خبرگزاری کار ایران

از دل نیشکر تا قلب صنعت دانش‌بنیان؛

روایتی از جهاد فناورانه در خوزستان

روایتی از جهاد فناورانه در خوزستان

عبدعلی ناصری، استاد دانشگاه و کارآفرین خوزستانی گفت: «شرکت توسعه نیشکر» با بهره‌گیری از ظرفیت‌های نیشکر، زنجیره‌ای از تولیدات دانش‌بنیان را در جنوب کشور پایه‌گذاری کرده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، در برنامه‌ «معرفی چهره‌های علمی و فناوری کشور»، این‌بار نوبت به یکی از فرزندان خوزستان رسید؛ استادی که سال‌ها در دانشگاه «شهید چمران اهواز» تدریس کرده است، اما به موازات فعالیت علمی، پا به میدان صنعت و تولید نهاده است. عبدعلی ناصری، استاد دانشگاه «شهید چمران اهواز» و یکی از چهره‌های مؤثر در توسعه صنایع دانش‌بنیان در حوزه نیشکر، مهمان این برنامه بود.

این برنامه با معرفی کوتاهی از سوابق علمی و صنعتی عبدعلی ناصری آغاز شد. مجری، در معرفی ایشان گفت: دکتر ناصری از جمله چهره‌هایی است که هم در دانشگاه و هم در جهاد فناورانه خوش درخشیده‌ است، کسی که نیشکر را نه صرفاً محصولی کشاورزی، بلکه ماده اولیه یک زنجیره ارزش عظیم می‌بیند.

در ادامه برنامه مدیرعامل «شرکت توسعه نیشکر» اظهار کرد: نقطه آغاز این مسیر به سال‌های نخستین پس از جنگ تحمیلی بازمی‌گردد، البته جرقه این حرکت در ذهن بنده نبود؛ بلکه ثمره تصمیم‌گیری نظام اقتصادی جمهوری اسلامی است و در سال ۶۹، مجلس مصوبه‌ای را گذراند که اجرای بزرگ‌ترین طرح کشاورزی صنعتی کشور را در خوزستان کلید زد.

به گفته ناصری، اجرای این طرح از سال ۱۳۷۰ آغاز شد و در دل آن هفت شرکت کشت و صنعت شکل گرفت. خود او از سال ۱۳۷۷ به‌عنوان مشاور و همراه با مجموعه توسعه نیشکر همکاری داشته است.

ناصری با اشاره به ابعاد این پروژه گفت: این شرکت یک مجموعه دانش‌بنیان بزرگ‌مقیاس است که تاکنون حدود پنج میلیارد دلار در آن سرمایه‌گذاری شده است و ۲۶ هزار نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند و ما سالانه حدود ۷۰۰ هزار تُن شکر تولید می‌کنیم.

ناصری با اشاره به صنایع جانبی «شرکت توسعه نیشکر» افزود: نیشکر برای این مجموعه تنها منبع تولید شکر نیست، که حول این محصول شکل گرفته است. 

او توضیح داد: سالانه ۱۳۲ هزار متر مکعب تخته فشرده از باگاس نیشکر ، ۳۶ میلیون لیتر اتانول طبی، ۱۲ هزار تُن خمیرمایه و همچنین شکر قهوه‌ای و دارویی نیز تولید می‌کنیم و جزء محصولات این شرکت است.

ناصری ادامه‌ داد: یکی‌ از مهم‌ترین پروژه‌های در حال اجرای این مجموعه، تولید کاغذ از تفاله نیشکر است؛ پروژه‌ای که، در صورت بهره‌برداری می‌تواند نیاز کشور به واردات کاغذ را تا حد زیادی رفع کند. 

او گفت: این کارخانه ظرفیت تولید ۲۴۰ هزار تُن کاغذ در سال را دارد و تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اگر اعتبار لازم تأمین شود، تا سال ۱۴۰۶ به بهره‌برداری خواهد رسید.

مجری برنامه خطاب به وی گفت: شما با اتکاء به دانش، تجربه و نگاه بلند، به الگوی موفق پیوند علم و صنعت بدل شده‌اید.

ناصری نیز ضمن تشکر از فرصتی که برای این گفتگو فراهم شده بود، تأکید کرد: توسعه اقتصاد مقاومتی بدون اقتصاد دانش‌بنیان ممکن نیست و خوزستان به پشتوانه ظرفیت‌های طبیعی‌اش و با اتکاء به نیروی انسانی متخصص، توانست در مسیر خودکفایی و پیشرفت گام‌های بلندتری بردارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز