خبرگزاری کار ایران

در گفت‌و‌گو با ایلنا عنوان شد:

به کار‌گیری ۶ هزار نیروی نظارت بر سلامت غذاهای نذری‌ در کل کشور

به کار‌گیری ۶ هزار نیروی نظارت بر سلامت غذاهای نذری‌ در کل کشور

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: نزدیک به ۶ هزار نفر در کل کشور و حدود هزار و دویست تیم سیار، کنترل ویژه‌ای بر روی مراسم‌های عزاداری به‌خصوص نذورات و طبخ غذا دارند.

«محسن فرهادی» رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا  درباره اقدامات وزارت بهداشت در راستای نظارت بر سلامت نذری‌ها در ایام محرم و صفر گفت: ما از ابتدای ماه محرم، برنامه‌ای را تحت عنوان «تشدید نظارت بر اجرای مراسم‌های عزاداری» ابلاغ کرده و در حال اجرای آن هستیم که این برنامه تا پایان ماه صفر، ادامه خواهد داشت. 

وی افزود: یعنی این‌که ما تمرکز ویژه‌ای بر روی ۱۰ روز اول ماه محرم، با تأکید بر مراسم تاسوعا و عاشورا داریم. همچنین پس از آن، این نظارت‌ها بر مراسم‌های دیگر از جمله اربعین و تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت. 

او با اشاره به تعداد نیروهای نظارت بهداشتی بر سلامت نذری‌ها تصریح کرد: تقریبا نزدیک به ۶ هزار نفر در کل کشور و حدود هزار و دویست تیم سیار، کنترل ویژه‌ای بر روی مراسم‌های عزاداری به‌خصوص نذورات و طبخ غذا دارند. 

فرهادی تاکید کرد: با توجه به این‌که در فصل تابستان و گرمای سال قرار داریم، احتمال مسمومیت و طغیان بیماری فراهم است. همکاران ما با مراجعه به هیئت‌ها، محل‌های نذورات و همین‌طور رستوران‌هایی که برای هیئت‌ها و مساجد غذا طبخ می‌کنند؛ آن‌ها را از نظر کنترل مواد اولیه خام، نگهداری و توزیع نذری‌ها مورد بررسی‌های میدانی قرار می‌دهند. 

وی اضافه کرد: در واقع حول چهار محور مختلف یعنی رعایت بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت ابزار و تجهیزاتی که در هیئت‌ها و مساجد استفاده می‌شود مثل انواع قابلمه‌ها، وسایل پخت و به‌خصوص ظروف یک‌بار مصرف که باید حتماً مناسب این ایام باشد و در نهایت، بهداشت مکان طبخ و مکان توزیع نذورات را مورد بازرسی قرار می‌دهند. 

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: البته ما عمدتاً نوع فعالیت‌مان بیشتر جنبه مشورتی دارد، اما همکاران ما اگر جایی مشکلی در مواد غذایی باشد،  به سایر وظایف قانونی که دارند، اقدام خواهند کرد. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا از ابتدای ماه محرم تاکنون گزارشی از مسمومیت‌های غذای نذری دریافت شده است؟ گفت: خوشبختانه تاکنون گزارشی نداشتیم، اما هرچه جلوتر می‌رویم، طبیعتاً میزان طبخ غذا افزایش پیدا می‌کند و کنترل‌های ما نیز افزایش بیشتری پیدا می‌کند. امیدواریم که طغیان بیماری در این فصل گرم سال نداشته باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز