خبرگزاری کار ایران

رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا:

بازگشایی‌ها باعث نشود برداشت دیگری داشته باشیم که کرونا تمام شده است/ اماکن مذهبی در مناطق سفید باز می‌شود

asdasd
کد خبر : ۹۰۴۵۹۳

رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: خدایی نکرده بازگشایی باعث نشود برداشت دیگری داشته باشیم که کرونا تمام شده است. نمی‌توانیم بگو کرونا کی تمام می‌شود. اگر مسئولین بهداشتی می‌توانستند بگویند کرونا کی تمام می‌شود ما هم خیلی راحت بودیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان گفت: ماه مبارک رمضان ماه کمک به دیگران است که من می‌خواهم تاکید کنم در این ماه رمضان با توجه به سختی هایی که برای اقشار آسیب‌پذیر است و با توجه به پویش‌هایی که از سوی مردم و خیرین شروع شده که سفره مردم بی‌افطار نماند. در این شرایطی که مردم نگرانی برای سلامت و زندگی خود دارند همه تلاش کنیم لااقل در ماه رمضان نگرانی برای سفره افطار نباشد.

وی ادامه داد: کار خوبی در این زمینه شروع شده و صدا وسیما هم تبلیغات خوبی را انجام داده است. قرآن کریم می گوید این مساله انفاق یک اصل بسیار مهمی است که خداوند گویی تقوا را هم به انفاق متصل و مشروط می‌کند و بهشت را هم بر انفاق مشروط می‌کند. انفاقی که وقتی در خوشی و ناخوشی هستیم باید ادامه پیدا کند و ما باید همیشه به یاری اقشار مستضعف بشتابیم که فشار بر زندگی آنها بیشتر است. البته همیشه مردم ما به صحنه آمدند  و حالا هم باید در برابر سختی‌ها مردم به صحنه بیایند.

رئیس‌جمهور گفت: نکته دیگری که می‌خواهم تاکید کنم مساله ممنوعیت اجتماعات و فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند است که همچنان بر آن تاکید داریم؛ خدایی نکرده بازگشایی باعث نشود برداشت دیگری داشته باشیم که کرونا تمام شده است. نمی‌توانیم بگو کرونا کی تمام می‌شود. اگر مسئولین بهداشتی می‌توانستند بگویند کرونا کی تمام می‌شود ما هم خیلی راحت بودیم. 

وی ادامه داد: اگر ما به بیماری با عنوان کووید ۱۹ مبتلا شدیم، تنها راه مقابله مراقبت، رعایت فاصله‌ها، رعایت  پروتکل‌های بهداشتی است. حتی اگر در روزهای اولیه بیماری به بیمارستان برویم پزشک و پرستار از ما مراقبت خواهد کرد، پس مهم‌ترین مسئله مراقبت شخصی و حفظ پروتکل‌های بهداشتی است.

وی افزود: کرونا برای مدتی با ما خواهد بود و باید با وجود کرونا زندگی کنیم؛ حالا به چه شکل باید مراقبت کنیم؟ راهش تقوا است. همان‌طور که در اسلام راه سلامت و قدرت انسان تقوا و خود مراقبتی است، در برابر کرونا هم باید خود حفظی و خود مراقبتی داشته باشیم.

رئیس دولت دوازدهم گفت: الحمدالله تا کنون اکثریت قاطع مردم به همه اصول توجه و مراعات کردند و دلیل مراعات آنان آماری است که هر شب ما مشاهده می‌کنیم. ما مشاهده می‌کنیم که مردم به خوبی رعایت می‌کنند و می‌دانند تنها راه نجات، خود مراقبتی است.

وی تاکید کرد: در بخش بهداشت و درمان  هوشیاری پزشکان و پرستاران افزایش پیدا کرده است و روز به روز تجربه‌شان بیشتر می‌شود. همچنین گزارش داده شده که بسیاری از تخت‌های مراقبتی، وسایل تنفسی اضافه شده است. هزار و ۱۰۰ تخت مراقبتی و ۴۲۵ دستگاه کمک تنفسی به تجهیرات پزشکی ما اضافه شده است  و این نشان دهنده آن است که ما هم تجهیرات تولید می‌کنیم و هم مردم رعایت می‌کنند.

رئیس قوه مجریه با اشاره به این که باید در کنترل کرونا به شرایط نزولی برسیم، گفت: برای ما مهم است تعداد مبتلایان در روز چقدر باشد. گاهی تعداد مبتلایان مثبت است گاهی منفی؛ گاهی خوشحال‌کننده و گاهی ناراحت کننده است. مهم است که تعداد مبتلایان چگونه افزایش پیدا می‌کند؛ اگربه دلیل پیشتازی بخش بهداشت و درمان ما باشد، یعنی افراد را تست کرده است و از طریق آن فرد را شناسایی کرده است که باعث ناراحتی نیست، چرا که ما مبتلا را کشف کردیم و در دایره درمان آوریم. اما اگر افزایش تعداد مبتلا به دلیل عدم مراعات اصولی بهداشتی باشد که ناراحت کننده است و باید نگران باشیم.

رئیس جمهور درباره تصمیمات امروز ستاد ملی مبارزه با کرونا بیان کرد: بنا بر تصمیم جدید قرار شد تقسیمات جدید کشوری داشته باشیم و مناطق مختلف کشور به سه دسته سفید، زرد و قرمز تقسیم خواهند شد و هر منطقه‌ای از کشور که با اعلام وزارت بهداشت به وضعیت سفید رسید شرایط جدید حاکم می‌شود.

وی ادامه داد: پیشنهاد جدیدی که در این جلسه مطرح شد این است که کشور یک تقسیمات جدیدی نه برمبنای استان‌ها یا شرق و غرب بلکه برمبنای ابتلای به کرونا و اطلاعاتی که وزارت بهداشت در اختیار ما قرار می‌دهد، پیدا کند. مثلا در یک استانی ما می‌بینیم که ورودی کم است یا فوتی صفر شده و بهبودیافتگان بیشتر شده است، اینجا دیگر وزارت بهداشت و درمان طبق معیارهایی که مدنظر دارد، آن منطقه را سفید اعلام می‌کند و مناطق دیگر زرد یا قرمز هستند. در نتیجه اگر مردم در یک منطقه رعایت کنند آن حوزه سفید خواهد شد و سفید می‌ماند.

روحانی در ادامه با اشاره به آغاز ماه مبارک رمضان و علاقمندی مردم برای حضور در اماکن متبرکه و مذهبی، اظهار داشت: در این ماه مقدس و پربرکت مردم تمایل دارند تا بیشتر در اماکن متبرکه حضور یابند، همچنین هرچه که می‌گذرد دل‌ها برای بقاع متبرکه مهم و معروف روز به روز تنگ می‌شود و طبیعی است که مردم می‌خواهند سهولتی ایجاد شود تا بتوانند به زیارت بروند.

وی افزود: اگر تنها مساله باز شدن بقاع متبرکه مطرح بود این تصمیم اصلا سخت نبود اما مساله‌ای که موجب نگرانی بود این است که وقتی یک حرم مطهری باز می‌شود با سیل هجوم مسافران به آن شهر مواجه می‌شویم؛ این مسافران به اتوبوس و قطار نیاز دارند همچنین از هتل استفاده خواهند کرد که همه‌ این‌ها مورد توجه بود، بر این مبنا ما به این نتیجه رسیدیم که هر کجا که سفید شد باز خواهد شد و فرقی نمی‌کند کجا باشد، مثلا وزارت بهداشت بگوید مشهد یا قم سفید است سریع باز خواهد شد.

رئیس‌جمهور گفت: تفاوتی ندارد که این روز چه روزی باشد، نیمه اردیبهشت یا نیمه رمضان، هر وقت که باشد براساس اعلام وزارت بهداشت باز خواهد شد. درخصوص نمازجمعه هم تصمیم به همین صورت اتخاذ شد و این یک آغازی است برای امور معنوی مردم و امیدواریم که شرایط روز به روز بهتر شود.

وی ادامه داد: امروز راجع به مترو و اتوبوس نیز بحث شد؛ با توجه به اینکه معمولا فاصله‌های اعلامی در زمان‌های شلوغی خیلی مراعات نمی‌شود، قرار شد که روی ماسک و دستکش تاکید کنیم؛ وزارت بهداشت اعلام خواهد کرد که از چه روزی داشتن ماسک برای استفاده از مترو و اتوبوس ضروری است. همچنین درباره وضعیت فعالیت پاساژها در مناطق گرمسیر تصمیم گرفته شد تا برای آنکه آنها در مضیقه نباشند، استانداران مجازند ساعت کار پاساژها را تا ساعت ۲۰ افزایش دهند.

روحانی بیان کرد: در پایان از همه کارآفرینان، بخش خصوصی، مردم و نیروهای مسلح تشکر می‌کنم که علی رغم وجود کرونا با کمک آنها کارهای بزرگی انجام شد؛ ارزش یکی از افتتاحیه‌های ما که در هفته گذشته انجام شد، یک میلیارد دلار بود. همچنین از کارآفرینان، مهندسان و مردم که در حال تلاش هستند و برای مبارزه با کرونا در بخش دانش بنیان تلاش می‌کنند نیز تشکر می‌کنم.

وی ادامه داد: آمار تورم ما نشان داد که علیرغم مشکلاتی که در اسفند و فروردین وجود داشت،‌ تورم منفی بوده که طبیعتاً تلویزیون‌های خارجی عصبانیتشان را در خصوص این آمار نشان خواهند داد.

وی افزود: به دلیل تلاش همه شرکت‌ها و عرضه کردن سهام شرکت‌های بزرگ، وضعیت بورس ما خوب شده که این موضوع نیز باعث عصبانی شدن دشمنان می‌شود. امیدواریم پس از شستا، شستان هم اعلام کند و بانک‌ها سهامشان را در بورس عرضه کنند. 

رئیس‌جمهور با اشاره به تماس‌های تلفنی چند روز اخیر خود با سران کشورهای مختلف گفت: در بخش لوازم ضدعفونی‌کننده ما قدرت صادرات داریم که این موضوع موجب تعجب همگان شده است. حتی در آینده ممکن است در برخی از وسایل بهداشتی و کیت هم به این جایگاه برسیم. این موضوع موجب ناراحتی کشورهای بیگانه می‌شود چرا که دیدند ایران با وجود تحریم بهتر از آنها با کرونا مقابله کرده است.

وی ادامه داد: ا‌کثر ماسک‌ها در داخل کشور تولید می‌شود که این موضوع در مخیله کشورهای دشمن خطور نمی‌کرد. آنها فکر می‌کردند ما روحیه‌ خود را با ورود بیماری از دست می‌دادیم اما مردم ما قوی برخورد کردند و تاب‌آوری خودشان را نشان دادند و موفقیت ما به تلاش مردم خوب ما مربوط می‌شود.

وی تاکید کرد: ماه رمضان ماه کمک به روحیه ما است؛  اگر کسی روحیه خوبی داشته باشد از کرونا زود عبور می‌کند و اگر روحیه خود را از دست بدهد و ببازد، شکست خواهد خورد. اخلاق و رفتار کرونا مانند ابرقدرت هاست و اگر درمقابل آنها روحیه‌مان را از دست ندهیم، موفق خواهیم شد اما اگر روحیه خود را از دست بدهیم، شکست خواهیم خورد.

وی با بیان اینکه انشالله خداوند سلام و سلامتی بر ما نازل می‌کند و با اتحاد از این شرایط عبور خواهیم کرد، گفت: با شیوع کرونا، جسم‌هایمان فاصله پیدا کرده و دل‌ها و روح‌هایمان به هم نزدیک شده و شکاف‌های اجتماعی ما کمتر شده است. 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز