خبرگزاری کار ایران

ارائه 9950 میلیارد تومان تسهیلات به صندوق‌ها در 14 سال/ اختصاص 4400 میلیارد تومان اعتبار برای آبیاری تحت فشار توسط صندوق‌های توسعه‌ای

asdasd
کد خبر : ۷۱۹۹۴۵

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی گفت: برای آبیاری تحت فشار 4400 میلیارد تومان اختصاص دادیم که برای 800 هزار هکتار کفایت می‌کند این در حالی است که پیش از این تنها منبع ارائه تسهیلات بانک‌ها بودند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سیدعبدالکریم رضوی اردکانی رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در نشست خبری امروز (شنبه 6 بهمن) اظهار کرد: ما در حال حاضر 127 صندوق توسعه سرمایه‌گذاری با اعتبار 1600 میلیارد تومان سرمایه در کشور داریم و اصول ما این است که کار اقتصادی را به صورت مردمی پیش ببریم اولین صندوق ما در سال 83 با 50 میلیون تومان در استان همدان شروع به کار کرد و امروز به یک باور بزرگ رسیده‌ایم و با تجمع منابع دولت و ملت کار خود را انجام می‌دهیم.

وی افزود: پس از 14 سال ساختارهای ما کاملا مردمی و غیردولتی شده که توسط مجامع و هیئت‌مدیره‌ها و با هزینه‌های داخلی کار را انجام می‌دهند و از تجمیع منابع تسهیلات 4 درصدی را به اعضا ارائه می‌دهند.

رضوی با اشاره به مصوبه برنامه ششم توسعه گفت: بنا بر تصویب برنامه ششم اعتبار صندوق‌ها باید به 9 هزار میلیارد تومان برسد تا به کفایت سرمایه 20 درصدی برسیم.

وی افزود: درحوزه تسهیلات در طی این 14 سال تا پایان آذر 97 ، 9950 میلیارد تومان تسهلات از صندوق‌ها ارائه شده و در سال 97 هم تاکنون 1300 میلیارد تومان تسهیلات اختصاص داده شده است.

رضوی سهم تسهیلات هر کدام از بخش‌ها را کافی دانست و خاطرنشان کرد: در زراعت و باغداری 32 درصد، در بخش دام 27 درصد، بخش عشایری 7 درصد و در بخش صنعت تاکنون 6 درصد تسهیلات ارائه شده است. طبق آمار بیشترین صندوق تشکیل شده در سال 91 بوده که در این سال 25 صندوق تشکیل شده است.

رضوی عنوان کرد: ما به دنبال افزایش بهره‌وری در حوزه تشکیل صندوق‌ها هستیم و به دنبال ایفای نقش در خصوص نهاده‌ها در بازارهای هدف خارجی بوده‌ایم که در این زمینه شرکت بازرگانی را برای تامین نهاده‌های دام و طیور در نظر گرفته‌ایم که در حال ثبت است. شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استانی در استان‌ها در حال راه‌اندازی است و تاکنون 32 صندوق استانی، 18 صندوق تخصصی و محصولی، 19 صندوق بانوان عشایری، راه‌اندازی شده است و در 58 شهرستان هم تشکیل صندوق داشته‌ایم.

وی با اشاره به تامین بودجه برای آبیاری تحت فشار عنوان کرد: برای آبیاری تحت فشار 4400 میلیارد تومان اختصاص دادیم که برای 800 هزار هکتار کفایت می‌کند این در حالی است که پیش از این تنها منبع ارائه تسهیلات بانک‌ها بودند. صندوق‌ها تنها محل تجمیع منابع مردم و دولت نیستند و به نوعی شبه بانک مردمی محسوب می‌شوند. از طریق دولت هم سال قبل 160 میلیارد تومان به صورت پول یا اوراق قرضه به صندوق‌ها اعتبار واریز شد.

وی افزود: صندوق‌ها منبع تجهیز، تخصیص منابع و محل افزایش بهره‌وری محسوب می‌شوند. ما بر پشتیبانی از تولید تاکید داریم و باید ارائه خدمات تولید را دنبال کنیم تا حضور کارآمد در حوزه نهاده‌ها و بازار داشته باشیم.

رضوی با اشاره به تشکیل زنجیره تولید عنوان کرد: زنجیره تولید یکی از سیاست‌هایی است که توسط صندوق‌ها در حال انجام است به عنوان مثال ما زنجیره تولید میگو در خوزستان و انار در فردوس را راه‌اندازی کرده‌ایم و به دنبال این هستیم سهم مشخصی از تامین نهاده‌ها را برای صندوق‌ها ایجاد کنیم.

وی با اشاره به بودجه اختصاص یافته در سال 97 به صندوق‌ها تشریح کرد: بودجه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی برای صندوق‌ها، 400 میلیارد تومان است اما طبق اطلاعات ما اعتبار بودجه‌ای که به این بخش اختصاص می‌یابد تنها 35 میلیارد تومان خواهد بود.

رضوی گفت: در آبیاری تحت فشار ارائه تسهیلات اختیاری بوده و هر استان به انتخاب خود تسهیلات را از صندوق‌ها یا بانک‌ها تامین می‌کند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز