چند در صد افراد ساکن در ایران به مهاجرت فکر می کنند؟

مهاجرت یکی از مهم ترین پدیده های جمعیتی محسوب می شود که جزو اصلی ترین عوامل تغییر ساختار جمعیتی در کشورها از جمله ایران می باشد. با توجه به آمار به دست آمده از مهاجرت افراد ساکن در ایران، سالانه بیش از 1 میلیون نفر به مهاجرت برون مرزی فکر کرده، و اکثریت این افراد به این تفکر جامه ی عمل می پوشانند.
در واقع یکی از مهم ترین دلایلی که موجب شده تا افراد ساکن در ایران به مهاجرت فکر کنند، در رتبه ی اول متقاضیانی هستند که بدنبال رؤیای زندگی بهتر در کشورهای پیشرفته و جستجوی کار هستند و رتبه دوم نیز شامل دانشجویان است.
ایران یکی از مهم ترین کشورهایی است که تعداد بیشماری از افراد آن با دلایل مختلفی به اقصی نقاط جهان مهاجرت کرده اند.
یکی از شاخصه هایی که از طریق آن می توان به میزان مهاجرت افراد از کشور پی برد، خالص مهاجرت بین المللی است.
متخصصین آمار تعداد افرادی که به عنوان مهاجر به ایران وارد شده اند را منهای تعداد افرادی کرده اند که اقدام به مهاجرت از ایران نموده اند؛ که براساس آمار به دست آمده در طی 10 سال اخیر، تعداد افرادی که از ایران خارج شده اند بیش از دو برابر مهاجرانی است که وارد کشور شده اند و این خود نمایانگر آن است که ایران، کشور مهاجرپذیری نیست!
دلیل این که افراد ساکن در ایران به مهاجرت فکر می کنند، چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، یکی از مهم ترین دلایلی که موجب شده تا افراد ساکن در ایران به مهاجرت فکر کنند، مشکلات اقتصادی است. البته هر فردی برای مهاجرت می تواند دلایل و انگیزه های خاص خودش را داشته باشد؛ اما مشکلات اقتصادی و درصد بالای بیکاری از مهم ترین دلایلی است که می تواند افراد ساکن در ایران را به فکر مهاجرت بیاندازد.
اما هدف بعدی بسیاری از ایرانیان مهاجر به دیگر کشورها، ادامه تحصیل و بهره مندی از سیستم آموزشی بهتر و محیطی آرام تر است. متاسفانه تحریم هایی که در سال های اخیر به ایران وارد گردیده، موجب شده تا دانشجویان امکان دسترسی به بسیاری از وب سایت ها و منابع مفید از اطلاعات را نداشته باشند. از این رو می توان گفت اغلب دانشجویان نیز ممکن است بدنبال مهاجرت باشند.
براساس بررسی تحقیقات مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار در سالهای اخیر، بیشترین افرادی که از ایران مهاجرت می کنند کسانی هستند که در جستجوی کار و پیروی از خانواده می باشند. که بیش از 50 درصد افراد ساکن در ایرن به دلایل فوق الذکر به مهاجرت فکر می کنند. همچنین آمارها نشان می دهد بیش از نیمی دیگر از ایرانیانی که به خارج از کشور مهاجرت کرده اند، دارای تحصیلات عالی هستند. بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که در طی دو سال اخیر، زندگی و کار برای اکثر مردم ایران در شرایط مطلوب و مناسبی قرار نداشته و هیچ فرقی ندارد که شخص دارای تحصیلات عالی باشد یا خیر.
مهم ترین کشورهایی که افراد ساکن در ایران به مهاجرت آن فکر می کنند:
به طور قطع مهم ترین کشورهایی که ایرانیان تمایل دارند به آنها مهاجرت کنند، کانادا و آمریکا است. این دو کشور در ابتدای لیست تمام ایرانیانی که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند، می باشد و براساس آمارهای جهانی اغلب مهاجرین ایرانی هم اکنون در آمریکا ساکن هستند.
مهاجرت به آلمان: یکی از کشورهای اروپایی که ایرانیان زیادی در سال های اخیر به آن مهاجرت کرده اند آلمان است. افرادی که به منظور جستجوی کار قصد مهاجرت به کشورهای اروپایی را دارند، بدلیل شرایط خوب اقتصادی آلمان، اولین انتخاب آنها این کشورخواهد بود.
در سالهای گذشته به دلیل اینکه جمعیت آلمان روبه کاهش بوده، این کشور شرایط مهاجرت به آلمان را آسان تر کرد و ایرانیان زیادی توانستند به آلمان مهاجرت کنند.اما متاسفانه در طی یک سال گذشته، دولت آلمان شرایط قبول مهاجرین را سخت تر از قبل اعلام کرده است
مهاجرت به ترکیه: از آنجا که مهاجرت به کشورهای اروپایی و آمریکایی کمی دشوار شده است، افراد زیادی در ایران به دنبال راه های ساده تری برای مهاجرت هستند، که یکی از این راه ها انتخاب کشور ترکیه است. یکی از مهم ترین دلایل افراد برای اخذ اقامت ترکیه این است که بعد از گذشت 3 الی 8 سال می توانند به راحتی به سایر کشورهای اروپایی مهاجرت کنند.
مهاجرت به امارات: بعد از کشورهای آمریکا و ترکیه، بیشترین تعداد مهاجرین ایرانی در کشور امارات هستند. افراد زیادی از طریق سرمایه گذاری توانسته اند با خانواده خود به این کشور مهاجرت کنند.
مهاجرت به کانادا: اگر چه افرادی زیادی در ایران تمایل دارند به کانادا مهاجرت کنند اما این کشور در رده چهارم برای مهاجرین ایرانی قرار دارد؛ چراکه قوانین مهاجرت به کاناد و اخذ اقامت آن هر روز برای ایرانیان دشوار تر می شود و از این رو تعداد کمی از ایرانیان می توانند به راحتی به این کشور مهاجرت کنند.
مهاجرت به آمریکا: در گذشته، ایرانیان راحت تر می توانستند به آمریکا مهاجرت کرده و اقامت دائم در این کشور را دریافت کنند. اما در طی چند سال اخیر دولت آمریکا امکان ورود ایرانیان به این کشور را دشوار کرده است! البته دانشجویان و نخبگان و سرمایه گذاران بزرگ در مقایسه با افراد دیگر راحت تر می توانند به این کشور مهاجرت کنند.
در سال های گذشته به دلیل اینکه جمعیت آلمان روبه کاهش بوده، این کشور شرایط مهاجرت را آسان تر کرد و ایرانیان زیادی توانستند به آلمان مهاجرت کنند. اما متاسفانه در طی یک سال گذشته، دولت آلمان شرایط قبول مهاجرین را سخت تر از قبل اعلام کرده است.
نکته ی حائز اهمیتی که تمامی متقاضیان بایستی در نظر داشته باشند این است که، در طی سالهای اخیر موسسات مهاجرتی زیادی با توجه به افزایش روزافزون متقاضیان شکل گرفته اند که قانونی نبوده و تنها در صدد سوءاستفاده از این بازار داغ می باشند. به طوری که تعداد مشهودی ازپرونده های به سرانجام نرسیده وکلای مهاجرتی، در دادگاه ها در جریان می باشند!
اما نباید در این میان موسسات معتبری که به صورت قانونی در زمینه مهاجرت و اپلای دانشجویان فعالیت میکنند را دست کم بگیرید؛
موسسه مهاجرتی لیگال اپلای (legalapply.ir) یکی از سازمان هایی ست که رزومه های موفق بسیاری تاکنون داشته که تمامی این پرونده های موفق در معتمدترین محیط با مجرب ترین مشاورین تشکیل شده اند.