۱۰ نکته مهم درباره کلاس شنای بچهها

بسیاری از والدین علاقمندند بچههایشان را به کلاس آموزش شنا بفرستند تا هم فرزندانشان یک ورزش مفرح را بیاموزند و هم مهارتهای را کسب کنند که به نجات جانشان از غرق شدن کمک میکنند.
غرق شدن یکی از علل اصلی مرگ کودکان یک تا چهارساله است و کودکان با رفتن به چنین کلاسهایی و یاد گرفتن مهارتهای بازگشتن به سطح، شناور ماندن در آب، راه یافتن در میان آب و شنا کردن تا رسیدن به چیزی که بتوانند به آن تکیه کنند، میتوانند از این خطر در امان بمانند.
این نکات را درباره فرستادن کودکانتان به کلاس شنا در نظر بگیرید:
۱. کودکان تا حدود ۴ سالگی مهارتهای شناختی لازم برای یادگیری شنا را به معنای واقعی ندارند: آنها برای یادگیری شنا باید بتوانند گوش دهند، دستورالعملها را دنبال کنند و آنچه را که آموختهاند به خاطر بسپارند و این توانایی معمولاً حدود ۴ سالگی به دست میآید؛ البته برخی از بچهها کمی زودتر آماده میشوند.
۲. با وجود این، درس شنا گرفتن حتی بین یک تا ۴ سالگی میتواند مفید باشد: نه تنها برخی از بچهها در سنین پایینتر آمادگی یادگیری شنا را دارند، بلکه کودکان کوچکتر میتوانند در چنین کلاسهایی مهارتهایی را مانند بازگشتن به کنار استخر را یاد بگیرند که در صورت افتادن در آب میتواند مفید باشد.
۳. استخر یا ساحلی که کودکان در آن درس شنا میگیرد، باید ایمن باشند: این موضوع بدیهی به نظر میرسد، اما ایمنی چیزی نیست که بتوانید آن به فرض و گمان بسپارید و باید خودتان آن را بررسی کنید. استخر یا ساحل محل آموزش باید تمیز و مرتب باشد. باید نجات غریقهایی وجود داشته باشند که درگیر آموزش نباشند (زیرا معلمان نمیتوانند همیشه به همه نگاه کنند). باید علائمی وجود داشته باشد که مناطق عمیقتر آب را مشخص کنند و چیزهایی برای جلوگیری از ورود کودکان به آن مناطق عمیقتر وجود داشته باشند. باید تجهیزات نجات غریق و کمکهای اولیه در دسترس باشد و قوانین ایمنی در معرض دید قرار گرفته باشند.
۴. معلمان شنا باید آموزشدیده باشند: باز هم، این موضوع بدیهی به نظر میرسد - اما همیشه اینطور نیست. والدین باید در مورد نحوه آموزش و ارزیابی معلمان و اینکه آیا دستورالعملهای سازمانهای ناظر مثلا فدراسیون شنا یا نجات غریق در آنها رعایت میشوند، اطمینان حاصل کنند..
۵. نسبت کودکان به معلمان باید متناسب باشد: این نسبت ترجیحاً تا حد امکان باید کم باشد، به خصوص برای کودکان خردسال و شناگران تازه کار. در این موارد، معلم باید بتواند به همه کودکان دسترسی داشته باشد و بتواند کل گروه را زیر نظر بگیرد. گروه در حال آموزش با کسب تدریجی مهارتها بوسیله کودکان میتواند کمی بزرگتر شود، اما هرگز نباید تعداد کودکان آنقدر زیاد شود که معلم نتواند با خیال راحت بر آنها نظارت کند.
۶. کلاسهای شنا باید برنامه درسی و روند پیشرفت داشته باشند و کودکان باید بر اساس توانایی خود در کلاسها قرار بگیرند: به طور کلی، کلاسهای شنا از عادت کردن به آب تا کسب مهارت در انجام دادن حرکات متفاوت شنا پیشرفت میکنند. باید روش مشخصی برای ارزیابی کودکان و یک برنامه مشخص برای پیشرفت آنها در مهارتهایشان وجود داشته باشد.
۷. والدین باید بتوانند حداقل بخشی از کلاس را تماشا کنند. شما باید بتوانید خودتان ببینید که در کلاس چه میگذرد: همیشه مفید یا مؤثر نیست که والدین تمام مدت در آنجا باشند، زیرا ممکن است برای کودکان حواسپرتی ایجاد کند، اما باید بتوانید حداقل ابتدا و انتهای کلاس را تماشا کنید. بسیاری از استخرها دارای پنجره یا عرشه مشاهده هستند.
۸. وسایل شناورسازی باید با دقت استفاده شوند: بحثهای زیادی در مورد استفاده از وسائل شناورسازی برای کمک به یادگیری شنا در کودکان وجود دارد. این وسائل میتوانند در ابتدا برای ایمن نگه داشتن کودکان بسیار مفید باشند و به آنها کمک کنند تا به جای شنا کردن دیوانهوار برای شناور ماندن، موقعیتیابی و مکانیک حرکات شنا را به درستی یاد بگیرند، اما اگر در کلاس شنا از این وسائل استفاده میشود، درسها باید به گونهای طراحی شوند که به تدریج وابستگی کودکان به آنها کاهش یابد.
۹. ترس از آب دلیلی برای شرکت نکردن در کلاس شنا یا ترک درس شنا نیست: ترس از آب رایج و طبیعی است و برخی از کودکان بیشتر از دیگران میترسند. در حالی که نمیخواهید کودک را مجبور به انجام کاری کنید که از انجام آن وحشت دارد، تسلیم شدن به این ترس نیز ایده خوبی نیست. درسها به تدریج و با تقویت مثبت زیاد شروع شوند و معلم شنا باید به کمک کردن به کودک رغبت نشان دهد.
۱۰. یاد گرفتن شنا بوسیله کودک به معنای این نیست که اصلا امکان ندارد او غرق شود: کودکان ممکن است در حین شنا کردن خسته شوند، آسیب ببینند، در جایی گیر کنند یا گیج شوند. حتی شناگران قوی هم ممکن است دچار مشکل شوند. گرچه آموزش شنا به نجات جان انسانها کمک میکند، کودکان باید همیشه و همیشه در اطراف آب زیر نظر باشند و برای قایقسواری و سایر ورزشهای آبی جلیقه نجات بپوشند.