خبرگزاری کار ایران

هشدار یک تولیدکننده درباره آینده صنعت پوشاک؛

وقتی نیروی کار ماهر نیست، تولید معنایی ندارد

وقتی نیروی کار ماهر نیست، تولید معنایی ندارد

یک تولیدکننده پوشاک گفت: کمبود نیروی کار ماهر، یکی از بدترین معضلاتی است که تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

مرتضی صمدزاده، یکی از تولیدکنندگان پوشاک در گفتگو با خبرنگار ایلنا در خصوص سابقه فعالیت خود در این صنعت و وضعیت تولید و فروش،  چالش‌ها و مشکلات پیش روی این صنعت اظهار کرد: حدود ۱۶ سال است که در زمینه تولید پوشاک فعالیت داریم. متاسفانه در سال جاری با مشکلات متعددی روبه‌رو هستیم. اصلی‌ترین چالش ما، کمبود نیروی کار ماهر است. از زمانی که برخی از کارگران که از اتباع بودند، به کشورشان  بازگشتند، پیدا کردن نیروی جایگزین بسیار دشوار شده است.

وی افزود: چالش دیگر، کمبود پارچه داخلی و اختلاف فاحش قیمت آن با پارچه‌های خارجی است. این اختلاف قیمت موجب شده است که رقابت با تولیدات خارجی بسیار سخت شود و ما نتوانیم به راحتی از پارچه‌های داخلی استفاده کنیم.  به طور مثال؛ در حال حاضر شش  عدد از چرخ‌های خیاطی‌ام بلااستفاده مانده است. هزینه‌های جاری مانند؛ هزینه مکان، حقوق کارکنان، هزینه برق و سایر هزینه‌ها همچنان پابرجاست؛ اما تولید در مقایسه با گذشته افت چشمگیری داشته است؛ چرا که نیروی کار ندارم.

صمدزاده در پاسخ به این پرسش که با توجه به این مشکلات، آیا راهکاری برای حل این چالش‌ها پیش روی خود دارید؟ متذکر شد: با رئیس اتحادیه پوشاک زنانه در این زمینه صحبت کرده‌ام و پیشنهاداتی را مطرح کرده‌ام. پیشنهادم این است که سامانه یا پلتفرمی ایجاد شود که نیروهای جویای کار در صنعت پوشاک، به ویژه خیاطان، بتوانند معرفی شوند. بسیاری از خیاطان نمی‌دانند کجا باید جویای کار باشند و تولیدکنندگانی مانند ما نیز به راحتی نمی‌توانند نیرو پیدا کنند.

این تولیدکننده پوشاک ادامه داد: اگر اتحادیه یا انجمن بتواند یک سایت یا صفحه در شبکه‌های اجتماعی راه‌اندازی کند تا ارتباط بین جویندگان کار و تولیدکنندگان تسهیل شود، این مشکل بزرگ حل خواهد شد؛ اما در حال حاضر، مجبورم برای جذب نیرو، حقوق آنها را افزایش دهم و مزایای بیشتری به آنها بدهم تا بتوانم با ایجاد جذابیت، نیرو جذب کنم و چرخ‌های تولیدم را فعال نگاه دارم.

وی در پاسخ به این پرسش  که آیا چالش‌های دیگری در صنعت پوشاک وجود دارد که بر روند نزولی کسب‌ و کار تاثیر گذاشته باشد؟ توضیح داد: بله، کاهش شدید فروش یکی از معضلات اصلی ماست. در حال حاضر با کمبود فضا برای عرضه محصولات روبرو هستیم و بسیاری از همکاران نیز در همین وضعیت هستند. همچنین، نوسانات قیمت‌ها موجب شده که حفظ موجودی فعلی هم برایمان دشوار باشد. اما همچنان مشکل کمبود نیرو یکی از بدترین معضلاتی است که تولیدکنندگان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

صمدزاده با اشاره به رایزنی با رئیس اتحادیه در مورد افزایش هزینه‌ها  و بررسی امکان کاهش یا تسهیل هزینه‌ها گفت: رئیس اتحادیه متذکر شد که با مبالغ فعلی این امکان وجود ندارد. در مجموع، اگر چرخ‌های خیاطی بنده بلااستفاده نباشند، مشکلاتم تا حدودی برطرف می‌شود؛ اما وقتی چرخ‌ها بلااستفاده هستند، درآمدم عملاً صفر می‌شود.

این تولیدکننده عنوان کرد: متاسفانه شرایط به گونه‌ای  شده  که پیش‌بینی آینده و چشم‌انداز روشنی برای صنعت پوشاک نداریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر