چالشهای تولیدکننده پوشاک زنانه؛
افزایش مالیاتها و کمبود مواداولیه، تولید را فلج کرده است

یکی از تولیدکنندگان باسابقه پوشاک زنانه در تهران، با اشاره به وضعیت دشوار تولید در سال جاری، از فشارهای مالیاتی، کمبود مواد اولیه و افزایش هزینههای جانبی بهعنوان سه مانع اصلی در مسیر فعالیت خود یاد کرد.
محمدعلی مرادی، یکی از تولیدکنندگان باسابقه پوشاک زنانه در تهران که از سال ۱۳۷۸ وارد این صنعت شده است، در گفتگو با ایلنا؛ شرایط اقتصادی فعلی را برای تولیدکنندگان «بسیار سخت و ناپایدار» عنوان کرده و با اشاره به رکود در بازار اظهار کرد: فروش نسبت به سالهای گذشته افت قابل توجهی داشته است. مواد اولیه بهسختی در بازار پیدا میشود و زمانی هم که یافت میشود، قیمت آن بالاست. از سوی دیگر، کرایهها به شدت رشد کرده و سود حاصل از فروش بسیار کاهش یافته است.
وی متذکر شد: در همین شرایط سخت، مالیات هم به دغدغه اصلی ما تبدیل شده است. دخل و خرجمان با هم نمیخواند. از یک طرف درآمدمان پایین آمده و از طرف دیگر باید مالیاتهایی پرداخت کنیم که بیشتر اوقات بیمبناست.
مالیات؛ مانع بزرگ سر راه تولید
این تولیدکننده پوشاک با گلایه از نحوه محاسبه مالیات عنوان کرد: سال گذشته تنها برای جابه جایی پول از حساب شخصی خودم به حساب دیگر خودم، مشمول مالیات شدم.
مواد اولیه نایاب و بدون نظارت
مرادی با اشاره به نایاب بودن مواد اولیه توضیح داد: در بازار، مواد اولیه بهصورت پراکنده و بیضابطه توزیع میشود. قیمتها شفاف نیست و نظارتی هم دیده نمیشود که این مسائل تولیدکننده را در تأمین مواد اولیه مورد نیاز خود دچار مشکل کرده است.
وی همچنین به مشکلاتی که از سوی شهرداریها ایجاد شده است، اشاره کرد و گفت: به ما میگویند باید فضای کارگاه را از مسکونی به تجاری تبدیل کنیم؛ اما این تبدیل برای ما هیچ سودی ندارد. فقط باید متری ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت کنیم. ملکیت تغییری نکرده؛ اما به دلیل اینکه بهاصطلاح تجاری شده، باید پول برق، آب، گاز را هم گرانتر بدهیم.
این تولیدکننده پوشاک اضافه کرد: حتی بابت زبالهها هم ما را تحت فشار قرار میدهند. میگویند به دلیل اینکه فعالیت تجاری دارید، حجم زبالهتان بالاست و باید هزینه اضافی پرداخت کنید. اما مگر سطل آشغال جای زباله نیست؟ چرا باید بابت هر چیز دوباره پول بدهیم؟
درخواست حمایت از تولید داخلی
مرادی به نبود حمایت کافی از سوی مسئولان اشاره کرد و گفت: راهکارها دست مسئولان است. ما فقط میخواهیم با تأمین مواد اولیه، کاهش فشارهای مالیاتی و … از تولید حمایت شود؛ تولیدکننده باید دلگرم باشد، نه اینکه هر روز نگران مأمور و قبض و مالیات و شهرداری باشد.
وی ادامه داد: امیدوارم مسئولان واقعاً صدای ما را بشنوند و تصمیماتی بگیرند که باری از دوش تولیدکنندگان برداشته شود.