خبرگزاری کار ایران

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس:

شبکه‌های دیجیتال بستری برای بازسازی هویت سیاسی زنان فراهم کرده‌اند

شبکه‌های دیجیتال بستری برای بازسازی هویت سیاسی زنان فراهم کرده‌اند
کد خبر : ۱۶۳۵۷۵۷

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس گفت: زنده‌یاد زهرا شجاعی بدنبال آن بود به زنان بیآمورد و یادآوری کند که آزادی ذهن و عقل از سنت ها ی غلط و خراقات و انبوه آورده فریبنده و نادرست دنیای جدید بر هر فعالیتی مقدم است و زنان باید با تکیه بر فرهنگ و تمدن اصیل خود و با شناخت سنت ها و آئین صحیح خود و با نگاه آگاهانه به ضرورت های عصر خود و با مواجهه منصفانه و نقادانه به مقتضیات جهان از خود هویتی مستقل و متفاوت بسازد.

به گزارش ایلنا، جمیله کریمی در هفتمین پیش همایش بین المللی (زنان، قدرت و مدیریت زنان در ایران) با عنوان ( قدرت سیاسی زنان و شبکه های ارتباطی) که در شیراز برگزار شد؛ این رویکرد را مقدمه‌ای برای حضور مؤثر زنان در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دانست.

وی ادامه داد: شجاعی مشارکت زنان را به‌عنوان نیمی از سرمایه انسانی با دانش و توان تخصصی، برای توسعه پایدار ضروری می‌دانست و معتقد بود آزادی صرفاً در فعالیت‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خلاصه نمی‌شود، اما این فعالیت‌ها حقوق بدیهی زنان هستند و نیازمند زیرساخت‌های مناسب‌اند.

کریمی افزود: متأسفانه با تغییر دولت و دیدگاه دولت احمدی‌نژاد نسبت به زنان، تلاش‌های شجاعی متوقف شد و اسناد و زحمات او با دستگاه‌های کاغذخردکن نابود و به بیابان‌های اطراف تهران سپرده شد.

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس با اشاره به اقدام شجاعی در ثبت‌نام برای انتخابات ریاست‌جمهوری سال 1400، گفت: شجاعی با هدف اصلاح تفسیر مردانه از رجل سیاسی وارد این رقابت شد و با موفقیت این تابو را شکست. سخنگوی شورای نگهبان در آن زمان اعلام کرد هیچ زنی به دلیل زن بودن رد صلاحیت نمی‌شود، که این اعتراف به معنای به‌رسمیت‌شناختن زنان به‌عنوان رجل سیاسی بود. 

کریمی با اشاره به اینکه اگرچه شجاعی به دلیل دیدگاه‌های اصلاح‌طلبانه از فیلتر شورای نگهبان عبور نکرد، اما با گشودن راه برای حضور زنان در رقابت‌های ریاست‌جمهوری، پیروز واقعی بود، تأکید کرد: زندگی شجاعی سرشار از رفتارهای عقلانی، شجاعانه و مدبرانه با پشتوانه فکری و برنامه‌ریزی بود.

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس در ادامه به نقش شبکه‌های ارتباطی دیجیتال در تقویت مشارکت سیاسی و مدنی زنان پرداخت و اظهار داشت: این شبکه‌ها زنان را از مخاطبان منفعل به کنشگران، طراحان و بازی‌سازان سیاسی تبدیل کرده‌اند.

وی افزود: قدرت سیاسی زنان دیگر در تصاحب کرسی‌های رسمی خلاصه نمی‌شود، بلکه در تأثیرگذاری بر تصمیم‌گیری‌ها، شکل‌دهی به افکار عمومی و ارتقای آگاهی و انگیزه مشارکت اجتماعی معنا می‌یابد.

کریمی با بیان اینکه شبکه‌های دیجیتال بستری برای بازسازی هویت سیاسی زنان فراهم کرده‌اند، گفت: زنان امروز با یک پست، پادکست یا هشتگ می‌توانند موجی از آگاهی برای مطالبه حقوق خود ایجاد کنند و گفتمان مردسالار را به چالش بکشند؛ برخلاف ساختارهای سنتی قدرت که عمودی و فرمان‌محور هستند، شبکه‌های ارتباطی قدرت را از روابط افقی و کنش جمعی خلق می‌کنند، به‌طوری‌که هر زن، حتی بدون جایگاه رسمی، می‌تواند رهبر یا الهام‌بخش شود.

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس با اشاره به تلاش‌های شجاعی در دولت خاتمی به‌عنوان مشاور رئیس‌جمهور و رئیس امور مشارکت زنان، اظهار داشت: شجاعی با درک این حقیقت که دردهای زنان به‌صورت جداگانه درمان نمی‌شود، آموزش زنان و تأسیس نهادهای مدنی را در اولویت قرار داد. وی در زمانی که شبکه‌های دیجیتال هنوز فراگیر نبودند، با ایجاد شبکه‌ای از نهادهای مدنی در شهرها و روستاها، تبادل تجارب و برنامه‌ها را تسهیل کرد و ظرفیت‌سازی برای توانمندسازی زنان را دنبال کرد.

کریمی افزود: شبکه‌های ارتباطی مدرن، زیرساخت سرمایه اجتماعی زنان را تقویت کرده و قدرت را از نفوذ گفتمانی و کنش جمعی خلق می‌کنند، نه از بخشنامه‌های رسمی یا فرماندهی متمرکز.

وی تأکید کرد: این شبکه‌ها با هدف جریان‌سازی برای تحقق حقوق اجتماعی زنان، سرمایه‌ای نمادین و اجتماعی ایجاد کرده‌اند که در انتخابات، مطالبات حقوقی و اعتراضات مدنی به قدرتی واقعی بدل می‌شود.

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس با اشاره به تغییر الگوی رهبری سیاسی در شبکه‌های دیجیتال، گفت: رهبری در این فضا تعاملی، غیرمتمرکز و مبتنی بر روایت‌سازی است. زنان در این شبکه‌ها به‌عنوان رهبرانی ظاهر می‌شوند که گوش می‌دهند، می‌آموزند و با الهام‌بخشی، سیاستی گفت‌وگومحور و تحولی را رقم می‌زنند.

وی افزود: آنچه امروز در شبکه‌های ارتباطی شکل می‌گیرد، نوعی جدید از سیاست‌ورزی است که از دل گفت‌وگوهای روزمره جامعه زاده می‌شود.

کریمی اظهار داشت: زنان با بهره‌گیری از شبکه‌های دیجیتال، نقش خود را به‌عنوان کنشگر سیاسی، رهبر اجتماعی و معمار آینده بازتعریف کرده‌اند.

دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس تأکید کرد: صدای زنان در پست‌ها و هشتگ‌ها، نوای پرطنین سیاست فرداست و اگر تاریخ منصفانه نگاشته شود، یکی از درخشان‌ترین فصل‌های آن، عصری خواهد بود که زنان از دل شبکه‌ها، قدرت را از نو آفریدند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز