خبرگزاری کار ایران

پساب جایگزین مصارف متعارف در آبیاری فضای سبز تهران

پساب جایگزین مصارف متعارف در آبیاری فضای سبز تهران
کد خبر : ۱۶۳۱۶۹۲

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران با بیان اینکه شهرداری تهران باید برداشت آب زیرزمینی را کاهش داده و برای آبیاری فضای سبز از پساب استفاده کند، گفت: با بهره‌برداری از فازهای 7 و 8 تصفیه‌خانه جنوب 12 مترمکعب بر ثانیه آب پایدار دائمی از پساب خواهیم داشت.

به گزارش ایلنا از وزارت نیرو، نشست مشترک شرکت فاضلاب تهران و محیط‌ زیست شهر تهران با حضور "عباسعلی مصرزاده‌" مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران و "سید امیرفاتح وحدتی" معاون اداره کل و رئیس حفاظت محیط زیست شهر تهران با محوریت «جمع آوری و تصفیه فاضلاب تهران» برگزار شد.

پوشش 80 درصدی جمعیت پایتخت

"عباسعلی مصرزاده" با تاکید بر اینکه ذخایر منابع آبی، خاک و هوا در پایتخت شرایط خوبی ندارد و در معرض تهدید است، گفت: امید است در تعامل با محیط ‌زیست گام مثبتی در این زمینه برداشته شود.

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران اضافه کرد: طرح جامع فاضلاب تهران شامل 250 کیلومتر تونل و خطوط انتقال، 22 تصفیه‌خانه، یک میلیون و 77 هزار فروش و نصب انشعاب و 8064 کیلومتر شبکه است.

وی بیان کرد: تاکنون 7416 کیلومتر شبکه، 202.7 کیلومتر خط انتقال، 836 هزار فروش و نصب انشعاب انجام شده و تا امروز، پیشرفت پروژه شامل 80.1 درصد جمعیت تحت پوشش‌، 92 درصد لوله‌گذاری، 81.1 درصد تونل و خطوط انتقال، 61.8 تصفیه‌خانه و 75.3 پیشرفت وزنی است.

مصرزاده در ادامه تاکید کرد که استاندارد دریافت انشعاب فاضلاب در شهر تهران و اتصال به شبکه جمع‌آوری فاضلاب این است که بار آلودگی فاضلاب ورودی به شبکه از شاخص آلودگی فاضلاب انسانی بالاتر نرود و اگر هم بالاتر است پیش تصفیه شده و سپس وارد شبکه شود.

جایگزینی پساب با منابع آب‌های زیرزمینی

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران با تاکید بر اینکه منبع تامین آب کشاورزی تغییر کرده و متناسب با آن باید الگوی مصرف و به ویژه الگوی کشت هم تغییر کند، گفت: در سال‌های اخیر دو تفاهم‌نامه بین شهرداری تهران و وزارت نیرو امضا شده است که مطابق آن شهرداری تهران باید برداشت از آب زیرزمینی را کم و به جای آن برای آبیاری فضای سبز از پساب استفاده کند.

مصرزاده با تاکید بر اینکه فرونشست و کمبود آب در تهران مساله‌ای جدی و ضروری است، گفت: با بهره‌برداری از فازهای 7 و 8 تصفیه‌خانه جنوب 12 مترمکعب بر ثانیه آب پایدار دائمی از پساب خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران همچنین به تجربه مشارکت در ساخت تصفیه‌خانه‌های کوچک و بهره‌برداری از پساب آن‌ها اشاره و تصریح کرد: در اقدامی مشترک بین شرکت فاضلاب و باغ گیاه‌شناسی قرار شده است که در ازای تحویل 3 هکتار زمین برای احداث تصفیه‌خانه از طرف باغ گیاه‌شناسی و احداث تصفیه‌خانه توسط شرکت فاضلاب، آب مورد نیاز باغ گیاه‌شناسی توسط پساب تامین شود.

مصرزاده همچنین افزود: این الگو باید برای همه پارک‌های جنگلی شهر تهران مانند پارک جنگلی سرخه‌حصار،  لویزان، یاس فاطمی و چیتگر در تعامل بین شرکت فاضلاب تهران و شهرداری تهران هرچه زودتر اجرایی شود تا ضمن پیشگیری از فرونشست‌ زمین در اثر برداشت بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی، کمبود آب مورد نیاز فضای سبز شهری توسط پساب که پایدارترین منبع آبی هست، تأمین شود.

در ادامه "سیدامیرفاتح وحدتی" با تاکید بر ایجاد و تقویت تعاملات بین‌بخشی گفت: آلودگی هوا، مهم‌ترین مشکل تهران است که 20 تا 25 میلیون نفر و 35 نهاد درگیر آن هستند.

رئیس حفاظت محیط‌ زیست شهر تهران، فاضلاب را دومین مشکل تهران عنوان کرد و افزود: در تلاشیم ضمن ارتقای تعامل، مشکل پساب تهران را طی دو تا سه سال آینده مرتفع کنیم.

ورود فاضلاب نامتعارف به شبکه

"جهانگیر اسپه‌پور" معاون درآمد و امور مشترکان شرکت فاضلاب تهران یکی از مهم‌ترین چالش‌های تصفیه‌خانه پایتخت را ورود فاضلاب‌ نامتعارف به شبکه دانست و گفت: بعضی از واحدهای صنعتی و تجاری مانند رستوران، هتل یا بیمارستان نباید بدون پیش‌تصفیه به شبکه فاضلاب متصل شوند.

حساسیت شبکه فاضلاب به آلودگی

معاون بهره‌برداری شرکت فاضلاب تهران هم در ادامه این نشست مهم‌ترین چالش فاضلاب تهران را ورود فاضلاب نامتعارف مانند همه کلانشهرها دانست و گفت: در گذشته فقط موضوع جمع‌آوری فاضلاب مطرح بود، اما در حال حاضر در کل دنیا همه چیز از دید بهره‌وری انرژی مورد توجه است.

وی گفت: تصفیه‌خانه جنوب پایتخت به عنوان بزرگترین تصفیه‌خانه خاورمیانه نیز با همین تفکر شکل گرفته و جزو حساس‌ترین تصفیه‌خانه‌های منطقه محسوب می‌شود.

همچنین "رضا براتی" در این زمینه افزود: شبکه تصفیه‌خانه پایتخت نسبت به مقادیر آلودگی بسیار حساس است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز