خبرگزاری کار ایران

استاد دانشگاه آلبرتا در گفت‌وگو با ایلنا:

تنش میان ترکیه و سوئد در زمینه عضویت ناتو، به سود روسیه است/ پناهجویان اوکراینی به چالشی برای اروپا تبدیل شده‌اند/ احساسات عمومی در زمینه حمایت از اوکراین در حال تغییر است

asdasd
کد خبر : ۱۳۳۰۹۰۱

استاد دانشگاه آلبرتا و کارشناس مسائل روسیه و شرق اروپا گفت که تا به اینجای کار، ناتو در زمینه ارائه تسلیحات به اوکراین کمابیش موفق عمل کرده و شاهد تاثیر این تزریق سلاح در مناسبات میدانی هستیم.

به گزارش ایلنا، «دیوید مارپل»، استاد دانشگاه آلبرتا و کارشناس مسائل روسیه و شرق اروپا است.

«دیوید مارپل» با اشاره به نزدیک شدن به سالگرد آغاز درگیری‌ها در اوکراین ‌گفت: در رابطه با جنگ اوکراین که در حال ورود به یک سالگی آن هستیم، فاکتورهای گوناگونی مطرح بوده و هر کدام از این فاکتورها می‌تواند بر آینده این جنگ تأثیرگذار باشد. نخستین موردی که باید به آن اذعان کرد این بوده که دولت اوکراین خود به‌تنهایی توانایی پیشبرد این جنگ را ندارد. در زمینه شیوه مدیریت این جنگ نیز باید همین موضوع را پیش کشید و شاهد آن هستیم که «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین از کمک‌های بسیاری برای مقابله با تهدید روسیه بهره برده است. خود زلنسکی نیز به این مسئله آگاه بوده و به همین خاطر زمان و انرژی زیادی را برای ایجاد ائتلاف‌های گوناگون با شرکای خود در ناتو و دیگر کشورهای اروپایی اختصاص داده است. 

وی افزود: تا به اینجای کار، ناتو در زمینه ارائه تسلیحات به اوکراین کمابیش موفق عمل کرده و شاهد تاثیر این تزریق سلاح در مناسبات میدانی هستیم. در عین حال باید منتظر ماند و دید که در آینده چه پیش می‌آید، چراکه در حال حاضر بحث‌های زیادی در زمینه ارسال جت‌های جنگی و موشک‌های دوربرد به اوکراین وجود دارد. اسپانیا اخیرا اعلام کرده که قرار نیست جنگنده در اختیار اوکراین بگذارد، چراکه اصولا فاقد چنین تسلیحاتی است. این مسئله خود می‌تواند دال بر این باشد که وضعیت پیچیده‌تر از آنی است که بتوان به‌راحتی خوانشی از آن ارائه کرد و دولت‌های غربی در زمینه ناتو رویکردی کمابیش محتاطانه را پیش گرفته‌اند. 

این استاد دانشگاه افزود: اما در زمینه نفوذ ناتو شاهد تحولاتی هستیم که می‌تواند تأثیرگذار باشد. تنش میان ترکیه و سوئد پس از هتک حرمت به قرآن کریم در این کشور بالا گرفت. همزمانی چنین اقدامی با تلاش سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو جالب‌توجه است. دست آخر، به نظرم این مسئله به سود روسیه تمام شد که علاقه‌ای به توسعه پیمان آتلانتیک شمالی ندارد. از سوی دیگر، احساسات عمومی در زمینه حمایت از اوکراین در حال تغییر است. اخیرا یک نظرسنجی نشان داده که مردم اتحادیه اروپا دیدگاهی تردیدآمیز در زمینه ارسال سلاح به اوکراین دارند. همچنین ماندگار شدن پناهجویان اوکراینی در کشورهای اروپایی، مانند آلمان و انگلیس، خود بدل به چالشی برای این کشورها شده است، چراکه دولت‌های غربی پیش از درگیری‌ها در اوکراین نیز با مهاجران و پناهجویان کشورهای آسیایی سرگرم بوده و سیاست‌گذاری برای موج جدید پناهجویان درون‌اروپایی خود باری است بر شانه این کشورها. همچنین باید در نظر گرفت که شواهد حاکی از آن بوده که درگیری‌های اوکراین بنا نیست به این زودی‌ها تمام شود. 

وی همچنین افزود: به درازا کشیدن جنگ معایب بسیاری دارد. جنگ همیشه مسئله‌ای پرهزینه بوده و قاعدتا نیز هزینه آن را باید مالیت‌دهندگان بپردازند. این قضیه در اروپا و آمریکا محل بحث بسیاری است و نظرسنجی‌های اخیر حاکی از آن بوده که لااقل در آمریکا چندان نگاه مثبتی در میان توده مردم به این مسئله وجود ندارد. از سوی دیگر، قانون‌گذاران آمریکایی مخالف بایدن نیز می‌توانند از این قضیه برای مقابله با دولت او استفاده کنند و تاکنون نیز شاهد رویکردی مشابه، به‌ویژه از جانب جمهوری‌خواهان بوده‌ایم. این مسئله می‌تواند در نهایت تاثیری مخرب بر آینده سیاسی دموکرات‌ها در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری آمریکا بگذارد. حتی مقام‌های عالی‌رتبه نظامی آمریکا نیز به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توان به این زودی‌ها به پایان تخاصم‌ها در اوکراین امید بست و این مسئله می‌تواند معادلات را تغییر دهد. تمام کارشناسان نظامی و ژئوپولتیک نیز نظر مشابهی دارند، چراکه ماهیت جنگ‌ها این بوده که تا جای ممکن به درازا بکشند. تاریخ به ما یاد داده اگر یک نزاع نظامی سریع حل و فصل نشود، می‌توان انتظار داشت که سال‌های متمادی ادامه داشته باشد و از قرار معلوم ممکن است چنین سناریویی نیز در قبال اوکراین تکرار شود. 

وی در پایان عنوان کرد: البته باید دید که این مسئله چگونه می‌تواند محاسبات را تغییر دهد. از یک سو، به نظرم مسکو معتقد است که ادامه پیدا کردن درگیری‌ها می‌تواند به سودش باشد و در بازی انتظار می‌تواند ناتو را شکست دهد. البته این‌که تا چه اندازه چنین برآوردی درست است... خب، نمی‌توان چندان مطمئن بود، چراکه تا به اینجای کار ناتو نشان داده که به حمایت از کی‌یف ادامه می‌دهد. همچنین حفظ روحیه سربازان نیز مسئله‌ای است که باید به آن توجه کرد چراکه درگیری درازمدت نهایتا به فرسودگی تجهیزات و نیروها می‌انجامد. بنابراین وضعیت فعلی اوکراین بدل به بازی زمان شده است. 

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز