خبرگزاری کار ایران

عکس دیده نشده‌ «شهید بهشتی» در حوزه هنری رونمایی شد

asdasd
کد خبر : ۱۲۴۸۶۴۲

مراسم رونمایی عکس دیده نشده‌ای از شهید مظلوم دکتر بهشتی در سالروز فاجعه هفتم تیر توسط خانه عکاسان ایران در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط‌ عمومی حوزه هنری، آیین رونمایی عکس دیده نشده از شهید مظلوم «دکتر بهشتی» از گنجینه خانه عکاسان ایران در سالروز فاجعه هفتم تیر، بعد از ظهر روز سه‌شنبه، ۷ تیر ماه ۱۴۰۱ با حضور مسعود ستایشی (سخنگوی قوه قضاییه)، ایمان شمسایی (مدیر کل مطبوعات داخلی)، مجدالدین معلمی (معاون هنری حوزه هنری)، کورش زارعی (مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری)، محمدمهدی دادمان (رئیس حوزه هنری)، سیداحسان باقری (رئیس خانه عکاسان ایران ) در نگاه خانه حوزه هنری برگزار شد. 

 پس از پخش آیاتی از قرآن کریم و سپسسرود ملی جمهوری اسلامی سیداحسان باقری به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون قرار گرفت و گفت: خانه عکاسان ایران از ابتدای تأسیس حوزه هنری در ابتدای انقلاب اسلامی، مرکزی به نام «عکس و اسلاید حوزه هنری» داشت که تا هم اکنون، بیش از ۷۰۰ هزار فریم عکس است و شامل نگاتیو، عکس سیاه و سفید، رنگی و غیره می‌شود. 

باقری  افزود: برخی عکسهای موجود رونمایی می‌شود، بعضی عکس‌ها چاپ شدند و در اختیار مردم قرار داده شده است. 

او خاطرنشان کرد: در واقع، حقوق برخی عکس‌ها متعلق به حوزه هنری است. 

باقری عنوان کرد: بعضی عکس‌ها که دیده نشده‌اند بنابراین، به بهانه‌های مختلف رونمایی می‌کنیم تا معرض دید مردم قرار بگیرد. 

وی در توضیح عکس شهید دکتر بهشتی گفت: این عکس یک نگاتیو از عکاسی ناشناس که از عکاسانی است که در حوزه هنری مشغول به فعالیت بودند. این نگاتیو تبدیل به نسخه دیجیتال و ترمیم شده است. گفتنی است؛ عکس فوق حدفاصل سالهای ۵۸ تا ۶۰ گرفته شده. 

او بیان کرد: به مناسبت فاجعه هفتم تیر و هفته قوه قضاییه، عکس دیده نشده از دکتر شهید بهشتی را رونمایی می‌کنیم تا یادی کنیم از دکتر بهشتی چون هنوز سخنان و افکار ایشان با انقلاب اسلامی است و امید است رهروی راستینی برای ایشان باشیم. 

ایمان شمسایی، مسعود ستایشی، مجدالدین معلمی و محمدمهدی دادمان رونمایی از عکس دیده نشده از شهید دکتر بهشتی را انجام دادند. 

مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه دومین و آخرین بود که به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: حیف است عکسی به نمایش گذاشته شود و یادی از شهید دکتر بهشتی نشود هرچند در طول هفته اخیر این موضوع بارها صورت گرفته است، پس خواستیم بار دیگر هم در این جلسه معنوی یادی از ایشان بکنیم. من فرازی را از عرایضم را می‌گویم که یادی از ایشان و شهدای هفتم تیر باشد سپس راجع به شرایط قوه قضاییه صحبت می‌کنم. امروز آخرین روز هفته قوه قضاییه و روز شهادت دکتر بهشتی و یاران باوفایش است. یاد و نام آن‌ها را گرامی می‌داریم و به تمام خدمتگزاران خواهران و برادران تبریک می‌گویم که خدمتگزاری به مردم فرهیخته ایران را برگزیدند. امید است به برکت خون شهدا و زیر سایه حضرت امام خامنه‌ای عدالت را برقرار کنند. 

وی شهید دکتر بهشتی را معمار بزرگ قوه قضاییه نامید و عنوان کرد: ایشان خدمات وصف ناپذیری در حوزه قوه قضائیه انجام دادند که باعث شدند ما به همکاری در این حوزه افتخار کنیم. معماری، سازندگی و تحول کاری بود که ایشان انجام دادند. ایشان موسس نظام قضایی جدید پس از سرنگونی نظام منحوث قدیم بودند و نقشی بی‌بدیل در مجلس خبرگان قانون اساسی داشتند. 

وی راجع به جایگاه قانون اساسی در جمهوری اسلامی بیان کرد: جایگاه قانون اساسی در مقررات نظام جمهوری اسلامی بالاترین است و ناظر بر سایر قوانین است؛ می‌توان این قانون را قانون برتر نامید که فصل الخطاب است. می‌خواهم بگویم ایشان برای تولید قانون اساسی که قانون بنیادی است و بحث حق، تکالیف و اختیارات را شامل می‌شود و همه به این قانون برمی گردد سهم بی‌بدیلی داشتند. مدیریت ایشان در بین سال‌های ۵۷ تا ۵۸ شورای انقلاب اسلامی بی‌نظیر بود و تصمیم‌های بهینه و موثری برای ساماندهی شرایط، ثبات و آرامش در آن شرایط خاص اتخاذ کردند. 

وی راجع به دیدار ساعاتی پیش با رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار کردند: آیت الله طالقانی رئیس و بهشتی نایب رئیس بودند ولی شهید بهشتی امورات اجرایی را بر عهده داشتند. از یک طرف جنگ و از یک طرف مسایل داخلی بود و تصمیم‌های ایشان نقش بی‌بدیلی در این دوره داشت. دکتر بهشتی اولین رئیس شورای عالی قضایی بودند و تغییر و تحول ایجاد کردند که باید گفت از ویژگی‌های این نظام قضایی از اول تحول بوده و حالا طبق سند تحول گام دوم در قوه قضاییه بار دیگر در آن تحول متجلی می‌شود. 

وی درباره دوره جدید قوه قضاییه عنوان کرد: در دوره جدید هم تحول و تعالی داریم؛ تحولی که محکوم به تعالی است. نظام قوه قضاییه مبتنی بر قانون اساسی و قوانین دینی اسلامی است. در دوره جدید بحث سند تحول و تعالی مطرح است و تمام تلاش‌ها در این سند با تمسک به مأموریت‌های این سند به شرح قانون اساسی و ابلاغ رئیس قوه قضاییه از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی این است که رضایتمندی مردم را به دست بیاوریم از اینرو، رسیدگی‌های قوه قضاییه باید اطمینان ساز، به دور از شائبه و تردید باشد که برگرفته از استقلال قضات قوه قضاییه است. 

مسعود ستایشی درباره جایگاه مردم داری در نزد دکتر بهشتی گفت: همچنین، دکتر بهشتی نگاهی به بحث تحزب داشتند که کم نظیر بود همانطور که جایگاه شهادت ایشان در مقر حزب جمهوری اسلامی بود که حکایت از توجه ویژه ایشان به بحث تحزب بود. ایشان مظلوم بود و بدون توجه به اتهاماتی که وارد می‌کردند با افتخار، محکم و استوار حضور داشتند و راه را ادامه می‌دادند. او به سخنان مقام معظم رهبری درباره دکتر بهشتی ارجاع دادند که فرموده بودند: شهید بهشتی خیلی خیلی بزرگ بود، مردم هنوز او را نشناختند و در آینده شناخته خواهند شد. 

او متذکر شد: روزگار اقدامات و تصمیم‌های خردمندانه شهید دکتر بهشتی را گواهی خواهد داد. 

سخنگوی قوه قضاییه درباره مبارزه با فساد در قوه قضاییه عنوان کرد: در سند گام دوم به بحث مبارزه با فساد اشاره شده است از اینرو باید گلوگاه‌های وقوع فساد را قطع کنیم و بین سران قوا همدلی و همراهی وجود دارد که بتوانیم به این نتیجه برسیم. 

او درباره مردمی‌سازی در قوه قضاییه گفت: آخرین کلام بحث مردمی‌سازی است و حقوق عامه باید استیفا شود. باید از حقوق مردم صیانت و حفاظت شود تا حقی از کسی در نظام جمهوری اسلامی تضییع نشود و حقوق عامه استیفا شود. 

آیین رونمایی عکس دیده نشده از شهید مظلوم «دکتر بهشتی» از گنجینه خانه عکاسان ایران در سالروز فاجعه هفتم تیر با عکس یادگاری مهمانان رویداد پایان گرفت.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز