خبرگزاری کار ایران

آیا ماجرای آب نایلونی دروغ است؟

آیا ماجرای آب نایلونی دروغ است؟

سخنگوی صنعت آب: درصورت نیاز، آبرسانی با تانکر برای محلات انجام می‌شود اما آب جیره‌بندی نمی‌شود.

 ۴۸ ساعت از هشدارهای تند و بیم‌های «بنفشه زهرایی» دبیر کارگروه سازگاری با کم‌آبی در مورد رخ‌دادن وضعیت «آخرالزمانی» آب در تهران و از امیدواری‌های دولت مبنی‌بر اینکه شرایط آن‌گونه‌که توصیف می‌شود، نیست و هنوز تهران تا مرحله جیره‌بندی و فروش آب بسته‌بندی فاصله دارد، نگذشته است و دولت هنوز خیال شهروندان را از «عدم وقوع خشکی صد درصدی تهران» راحت نکرده که تصویری از آب‌های بسته‌بندی در نایلون در فضای مجازی همراه با خبری از توزیع این نایلون‌ها در زمان قطع آب، منتشر شد. شرکت آبفای کشور و استان تهران بلافاصله آن را تکذیب کردند و سخنگوی صنعت آب هم اعلام کرد خبری از جیره‌بندی نیست. اما حقیقت ماجرا چه بود؟

۱۲ ساعت نفس‌گیر برای فاز ۳ پردیس رقم خورد. شب گذشته قطع آب در این منطقه به ۱۲ ساعت رسید و بسیاری نواحی دیگر نیز افت شدید فشار آب را تجربه کردند. قطعی آب بدون برنامه‌ریزی و اعلام قبلی، مردم را با چالشی بزرگ روبه‌رو کرد. گزارش‌های رسیده به «پیام‌ ما» از مجتمع‌های «کاج» و «چناران» این فاز، از ایجاد خلل در زندگی عادی در نبود آب حکایت می‌کند. پیش‌ازآن نیز شهرهای شرق استان تهران و بسیاری از مناطق ۲۲گانه در پایتخت قطع آب را برای حدود یک هفته تجربه کردند. سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری خود، این اتفاقات را به افت فشار نسبت داد و فردای آن روز، سخنگوی دولت نیز در حاشیه نشست خبری و در جمع خبرنگاران یک‌بار دیگر تأکید کرد: خبری از جیره‌بندی و قطع آب نیست. اما تجربه شهروندان در این مدت «افت فشار» یا هر آنچه مسئولان نام آن را گذشته‌اند، «دسترسی نداشتن به آب شرب شهری» بود.

روز گذشته اما یک‌بار دیگر نگرانی از جیره‌بندی و توزیع آب با انتشار تصویر آب‌های با بسته‌بندی نایلونی شدت گرفت. تصویر به‌همراه خبری به‌نقل از مدیرعامل آبفای استان تهران منتشر می‌شد که در آن این توضیح قید شده بود: «به‌دلیل امکان آلودگی در روش توزیع آب با تانکر، درصورت نیاز از این آب‌های بسته‌بندی استفاده خواهد شد.»

خبر دست‌به‌دست در فضای مجازی می‌پیچید. در پیگیری «پیام ما»، روابط‌عمومی آبفای استان تهران آن را تکذیب می‌کند و روابط‌عمومی آبفای کشور هم متن تکذیبه‌ای در اختیار روزنامه قرار می‌دهد. در متن این تکذیبیه نوشته شده است: «شرکت آب‌وفاضلاب استان تهران هیچ برنامه‌ای برای توزیع آب بسته‌بندی‌شده ندارد و اخبار منتشرشده در برخی از سایت‌های خبری و فضای مجازی به‌شدت تکذیب می‌شود.»

«عیسی‌بزرگ‌زاده» سخنگوی صنعت آب کشور، هم این خبر را تکذیب می‌کند و هم برنامه برای جیره‌بندی آب را. بزرگ‌زاده می‌گوید: «چیزی به‌نام جیره‌بندی آب نداریم. ممکن است درصورت قطع آب در یک محله، انتقال آب با تانکر انجام شود و در مواقع اضطرار در منطقه‌ای از این روش استفاده شود. در تهران هیچ برنامه‌ای برای توزیع آب به‌صورت بسته‌بندی، جیره‌بندی و فروش آب وجود ندارد.»

این گفته‌ها اما خیال شهروندان را راحت نمی‌کند. همین چندروز قبل بود که مدیرعامل آبفای استان تهران اعلام کرد پایتخت‌نشینان برای خرید «پمپ» و «مخزن آب» اقدام کنند. امکانی که برای همه اقشار جامعه وجود ندارد. وقتی گزارش‌های مردمی از قطع آب در برخی مناطق ۲۲گانه زیاد شد، شرکت آبفا گفت: «فقط فشار آب را کم کرده‌ایم. مخزن بگذارید تا به آب دسترسی داشته باشید.». با جیره‌بندی یا بدون آن بسیاری از شهروندان در شرایط فعلی نگران دسترسی به آب، به‌عنوان بنیادین‌ترین حق، خود هستند. به‌نظر می‌رسد میان آبرسانی با تانکر و پلاستیک فقط در شکل و شمایل اختلاف است و گره‌ای از وضعیت بغرنج آب تهران حل نمی‌کند. سدهای تهران در وضعیت بحرانی است و آمارهای هواشناسی می‌گوید در دو ماه آینده نیز آسمان به داد تهران نخواهد رسید: خبری از باران نیست.

منبع روزنامه پیام ما
انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز