خبرگزاری کار ایران

معاون نظام پرستاری مطرح کرد:

اقدامات درمورد اصلاح شرایط بازنشستگی پرستاران کافی نیست

asdasd
کد خبر : ۱۲۷۵۲۰۲

عزیزی گفت: در عمل بخشی از جامعه پرستاری حتی با حقوق بازنشستگی زیر حداقل، وارد دوران بازنشستگی خود می‌شوند، لذا ما معتقدیم اقدامات فعلی صورت گرفته در زمینه حقوق پرستاران و شرایط بازنشستگی آن‌ها اصلا کافی نیست.

به گزارش خبرنگار ایلنا، معاون منابع انسانی سازمان تامین اجتماعی اخیرا در اظهارنظری پیرامون اصلاح بحث سن بازنشستگی پرستاران و بهیاران سازمان تامین اجتماعی و مراکز ملکی این سازمان، از کاهش این سن به ۲۵ سال خبر داده بود. بحث سخت و زیان‌آور بودن شغل پرستاران و بهیاران موضوعی است که در سال‌های اخیر از مطالبات جامعه پرستاری بوده است. 

در این راستا، حمیدرضا عزیزی (معاون توسعه و مدیریت نظام پرستاری کشور) با اشاره به تفاوت بین سن بازنشستگی پرستاران در گروه‌های مختلف گفت: ما اعتقاد داریم که وقتی دولت و صندوق‌های بازنشستگی می‌پذیرند که شغل پرستاران و بهیاران سخت و زیان‌آور است، ملزومات رعایت حقوق این شکل از اشتغال و خدمت را نیز مطابق عرف قانونی همه مشاغل که همان بازنشستگی با سابقه ۲۰ سال است، رعایت شود. 

وی با بیان این مطلب که «سخت و زیان آوری کار کارگران در حوزه‌های فعالیت سخت و زیان‌آور بیشتر جسمی است اما پرستار علاوه بر سخت و زیان آوری جسمی، به طریق اولی دچار شرایط سخت و زیان‌آور روانی و روحی می‌شود» افزود: مقام معظم رهبری در یکی از دیدارهای اخیر خود با نمایندگان جامعه پرستاری نزدیک به این تعبیر را گفتند که کارگر معدن از نظر جسمی سخت و دشوار است اما جامعه پرستاری با روح و روان مردم نیز سروکار دارد و از این منظر سختی کار پرستار دو سویه است. 

عزیزی با اشاره به اینکه «فردی که دو دهه یا حتی یک دهه در فضای پرستاری کار کند متوجه می‌شود که چه آثار و عوارض مستهلک کننده جسمی و روانی در کار عزیزان همکار ما وجود دارد» گفت: بسیاری از امراض جسمی مانند آرتروز، دردهای استخوانی و مشکلات روحی و روانی همکاران تا پایان عمر پرستار با او می‌ماند و این درحالی است که خدمات تکمیلی بازنشستگی همکاران ما متاسفانه هیچ تفاوتی با سایر مشاغل عادی ندارد. 

معاون توسعه و مدیریت نظام پرستاری کشور با تاکید بر اینکه جامعه پرستاری حقوق صنفی مشخصی دارد که ما به عنوان مهمترین نهاد صنفی آن تا زمان تحقق پیگیر این مطالبات هستیم، اضافه کرد: ما در زمینه سن بازنشستگی پرستاران یک رویه ثابت عمومی نداریم و به نوعی تبعیض در این زمینه وجود دارد. برای مثال پرستاران مشمول بیمه تامین اجتماعی که در بخش خصوصی و بیمارستان‌های غیردولتی کار می‌کنند، با ۲۰ سال سابقه بازنشست می‌شوند، پرستاران و بهیاران خود سازمان تامین اجتماعی طبق تصمیم اخیر تازه با ۲۵ سال بازنشست می‌شوند و در نهایت پرستاران مراکز کشوری و لشگری با ۳۰ سال سابقه بازنشست می‌شوند که متاسفانه آن‌ها از همه بیشتر مستهلک می‌شوند. 

وی با اشاره به حقوق متفاوت بازنشستگی و دوره اشتغال پرستاران گفت: به دلیل تفاوت بسیار زیاد بین دریافتی حقوق شاغلین پرستاری با وجود کار کاملا مشابه، شاهد آن هستیم که پرستاران قرارداد موقت یک میزان حقوق بازنشستگی دارند و پرستاران بخش دولتی و نظامی مقدار کاملا متفاوتی دریافت می‌کنند و پرستاران قرارداد ۸۹ روزه نیز داریم که وضع آن‌ها بدتر است. این شرایط باعث آن شده که در عمل بخشی از جامعه پرستاری حتی با حقوق بازنشستگی زیر حداقل، وارد دوران بازنشستگی خود شوند، لذا ما معتقدیم اقدامات فعلی صورت گرفته در زمینه حقوق پرستاران و شرایط بازنشستگی آن‌ها اصلا کافی نیست. 

عزیزی در پایان با اشاره به اینکه جامعه ۲۵۰هزار نفری پرستاری کشور بزرگترین جمعیت خدماتی کشور پس از معلمان است، اظهار کرد: ما نیز از سال‌های قبل به دلیل‌عدم بروزرسانی ریالی معوقات خود، این مسئله را داریم که در چهارچوب بروزرسانی و همسان‌سازی باید مشمول افزایش حقوق باشیم، اما تاکنون مانند سایر اقشار شغلی به جامعه پرستاری در این زمینه توجه نشده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز