و سایر کانون‌های جوان پسند وجود ندارد. نمی‌شود با شعار و بدون برنامه با دشمن مقابله کرد هرچند که سیاست‌های دولت محدودیت عرضه و کاهش تقاضاست و این امر شرط لازم است اما کافی نیست. لذا باید آموزش‌ها از سطح مدارس فرا‌تر رفته و مردم بیش از پیش راه‌های پیشگیری از این بلای خانمان سوز را فراگیرند.

دکتر سید فرید حسینی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا از کرمانشاه خطاب به افرادی که آگاهانه و یا از سر جهل برای لاغری به مصرف شیشه روی می‌آورند، گفت: شیشه ماده‌ای محرک از دستهٔ آمفتامین هاست که سیستم اعصاب مرکزی را تحریک می‌کند و تأثیراتش عضلات، ماهیچه‌ها، سیستم اعصاب محیطی و دستگاه گوارش را کاملا تحت تأثیر قرار می‌دهد و به شدت اعتیاد آور است و فرد مصرف کننده نمی‌تواند از آن دست بکشد.

وی افزود: یک عده افراد شیاد در قالب مواد نیروزا، لاغر کننده، انرژی زا، تقویت کننده حافظه باعثمی‌شوند بسیاری از جوانان به این مواد روی آوردند و عوارض و عواقب خودناخواسته‌ای برای‌شان ایجاد شود که جبران ناپذیر است. مسئله لاغر کنندگی شیشه کذب محض است و موجب ضعف عضلانی کم حافظه شدن و حتی کاهش بینایی می‌شود و نهایتا فرد را به جنون می‌کشاند.

حسینی خاطرنشان ساخت: افرادی که قصد دارند بدون ورزش و رژیم‌های غذایی طولانی مدت لاغر شوند می‌توانند به پزشک مراجعه استفاده کنند.

این پزشک استان در ادامه گفت: زندگی ماشینی، غذاهای آماده، عدم تحرک عامل عمده‌ای در افزایش وزن مردمان جوامع صنعتی بوده و از پنجاه سال پیش بدنبال این بوده‌اند که این مسئله را کنترل کنند. در کشور‌های پیشرفته تا حدود زیادی به شاخص‌های لاغری رسیده‌اند و با رژیم‌های غذایی مناسب آن را مهار کرده‌اند.

اما متأسفانه در جوامع درحال توسعه مانند کشورمان در سال‌های اخیر برای کنترل آن به فکر افتاده‌اند. لذا افرادی که با اضافه وزن روبه رو هستند می‌بایست از طریق ورزش و رعایت رژیم‌های غذایی تحت نظر پزشک تغذیه به وزن مطلوب برسند و چه خوب است اگر همهٔ مردم از میزان کالری مواد دریافتی مطلع باشند که دراین صورت با آگاهی بیشتر از خوراکی‌ها و مواد غذایی استفاده کنند.

گزارش: فاطمه الماسی

نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز