خبرگزاری کار ایران

غلامعلی گرانمایه در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد؛

کمبود بودجه انیمیشن در شرایط بحرانی/ اثر خوب محصول صداقت فیلمساز است

کمبود بودجه انیمیشن در شرایط بحرانی/ اثر خوب محصول صداقت فیلمساز است

غلامعلی گرانمایه کارگردان انیمیشن معتقد است کمبود بودجه در شرایط بحرانی بیش از گذشته خودش را نشان می‌دهد.

غلامعلی گرانمایه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره مشکلات تولید انیمیشن به ویژه در شرایط بحرانی اظهار کرد: ما در تولید انیمیشن با بحران جدی تأمین مالی مواجه هستیم. با توجه به تغییرات اقتصادی در جامعه، انیمیشن نمی‌تواند در یک فرایند کوتاه مدت تولید شود و طولانی شدن روند موجب می‌شود بودجه‌های پیش بینی شده برای آن کفاف کار را نکند.

وی افزود: اغلب افرادی که در حوزه تولید انیمیشن فعالیت دارند با مشکلات مالی مواجه هستند و این مسئله در شرایط بحرانی به مراتب تشدید شده و تولید را غیرممکن می‌سازد. به طوریکه برخی قراردادهایی که منعقد می‌شود، چند ماه بعد ارزش خود را از دست می‌دهد.

کارگردان «قصه‌های حسنی» تاکید کرد: در چنین شرایطی صرفاً دانشجویان و افراد علاقه‌مند ریسک کرده و به سمت تولید می‌روند. تورم به حدی کار را تحت تأثیر قرار می‌دهد که برخی از هنرمندان تمایل به تولید نشان نمی‌دهند.چرا که با مبلغی که امروز قرارداد منعقد شده، به عنوان مثال نمی‌توان یک سال بعد حتی هزینه آهنگساز را پرداخت کرد.

این کارگردان معتقد است هنرمندان به امنیت مالی نیاز دارند و از نبود این مسئله تولیداتشان تحت تأثیر قرار گرفته است. از طرفی اگر کاری تحت حمایت مؤسسات با توان مالی بالا نباشد، گاهی قادر نیست به تولید برسد.

گرانمایه تأکید دارد که کار خوب زمانی شکل می‌گیرد که هنرمند با خود و طرف مقابلش صادق باشد. شاید هنرمند دغدغه خاصی داشته باشد اما زمانی که با روایت رسمی‌ یک نهاد حامی‌ همخوان نیست، عملاً نمی‌تواند کار کند.

این هنرمند با ذکر مثالی به جنگ ایران و اسرائیل اشاره کرد و افزود: بی‌شک همه از جنایت رژیم صهیونیستی معترض هستند، اما لزوماً قرار نیست با برخی تبلیغات خاص نیز همه همراه باشند. 

انیمیشن کوتاه محدود به کودک نشود

کارگردان انیمیشن همچنین دغدغه دیگر خود را نوع نگاه به انیمیشن‌های کوتاه دانست و گفت: اینکه انیمیشن محدود به کودک قلمداد شود، صحیح نیست و به ویژه در کارهای کوتاه اتفاقاً جامعه مخاطب باید بزرگسالان باشند.

گرانمایه بیان داشت: هرچند به عنوان مثال می‌توان از آموزه‌های روان شناسانه جهت ترویج شادی و امید به کودکان در انیمیشن‌های کوتاه استفاده کرد، اما به سادگی می‌توان معضلات و دغدغه‌های اجتماعی و اقتصادی را با زبان انیمیشن برای بزرگسالان مطرح کرد.

وی معتقد است در شرایط جنگ نیز نباید کودکان را درگیر جنگ ساخت یا آنها را برای جنگ تهییج کرد. در مقابل می‌توان با نگاهی به آینده به طرح مسائل و دغدغه‌ها پرداخت.

وی به تجربه‌های شخصی خود اشاره کرد و افزود: بنده دهه‌ها است در حوزه تولید انیمیشن فعالیت دارم و همیشه موضوع تأمین مالی و حمایت از هنرمند مستقل را دغدغه جدی دیده‌ام. به عنوان مثال دو کار در دست تولید دارم که به دلیل سانحه‌ای که برایم پیش آمد توقفی در آن ایجاد شد و حالا نه حمایتی متوجه بنده است و نه حتی پوشش بیمه.

کارگردان «گاگیلا» با بیان اینکه تنها یک سانحه موجب شد تا کاری که قرار است تحویل داده شود حتی هزینه‌های یک پنجم درمانی وی را تأمین نکند، افزود: اگر به دنبال پیشرفت در زمینه انیمیشن هستیم لازم است هنرمندان بیشتر حمایت شوند.

گرانمایه متذکر شد: هنرمند مستقل فارغ از نظرات مقطعی نهادها بیانگر نظر مردم است و نگاهی به آینده دارد. چنین هنرمندی می‌تواند یک اثر ماندگار خلق کند و تأثیرگذار باشد.

وی در پایان گفت: اما باید پرسید چقدر از این گروه از هنرمندان حمایت می‌شود آیا نهادهای حامی ‌نظرات و سلایق خود را به تولیدات تحمیل نمی‌کنند؟

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز