خبرگزاری کار ایران

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

کنتورهای هوشمند نباید از خارج کشور وارد شود / هوشمندسازی در حوزه آب ۳۵ درصد صرفه جویی ایجاد می‌کند

asdasd
کد خبر : ۶۶۶۷۶۵

محمدجواد آذری جهرمی در نشست مشترک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت نیرو گفت: این خیلی بد است که بخواهیم کنتورهای یک شهر را هوشمند کنیم و با وجود شرکت‌ها و کارگران متخصص و ماهر در داخل کشور، محصولات خارجی را وارد کشور کنیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نشست مشترک وزارت ارتباطات و وزارت نیرو اظهار داشت: ما باید با وزارت نیرو به استانداردهایی برسیم. ضمن اینکه باید عزم خود را جزم کنیم تا حتی‌المقدور محصول خارجی را وارد کشور نکنیم.

وی افزود: برای هوشمندسازی کنتورهای کشور _حتی اگر دو عدد فیلترش را در داخل تولید نمی‌کنیم _ نباید مبادرت به واردسازی اجناس خارجی کنیم.

آذری جهرمی تاکید کرد: مهمترین دستاورد ما در این همایش این است که به یک مدل اقتصادی موفق برسیم و آن را به بازار عرضه کنیم و سپس به عنوان دولت کنار بنشینیم. کسانی که در این عرصه کار می‌کنند بهتر از ما می‌دانند چه کنند و ما فقط باید ناظرانی منصف باشیم و به بخش خصوصی کمک کنیم.

وی با بیان اینکه فضای فشارهای اقتصادی بین المللی و محیط زیستی در حال حاضر مناسب نیست تصریح کرد: صنعت آب و برق از هر دو طرف تحت تاثیر است چه گرم شدن هوا چه کم شدن بارش چه خشکسالی و چه تحریم‌های بین المللی همه در وضعیت صنعت آب و برق موثر است اما قطعا این فشارها می‌تواند ظرفیت‌هایی ایجاد کند که بهره‌وری را بهبود بخشیم و فضای آینده را به صورت ملی و بدون وابستگی به بیگانگان بسازیم. ما باید فرصتی را که این تهدید ایجاد می‌کند قدر بدانیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه صنعت آب و برق در تابستان امسال تلاش‌های زیادی کرد گفت: اینکه منابع برق‌آبی ما از مدار خارج شود و این صنعت بتواند مدیریت کند کار کمی نیست. در تابستان امسال علاوه بر مدیریت شرایط سخت بهینه‌سازی‌هایی در صنعت آب و برق استان‌های مختلف انجام شد که قابل تقدیر است. همه دستاوردهای بزرگ در زمان سختی روی می‌دهد و در سند مشترک ما و وزارت نیرو نقش اصلی را دوستان وزارت نیرو پیش خواهند برد و ما در کنار آنان خواهیم بود. هم ظرفیت های وزارت ارتباطات و هم ظرفیت‌های بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات در خدمت وزارت نیرو است.

وی افزود: جا دارد اشاره کنم که با توجه به اینکه فرآیند نرخ گذاری در حوزه آب و برق کشور به نوعی اجباری است و بر اساس قیمت تمام شده حساب نمی‌شود صنعت آب و برق ما از کمبود شدید نقدینگی رنج می‌برد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه بزرگترین پروژه ما در سال‌های پیش رو FTTX و FTTS  است گفت: هم افزایی مناسب و اثرات متقابل شبکه وزارت نیرو و وزارت ارتباطات در این راستا می‌تواند مثمرثمر باشد.

آذری جهرمی ادامه داد: روش سابق شرکت‌های توزیع برق این بود که با اپراتورها تفاهم کنند اما ما در این تفاهم‌نامه به این سمت پیش می‌رویم که یک چارچوب کلی را تفاهم کنیم و پس از آن نیازی نباشد که شرکت‌های توزیع با هر اپراتور یک قرارداد ببندند وظایف همه مشخص خواهد بود و همه شرکت‌های ما می‌توانند برای توسعه فیبرنوری خود از وزارت نیرو کمک بگیرند.

وزیر ارتبااطت و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به اینک استفاده از هوشمندسازی در آبیاری تاثیر شگرفی در دنیا دارد بیان کرد: پراکندگی‌های جغرافیایی، عدم اطلاع کشاورزان از تحولات فناوری و نزدیکی آنان به منابع آبی و سختی راضی کردن آنان به برداشت آب کمتر مشکلاتی است که وزارت نیرو با آن روبرو است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تفاهمی که با جهاد کشاورزی کرده است می‌تواند در این راستا کمک کننده باشد.

آذری جهرمی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی‌ها این است که علاوه بر شیوه‌های آبیاری نوین، هوشمندسازی هم می‌تواند در مصرف آب 35 درصد صرفه‌جویی ایجاد کند. امیدواریم این عزم عمومی که بین مهندسان کشور درعرصه ارتباطات و حوزه آب و برق ایجاد شده نتیجه بخش باشد.

 

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز