خبرگزاری کار ایران

تحلیلگر مکزیکی در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد:

مکزیک هم از اظهارات تهدیدآمیز ترامپ در امان نیست/ آمریکا نمی‌تواند با مردم ایران مقابله کند

asdasd
کد خبر : ۵۴۶۵۷۰

رئیس‌جمهوری آمریکا همچون یک سیاستمدار حرفه‌ای توانایی مواجهه با این بحران‌ها و پاسخگویی برای آرام کردن فضای عمومی را ندارد واز همین رو اقدام به سروصدا و انجام حرکت‌هایی می‌کند که در واقع حل یا پاسخی برای آن‌ بحران نیست بلکه فقط راهی برای فرار از مسئولیت خود به نحوی است که انگشت اتهام به سوی دیگری بچرخد، در رابطه با توافق هسته‌ای با ایران نیز ما شاهد چنین موردی هستیم.

«مارس پرادو» تحلیل‌گر و کارشناس مکزیکی مسائل آمریکا با اشاره به سخنرانی ضدبرجامی رئیس‌‌جمهوری آمریکا به خبرنگار ایلنا گفت: ترامپ در سخنان خود علیه برجام و توافق هسته‌ای اقدامبه اظهار نظر کرد و آن را یک توافق بد تلقی کرد. ترامپ مدعی است که ایران با این توافق توانایی خود برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را گسترش داده و تهدید تلقی می‌شود. اما اگر واقع‌بین باشیم این توافق مانع از این امر است به اضافه آن‌ که ایران بارها اعلام کرده است که به دنبال تسلیحات کشتار جمعی نبوده و نخواهد بود.

پرادو تصریح کرد: کشورهایی که دارای تسلیحات هسته‌ای بوده و یکدیگر را مدام به جنگ تهدید می‌کنند و برای یکدیگر خط و نشان می‌کشند برای بشریت تهدید به شمار می‌روند.

وی تاکید کرد: این گونه اظهارات تهدیدآمیز از سیاست‌مداران آمریکا تازگی ندارد و حتی کشورهای همسایه آمریکا از جمله مکزیک از این دست اظهارات در امان نیستند، به نحوی دیگر سیاستمداران آمریکا به خصوص سیاستمداران جمهوری خواه به بیان اظهارات قهرآمیز خو گرفته‌اند. منتقدان ترامپ می‌گویند دولت وقت آمریکا به نوعی از سر لجبازی انتقاد و نابودی تمامی دستاوردهای «باراک اوباما» را در پیش‌گرفته که بیانگر حالت روانی رئیس‌جمهوری ایالات متحده است. ترامپ می‌خواهد با استفاده از این دست اقدامات خود را مطرح کند.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: ترامپ در نظر دارد با استفاده از این تشویش عمومی و متشنج کردن فضای سیاسی و رسانه‌ای توجه مردم و رسانه‌ها را روی یک امر متمرکز کرده و در نقطه‌ای‌ دیگر به پیشبرد اهداف خود بپردازد.

وی در تبیین حالت روانی رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا اضافه کرد: بسیاری از منتقدان ترامپ با اشاره به حالات روانی وی معتقدند که وی دچار «من‌گرایی» و نوعی اقتدارطلبی است که به خاطر همین بیماری قادر به دیدن واقعیات عینی جهان پیرامون خود نیست.

وی با اشاره به بحران‌های مختلفی که در روزها و هفته‌های اخیر گریبان‌گیر آمریکا شده است، تاکید کرد: ترامپ همچون یک سیاستمدار حرفه‌ای توانایی مواجهه با این بحران‌ها و پاسخگویی برای آرام کردن فضای عمومی را ندارد واز همین رو اقدام به سروصدا و انجام حرکت‌هایی می‌کند که در واقع حل یا پاسخی برای آن‌ بحران نیست بلکه فقط راهی برای فرار از مسئولیت خود به نحوی  است که انگشت اتهام به سوی دیگری بچرخد، در رابطه با توافق هسته‌ای با ایران نیز ما شاهد چنین موردی هستیم.

پرادو افزود: تمامی این امور درباره ترامپ و شخصیتش با نظر عمیق و تفکر بهتر به سرچشمه‌ای منتهی می‌شود که در آن نژادپرستی و برتری‌دادن نژاد و مذهب کاملا مشهود است. اگر تاریخ آمریکا از زمان تاسیس و استقلال این کشور را مطالعه کنیم، متوجه دیدگاهی در میان آمریکایی‌ها می‌شویم که آن نیز وطن‌پرستی و نژادپرستی مسیحی است که خود را از دیگران بهتر می‌بینند. آن‌ها از این امر به عنوان ابزاری برای پیشبرد اهداف خود استفاده می‌کنند. برای  مثال به انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آمریکا که می‌نگریم، ترامپ مکررا از اظهارات نژادپرستانه استفاده می‌کند تا بتواند افراد دارای این گرایش که تعدادشان کم هم نیست را به خود جذب کند. این اظهارات ضد ایرانی وی نیز ناشی از همین رفتارها و افکار وی است که سعی می‌کند خود را برتر نشان داده و دیگران را برای ملتی که خود را برتر قلمداد می‌کند، تهدید جلوه دهد.

این کارشناس مکزیکی عنوان کرد: ترامپ به دنبال ایجاد ترس و هراس در میان جامعه برای گردآوری یک اجماع دربرابر هر فرد و یا کشوری که وی آن‌ها را دشمن می‌پندارد است که خود این امر یکی از اصول قدرت‌سازی و دولت‌سازی در آمریکا به شمار می‌رود.

وی افزود: این امر که ما ترامپ را احمق و دیوانه بدانیم کافی نیست چرا که ممکن است خود وی فرد زیرکی نباشد ولی قطعا تیمی که به عنوان مشاور، وی را راهنمایی می‌کنند انسان‌های زیرکی هستند. ترامپ در پی اقدام عملی علیه ایران نیست چرا که می‌داند نمی‌تواند با مردم ایران به مقابله بپردازد بلکه می‌خواهد با این گونه تهدیدات ایران را تحت فشار قرار داده و این کشور را مجبور به مذاکره و دادن امتیازات بیشتر به آمریکا کند.

این تحلیل گر مسائل آمریکا تصریح کرد: آنها به دنبال تحریک ایران هستند تا اقدامات این کشور در منطقه و کشورهایی که ایران در آن‌ها نفوذ دارد از جمله عراق، سوریه، یمن و لبنان را خنثی کند. ترامپ می‌داند که ایران نقش پررنگی در این کشورها  دارد و در پی کاهش قدرت و نفوذ ایران در منطقه است.

وی در پایان تاکید کرد: اکثر کشورهای جهان به حق ایران و هر کشور دیگری که خواهان دستیابی به انرژی هسته‌ای صلح‌امیز هستند معترف هستند و این نظر همچنان پابرجاست. ولی قدرت‌ها زمانی که نمی‌توانند مانع کشورهایی که در راه دستیابی به این انرژی هستند شوند و یا قدرت نظارت بر آن‌ها را پیدا نمی‌کنند آن‌ کشورها را برای خود تهدید تلقی می‌کنند. مثال آن نیز مکزیک است که در دهه ۶۰ آغاز به راه کرد که خود این کشور برای دفع خطرات هسته‌ای و دور کردن این تهدیدات اقدام به امضای پیمانی در آمریکای لاتین به اسم پیمان «تلاتلولکو» زدند که هدف از آن رفع خطرات و تهدیدات هسته‌ای بود. ایران نیز عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بوده و نظارت ها و کنترل‌های این سازمان‌ و دیگر سازمان‌های بین‌المللی هر خطری را مرتفع می‌کند. ولی این رویکرد آمریکا در عناد و ضدیت با توافقی که دولت سابق آمریکا انجام داده است به خودی خود می‌تواند باعث بی اعتمادی دیگر کشورهای جهان به آمریکا شود.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز