خبرگزاری کار ایران

درخواست کارگران از دولت آینده؛

کارگران باید در عرصه‌های مختلف تصمیم‌گیری نقش اساسی داشته باشند/ سه‌جانبه‌گرایی باید جدی گرفته شود

asdasd
کد خبر : ۱۰۸۳۵۱۳

چنگیز اصلانی گفت: دولت آینده اگر اعتقاد به حمایت از کارگر و پشتیبانی و مانع‌زدایی از تولید دارد، باید همانطور که از کارگران توقع دارد در صحنه‌های اقتصادی و سیاسی حضوری فعال داشته باشند، در صحنه‌ی تصمیم‌گیری نیز برای کارگران یک رای قائل شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، چنگیز اصلانی (دبیر اجرایی خانه کارگر همدان) در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین مطالبات کارگران از دولت آینده چیست، گفت: یکی از مهم‌ترین مطالبات کارگران که ۴۲ سال است عقیم مانده، جدی گرفتن بحث سه‌جانبه‌گرایی است. 

وی افزود: دولت آینده باید نقش کارگران در سیاست‌ها و اقتصاد کشور را به معنای واقعی به ظهور برساند. کارگران ایران که قریب به ۴۲میلیون جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و ۱۴ میلیون شاغل هستند، صاحبان اصلیِ سرمایه، صاحبان تولید و صاحبان اصلی سازمان تامین اجتماعی هستند و باید در تصمیم‌گیری‌ها نقش اساسی داشته باشند. 

اصلانی تاکید کرد: دولت آینده اگر اعتقاد به حمایت از کارگر و پشتیبانی و مانع‌زدایی از تولید دارد، باید همانطور که از کارگران توقع دارد در صحنه‌های اقتصادی و سیاسی حضوری فعال داشته باشند، در صحنه‌ی تصمیم‌گیری نیز برای کارگران یک رای قائل شود. 

دبیر اجرایی خانه کارگر همدان تاکید کرد: درحال حاضر نقش کارگران در تصمیم‌گیری ضعیف است. دولت در این ۴۲سال در صحنه‌های تصمیم‌گیری دو رای را به خود اختصاص داده و یک رای را به کارگران که این باید تغییر کند. در شورایعالی کار که وظیفه‌ی تعیین حداقل دستمزد را برعهده دارد، ۹ حق رای وجود دارد، سه رای برای کارفرما، سه رای برای دولت که خود کارفرمایی بزرگ است و یک رای هم برای کارگران؛ در واقع کارفرما دو رای دارد و کارگر یک رای. 

وی گفت: نیروی کاری که در همه‌ی سختی‌های این کشور حضور داشته، از کار در زمان جنگ گرفته تا کار در شرایط سخت تحریم و از جان و وقت و انرژی و زندگی خود مایه گذاشته است چرا نباید در سه‌جانبه‌گرایی از حق مسلم خود برخوردار شود؟! باید به نیروی کاری که سرباز پیاده نظام صنعت و اقتصاد است، به عنوان شهروند درجه یک توجه شود. رئیس‌جمهور باید به کارگران توجه کند نه اینکه رای آن‌ها را بگیرد و بعد برعلیه آن‌ها عمل کند. 

این فعال کارگری تصریح کرد: در این چندین‌ساله بیش از دوهزار کارخانه به دلیل تحریم و مدیریت‌های غلط به زانو درآمده‌اند و دولت مقصر اصلی این اتفاقات است و باید تصمیمات درستی اتخاذ کند. دولت باید برای سامان دادن به مشکلات اقتصادی کشور اقدامات اساسی انجام دهد.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز