خبرگزاری کار ایران

سوژه پنجمین قسمت «قهرمانان معمولی»:

رسالت‌ هنرمند معرفی قهرمانان به جامعه است/ آرزوی اجرای یک تئاتر در سطح ملی

asdasd
کد خبر : ۱۳۴۳۴۲۰

سوژه پنجمین روایت «قهرمانان معمولی» می‌گوید آرزو دارد تئاترش را که درباره رشادت‌های شهید «صدآفرین» است، در سطح ملی اجرا کند و این شهید بزرگ را به جامعه و مردم ایران بشناساند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، مجموعه مستند «قهرمانان معمولی» به تهیه‌کنندگی مجتبی حیدری شب گذشته ۵ فروردین ماه در پنجمین قسمت خود با نام «آکتور مرزبان»، داستان زندگی حسن مهدی‌زاده بازیگر و کارگردان تئاتر اهل استان اردبیل را روایت کرد.

حسن مهدی‌زاده درباره آغاز مسیر مستند «آکتور مرزبان» گفت: قبل از اینکه مستندسازان عزیز به شهرستان «گِرمی» بیایند، فعالیت‌های فرهنگی و هنری داشتم. البته من در بخش مهندسیِ مرزبانی کار می‌کنم اما فعالیت‌های فرهنگی هنری را در سطح شهر و خارج از عُرف سازمان انجام می‎دهم. چند سال قبل مجتبی حیدری از من برای عکاسی مستند و مصاحبه دعوت کرد و ماجرای آشنایی ما از آن‌جا شروع شد. حدود دو سال بعد مجتبی حیدری با من برای ساخت فیلم مستند تماس گرفت و من هم قبول کردم.

وی نمایش فعالیت زنان و مردان غیرپایتخت‌نشین در تلویزیون را الهام‌بخش دانست و گفت: مشکلات، از نظر فرهنگی، اداری و... وجود دارد. هرچند من با مشکلات سازگاری دارم و سعی می‌کنم خودم را با شرایط وفق بدهم. هدفی برای خود در نظر گرفته‌ام و کار خودم را می‌کنم.

این مرزبان افزود: اگر مخاطبان ببینند هرچقدر هم سنگ‌اندازی و ناملایمات وجود داشته باشد، فردی که بخواهد کاری انجام دهد، می‌تواند کار کند و به فراتر از خواسته‌هایش برسد، الهام‌بخش است. این باعث می‌شود کسانی که تمایل دارند در هر کاری چه هنری و چه غیرهنری باشند، اگر اراده کنند، می‌توانند به آن برسند.

مهدی‌زاده درباره آغاز فعالیت‌های هنری خود در اردبیل بیان کرد: سال ۸۰ و ۸۱ با اتوبوس تا اردبیل می‌رفتم و دوره‌ آموزشی کارگردانی، بازیگری و نویسندگی می‌دیدم و تا سال ۸۳ فعالیت‌های کوچک و آماتور انجام دادم. حدود سیزده سال وقفه افتاد؛ تا سال ۹۶ که تئاتر را به صورت حرفه‌ای از سر گرفتم. اسم اولین کارمان هم نمایش «یاس کبود مدینه» بود که در چند جشنواره، در سطح استان و بیرون استان اجرا شد.

وی ادامه داد: آخرین نمایشم که نویسندگی و بازیگر و کارگردانی برعهده خود بود، «صدآفرین» نام داشت که در جشنواره مرزداران جایزه برد. این نمایش برگرفته از رشادت‌ها و شهامت‌های شهید حسینعلی صدآفرین، در دهه ۱۳۲۰ و حمله‌ روسیه به ایران است. یکی از آرزوهای من این است که نمایش «صدآفرین» را در سطح ملی روی صحنه ببرم و این شهید والامقام را به جامعه و کشورم معرفی کنم. چراکه معتقدم یکی از رسالت‌های هنرمند، معرفی قهرمانان به جامعه‌ خود است.

این مرزبان به آرزوی خود برای آینده‌ فرهنگی «گِرْمی» اشاره و مطرح کرد: دوست دارم چنان از لحاظ فرهنگی و هنری پیشرفت کند، تا من بتوانم به عنوان یک تماشاگر روی صندلی آمفی‌تئاتر بنشینم.

مهدی‌‌زاده در ادامه در پاسخ به این پرسش که وظیفه مسئولان چیست، توضیح داد: وظیفه مسئولان حمایت است. ما در سال گذشته با مشکلات فراوان و بدون حمایت ۲۵ اجرا داشتیم اما من از مسئولان درخواست دارم که از جوانانی که می‌خواهند کار کنند، حمایت کنند. حمایت مالی که وجود ندارد اما می‌توانند حداقل سالن برای تمرین در اختیار ما بگذارند. من قبل از اینکه به اجرا فکر کنم، به مکان تمرین می‌اندیشم. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر در هر نمایش، تعدادی خانم هم وجود دارد، خانواده‌ بازیگر خانم نگران او هستند. ما مجبوریم در مسجد، خانه نیمه‌ساخته و... تمرین کنیم و با وجود تمام سنگ‌اندازی‌ها اجرا برویم. دردسر برای ماست اما افتخارش برای مسئولان است. هنرمندان واقعی باید حمایت شوند، شناسایی آن‌ها هم خیلی سخت نیست، اگر چشمانشان را خوب باز کنند، متوجه می‌شوند.

«قهرمانان معمولی» به کارگردانی مجتبی حیدری، مهدی رشوند و زهرا استادزاده روایتی مستند از زندگی افرادی‌ست که نقش خود را در بهبود وضعیت جامعه پیدا کرده‌اند.

این اثر که محصول مرکز مستند سوره و مجری طرح آن آژانس مستند سو است، در ایام نوروز ۱۴۰۲ هرشب ساعت ۲۴:۰۰ روی آنتن شبکه یک سیما می‌رود و تکرار آن روز بعد ساعت ۱۰:۱۰ خواهد بود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز