خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر ارتباطات:

اثرات احتمالی تحریم‌ها بر صنعت فاوا/ قطعی اینترنت از نظر فنی غیرممکن است

asdasd
کد خبر : ۶۸۷۴۹۸

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: از نظر فنی قطعی اینترنت غیرممکن است و مردم نیز نباید از این بابت نگرانی داشته باشند.

به گزارش ایلنا، حسین فلاح جوشقانی رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درباره اعمال تحریم‌های آمریکا در حوزه اینترنت گفت: اینترنت یک شبکه گسترده جهانی است و همچون تار عنکبوت در همه دنیا تنیده شده است و اینطور نیست که بتوان آنرا از طریق نقطه ای قطع کرد.

وی با بیان اینکه از نظر فنی قطعی اینترنت غیرممکن است، اظهار داشت: البته به دلیل اعمال تحریم‌‌‌‌ها ممکن است مشکلاتی در دسترسی ایرانیان به برخی سایت‌‌‌ها و خدمات ایجاد شود ولی به عنوان کارشناس این حوزه اعلام می‌‌‌‌‌کنم که قطع اینترنت نخواهیم داشت و مردم نیز نباید از این بابت نگرانی داشته باشند. 

معاون وزیر ارتباطات اثر تحریم‌‌‌‌ها را معطوف به حوزه تامین تجهیزات توسعه‌‌‌ای اپراتورها و حتی مبادلات مالی با وندورهای خارجی دانست و تصریح کرد: تحریم‌‌‌ها باعث می‌‌‌شود تا اپراتورها در تامین تجهیزات توسعه‌‌‌ای خود با مشکلاتی مواجه شوند که از این بابت نیز هماهنگی‌‌‌ها با بانک مرکزی در مورد اختصاص ارز مورد نیاز اپراتورها برای تامین تجهیزات انجام شده و تا حدود زیادی مشکل برطرف شده است. 

فلاح با اشاره به برگزاری جلساتی در وزارت ارتباطات با موضوع برنامه‌‌‌‌ریزی برای رفع مشکلات احتمالی ناشی از تحریم‌‌‌ها خاطرنشان کرد: از مدت‌‌‌ها پیش این جلسات توسط سازمان فناوری اطلاعات با حضور بخش دولتی و خصوصی در حال انجام است تا آمادگی کاملی در مواجهه با تحریم‌‌‌های احتمالی وجود داشته باشیم و حتی در حوزه‌‌‌هایی که احتمال ایجاد محدودیت‌‌‌هایی وجود دارد همچون نام دامنه‌‌‌های ایرانی و بانک‌‌ها مانورهایی نیز برای آمادگی بیشتر انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه پیاده‌‌‌سازی شبکه ملی اطلاعات نگرانی ناشی از تهدیدها و تحریم‌‌ها را کاسته است، ابراز داشت: شبکه ملی اطلاعات براساس سیاستگذاری‌‌‌‌های شورای عالی فضای مجازی دارای سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا است که لایه زیرساخت و شبکه که متولی اصلی آن وزارت ارتباطات محسوب می‌‌‌‌‌شود تا حدود بسیار زیادی پیاده‌‌‌سازی شده و جاهایی که نیاز به اقدامات تکمیلی دارد، در حال انجام است. 

رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی لایه بعدی را لایه خدمات نامید و بیان کرد: در این لایه خدماتی چون پیام‌‌‌رسان‌‌‌‌ها، موتورهای جست‌‌‌‌وجو، ایمیل و نقشه قرار دارند که خیلی از آنها همچون نقشه، بومی شده و وضعیت خوبی داریم و فکر نمی‌‌کنم از حوزه‌‌هایی باشند که در آنها با قطعی ارایه خدمات روبه‌رو شویم. 

فلاح جوشقانی با بیان اینکه لایه سوم مربوط به محتوای ملی و مناسب برای مردم است، یادآور شد: در لایه‌‌‌های دیگر متولی وزارت ارتباطات نیست و دستگاه‌‌‌های دیگر چون وزارت ارشاد و صداوسیما مسئولیت دارند که زمینه‌‌‌های مناسبی برای توسعه محتوا در کشور وجود دارد. 

وی با بیان اینکه با درصد بسیار بالایی حداقل در حوزه وظایف وزارت ارتباطات از نظر تحریم‌‌‌ها مشکلی وجود ندارد، عنوان کرد: علاوه بر آن با تمهیدات وزیر ارتباطات و رییس کل بانک مرکزی بسته مقابله با تحریم و نوسانات ارزی در وزارت ارتباطات تهیه و تدوین شد و در دولت و ستاد ویژه اقتصادی مطرح شد که مجموع این سیاست‌‌‌ها و برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ها منجر شد تا ارز مورد نیاز اپراتورها از طریق بانک مرکزی تامین شود. 

معاون وزیر ارتباطات تامین ارز از سوی بانک مرکزی را فقط برای تامین تجهیزات شبکه و زیرساخت‌‌‌ها و نه شامل گوشی‌‌های تلفن همراه دانست و متذکر کرد: متولی تامین بازار گوشی‌‌‌های تلفن همراه و تامین نیازهای مردم، وزارت صنعت، معدن و تجارت است و باید از آن طریق موضوع را پیگیری کرد، هرچند براساس اطلاعاتی که دارم هنوز گشایش‌‌هایی در آن حوزه انجام نشده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز