خبرگزاری کار ایران

مصطفی معین:

ارتباط کودکان با خانواده‌ها در دوران کرونا پررنگ‌تر شد/ از فرصت باید استفاده کرد

asdasd
کد خبر : ۹۷۸۷۳۷

عضو شورای سیاستگذاری کروناروایت با اشاره بر اینکه کودکان در دوران کرونا ارتباطشان با خانواده بیشتر شده، بیان کرد: «این دوران را می‌توانیم یک فرصت تلقی کنیم. خانواده‌ها می‌توانند برای تعامل بیشتر با فرزندانشان باهم فیلم ببینند و درباره آن بحث کنند. فضای مجازی یک نعمت مورد غفلت بوده است که اگر زیرساخت‌هایش تامین شود می‌تواند نوعی فرصت ایجاد کند.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم کودک و نوجوان، مصطفی معین گفت: «متاسفانه با اینکه ۱۰ درصد از مبتلایان به بیماری کرونا کودکان هستند ولی آسیب‌پذیری آن‌ها از هر گروه سنی بیشتر است، چون کودکان از هر نظری در رشد و نمو هستند؛ ممکن است این شرایط ناگوار را تحلیل کنند و اضطراب خانواده را درک کنند. به همین خاطر دچار اضطراب می‌شوند. اگر در جامعه‌ای با مسائل علمی برخورد شود، می‌توانند از پس مشکلات بربیایند. اگر از امکان آموزش مجازی را به خوبی استفاده شود، ممکن است از آسیب‌پذیری این نسل جلوگیری کنیم. در یک دوره خاص هستیم که از خانواده تا سیستم مدیریتی باید آن را جدی بگیریم تا بتوانیم با تدبیر و هماهنگی این بحران را پشت سر بگذاریم.» 

وزیر سابق علوم، پزشک متخصص کودکان و مولف کتاب «چهل کودک» در ادامه با تاکید بر اینکه در سی‌وسومین دوره این جشنواره روی کودکان سرمایه‌گذاری درستی شده است، توضیح داد: «وجه مشترک بین هنرمندان وپزشکان این است که هر دو هنر ارتباط با مخاطب خود را دارند. پدیده کودک، پدیده ناشناخته‌ای است. حقوق این نسل به تازگی در مجامع علمی مورد بحث قرار گرفته و به همین دلیل از کودک غفلت می‌شود. کودکان در مرز آسیب‌پذیری بسیاری قرار دارند این نسل قدرت اطرافشان را در شرایط فاجعه بار کرونا ندارند، در اینجا نقش پدر و مادر، خانواده و صدا و سیما متعهد پررنگ می‌شود؛ همه باید کمک کنند تا کودکان آسیب کمتری ببینند.» 

دکتر معین با تاکید برای اینکه وضعیت کودکان در یک جامعه آیینه تمام نمای وضعیت فعلی و آینده آن است؛ گفت: «در دوران پساکرونا معضلات بسیاری در جامعه به خصوص جامعه کودکان خواهیم داشت عوارض این دوره همه جانبه خواهد بود به طور مثال به خاطر کم‌تحرکی در این دوران دچار چاقی می‌شوند که آن‌ها را آسیب‌پذیر می‌کند. اگر کودکان در این دوره دچار بیماری زمینه‌ای بوده باشند و به آن‌ها توجه نشود دچار مشکل می‌شوند، در زمینه روانی نیز اضطراب‌های ممکن که در جامعه مشهود است باعث افسردگی این نسل می‌شود؛ کودکان امروز جوانان و بزرگسالان و و فردای این جامعه هستند.» 

رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی کشور در ادامه با اشاره بر اینکه کودکان در دوران کرونا ارتباطشان با خانواده بیشتر شده، بیان کرد: «این دوران را می‌توانیم یک فرصت تلقی کنیم. نقش خانواده در دوران جدید کمرنگ شده است. خانواده‌ها می‌توانند برای تعامل بیشتر با فرزندانشان باهم فیلم ببینند و درباره آن بحث کنند. فضای مجازی یک نعمت مورد غفلت بوده است که اگر زیرساخت‌هایش تامین شود می‌تواند نوعی فرصت ایجاد کند». 

این پزشک در پایان درباره کتاب «چهل کودک» گفت: «زمانی که با یک کودک روبه رو می‌شوم سعی می‌کنم اورا درک کنم. کتاب چهل کودک ثمره بیش از ۲۰ سال طبابت من است زمانی که کودک وارد اتاق من می‌شود به او احترام می‌گذارم و اگر درسنی باشد به او دست می‌دهم. از خودش درباره بیماری‌اش سوال می‌کنم؛ خیلی وقت‌ها پدر و مادرها متعجب می‌شوند. این کتاب را که بعد از چند سال شروع به نوشتن کردم کاملاً واقعی و درباره اتفاقاتی است که در این چند سال طبابت من افتاده. در دل این داستان‌ها آموزش بهداشتی، درمانی و اجتماعی وجود دارد که به دو زبان فارسی و انگلیسی نوشته شده است. بعضی از تصاویر بیماران نیز در این کتاب وجود دارد. انتشار این کتاب با شیوع کرونا یکی شده است و خانواده‌ها فرصت مناسبی برای مطالعه کتاب خواهند داشت. کنوانسیون کودک در سال ۱۹۸۹ به تصویب رسیده که متاسفانه قانون حمایت از کودکان در کشور همین چند ماه قبل مصوب شده است. مسئولان کشور هم می‌توانند از تجارب این کتاب استفاده کنند و نگاهشان را به کودکان تغییر دهند.»

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز