خبرگزاری کار ایران

شهردار اصفهان در جمع خبرنگاران مطرح کرد:

برگزاری اجلاس بین المللی میراثمعنوی سال آینده در اصفهان

برگزاری اجلاس بین المللی میراثمعنوی سال آینده در اصفهان
کد خبر : ۱۱۶۹۵۷

شهرداری اصفهان هم در دوره گذشته و هم دردوره جدید جزتعامل چیزی درذهن نداشته و در تمامی ابعاد اعلام حمایت داشته است اما باید توجه داشت این تعاملات تا چه اندازه عملیاتی می شود.

ایلنا: شهردار اصفهان دراولین نشست خبری خود با خبرنگاران بعد ازانتخاب مجدد خود درسمت شهر دار اصفهان با اشاره به تعاملات دوسویه بین استانداری و شهرداری اصفهان گفت: شهرداری اصفهان هم در دوره گذشته و هم دردوره جدید جزتعامل چیزی درذهن نداشته و در تمامی ابعاد اعلام حمایت داشته است اما باید توجه داشت این تعاملات تا چه اندازه عملیاتی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا از اصفهان، سید مرتضی سقائیان‌نژاد، با اشاره به برگزاری سومین دوراجلاس معنوی در شهر اصفهان به تلاش‌های مجدانه شهرداری برای تکمیل مرکز همایش‌های بین المللی اصفهان خبر داد و افزود: هم اکنون مرکز همایش‌های بین المللی به همراه هتل و مجموعه تجاری آن با پیشرفت ۴۱ درصدی همراه است.

وی با بیان اینکه دراین اجلاس اصفهان حرف زیادی برای گفتن دارد افزود: دراین اجلاس اخلاق و روش‌های سبک زندگی بررسی می‌شود برای برگزاری این اجلاس باید زیرساختهای شهر فراهم شود از این رو در نظر داریم سالن اصلی اجلاس را تا پایان سال تکمیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه اغراق نیست اگربگوییم اصفهان پایتخت جهانی صنایع دستی محسوب می‌شود ادامه داد: برای ایجاد زیرساخت‌های گردشگری و همزمانی این اجلاس در اصفهان شهربازی رویا‌ها، کوه نخودی و غیره از گزینه‌های مطرح در این زمینه هستند.

شهرداراصفهان سپس درباره پروژه مترو اصفهان گفت: خط یک شرقی - غربی مترو اصفهان به طول ۲۰.۲ کیلومتر در دراز مدت و طی ۱۲ سال پیش بینی شده است که سهم دولت و شهرداری در پرداخت هزینه‌های مترو به صورت مساوی است.

وی با بیان اینکه در بحثمترو اصفهان برای اولین بار از شهرداری شکایت شده است که سهم خود را پرداخت نکرده است اظهارداشت: در بحثمنابع دولتی، شهرداری با کسی دعوایی نداشته است و در انتهای کار مشخص می‌شود هر کس چقدر از سهم خود را پرداخت کرده و همین موضوع باعثاختلاف در گذشته بوده است ولی جمع دریافتی دولت برای پروژه مترو تاکنون ۵۸۴ میلیارد تومان بوده و شهرداری نیز ۹۵۱ میلیارد تومان هزینه کرده است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۱،۶۷۴ میلیارد تومان از سوی شهرداری برای مترو پرداخت گردید، افزود: با توجه وضعیت اقتصادی دولت شهرداری برای پروژه مترو ۱۲۸ میلیارد تومان اختصاص داده است این در حالی است که دولت ۲۲ میلیارد تومان برای قطار شهری اصفهان پرداخت کرده است.

سقائیان‌نژاد با تاکید بر اینکه ۵ سال است درگیر تهیه واگن‌های مترو هستیم بیان داشت: قراربود ۳ رام واگن برای مترو اصفهان، شیراز، تبریز از چین وارد کشور شود وقراربود دراردیبهشت امسال واگن‌ها وارد کشور شود ولی تاکنون انجام نشده است و در حال حاضر واگن‌های شیراز و تبریز وارد شده ولی به علت انجام آزمایشات هنوز واگن‌های مترو اصفهان وارد نشده است.

وی با بیان اینکه قرار است ۱۵ روز آینده واگن‌های مترو اصفهان حمل شود، اظهار داشت: در صورت ورود واگن می‌توان امیدوار بود قبل از ۲۲ بهمن امسال فاز اول خط یک را به بهره برداری برسانیم.

وی با اشاره به اینکه برای کمک به مترو احداث۵ ایستگاه قطار شهری را به معاونت عمران واگذار شد، تصریح کرد: مدیریت واحد شهرداری آمادگی دارد با پرداخت هزینه احداث، ۵ ایستگاه را دراختیارسازمان قطارشهری قراردهد که این ایستگاه‌ها درمیدان امام حسین(ع) وانقلاب است.

شهرداراصفهان، با بیان اینکه اصفهان ایستگاه میدان انقلاب نیز در نزدیکی سینما ساحل پیش بینی شده است و شهرداری آمادگی دارد این ایستگاه را به مناقصه بگذارد ادامه داد: ایستگاه میدان امام حسین(ع) ایستگاه بزرگی است به طوری که تمام میدان را تحت شعاع قرار می‌دهیم چرا که ۱۴۶ مترطول و ۳۲ متر عرض دارد وما برای اجرای این ایستگاه منتظر احداثخیابان باغ گلدسته بودیم تا پس از آن این پروژه آغاز شود.

تشکیل معاونت اقتصادی در شهرداری اصفهان

وی درباره عدم سرمایه گذاری خارجی در شهر اصفهان اظهار داشت: سرمایه گذاری خارجی در شهرهای تبریز و تهران به دلایلی موفق‌تر از اصفهان بوده چرا که در تبریز با توجه به اینکه ترک‌ها سرمایه گذاران قهاری هستند در این زمینه موفق‌تر بوده‌اند.

سقاییان‌نژاد، با اشاره به اینکه تهران به عنوان پایتخت کشور در سطح بین المللی در این زمینه ارزیابی اعتبار شده است، بیان کرد: شهر‌ها بر حسب رتبه از لحاظ سرمایه گذاری و وام‌ها در صندوق بین المللی و بانک جهانی رده بندی می‌شوند و امید است اصفهان بر اساس قوانین و مقرارت مربوطه رتبه بندی شود.

وی تاکید کرد: از طریق صندوق بین‌المللی و بانک جهانی باید برند سازی اصفهان دنبال شود و قوانین و مقررات برای سرمایه گذران خارجی تسهیل شود.

وی از تشکیل معاونت اقتصادی در شهرداری اصفهان خبر داد و گفت: امید است راه اندازی این معاونت زمینه ساز توجه به سرمایه گذاری خارجی شود و تاکنون در این باره با استاندار مباحثی مطرح شده که با ظرفیت‌های استانداری، شهرداری و اتاق بازرگانی برای پیشرفت و اعتلای شهرمان در این زمینه گام‌هایی برداشته شود.

سقائیان‌نژاد، همچنین در زمینه پرداخت عوارض آلایندگی به شهرداری اصفهان تصریح کرد: سه سال است که پالایشگاه عوارض آلایندگی خود را به شهرداری پرداخت نکرده و هنوز به طور کامل این مهم عملیاتی نشده است. بر حسب قانون باید عوارض آلایندگی در حوزه آب، خاک و هوا اختصاص داده شود اما فقط در این زمینه میزان آلودگی هوا در نظر گرفته شده که با توجه به نشت نفت در آب‌های زیرزمینی و خاک، این بحثرا مطرح کرده‌ایم که منحنی مباحثآلایندگی اصفهان بررسی شود اما هنوز به تصویب هیات مربوطه نرسیده است.

سقاییان‌نژاد افزود: منابع آلاینده اصفهان شامل نیروگاه‌ها، ذوب آهن، فولاد مبارکه و خودرو‌ها هستند وما علیه پالایشگاه طرح دعوی کرده‌ایم که قرار بوده این پالایشگاه ۲۵۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی به اصفهان پرداخت نماید که هنوز پرداخت نشده است.

وی همچنین در رابطه با آلودگی هوا و توسعه حمل ونقل عمومی نیز تصریح کرد: نقش صنایع و خودرو‌ها در زمینه آلایندگی هوای شهر بسیار قابل توجه است لذا شهرداری برای توسعه حمل ونقل عمومی اقدامات موثری را انجام داده است.

شهردار اصفهان از اختصاص ۱۲۰ میلیارد تومان برای توسعه حمل ونقل عمومی خبرداد و بیان داشت: گسترش ایستگاه‌های دوچرخه، راه اندازی خطوط بی. آر. تی، تراموا و قطار شهری و احداثزیرگذر‌ها و روگذر‌ها از سوی مدیریت شهری در جهت تردد روان و آرام برای آرامش شهروندان است.

وی به مشکلات ۳۹۰ دستگاه اتوبوس گاز سوز شهر اصفهان اشاره و تصریح کرد: هزینه تعمیر این اتوبوس‌ها سه برابر اتوبوس‌های دیزلی شهر می‌باشد این در حالی است که با فرارسیدن فصل سرما با افت فشار گاز در جایگاه‌های سوخت مواجه هستیم که سرویس دهی این اتوبوس‌ها را دچار اختلال می‌کند.

سقاییان‌نژاد با تاکید بر اینکه برنامه ریزی منطقه‌ای و ملی باید با هم همسو باشند اضافه کرد: مدیریت شهری اصفهان در تمام حوزه‌ها از جمله خدمات شهری در زمینه تفکیک پسماند از مبدا و گسترش فضای سبز برای کاهش آلاینده‌های زیست محیطی گام برداشته است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سرانه فضای سبز شهر اصفهان ۲۷ مترمربع است اذعان داشت: بر اساس برنامه اصفهان ۹۵ این سرانه باید به ۳۰ متر مربع افزایش یابد این در حالی می‌باشد که سالانه ۳۰ هزار نفر به جمعیت این شهر افزوده می‌شود.

شهردار اصفهان با بیان اینکه در سال باید ۲۰۰ هکتار از اراضی شهر به فضای سبز تبدیل شود تا سالانه یک مترمربع به سرانه فضای سبز شهر اضافه گردد، ادامه داد: ایجاد این میزان فضای سبز با توجه به نبود فضای کافی و آب کار بسیار مشکل و سختی است.

وی استفاده از انرژی‌های نو به خصوص خورشیدی، استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز و تحقق شهرداری الکترونیک را از دیگر برنامه‌های شهرداری در جهت کاهش آلاینده‌ها برشمرد و افزود: امید است با استفاده از تبصره‌های موجود در خصوص کاهش آلاینده‌ها و بهره وری از ظرفیت‌های موجود در جهت جلوگیری از آلودگی هوا اقدامات خوبی صورت گیرد.

شهردار اصفهان افزود: خروج خودروهای فرسوده، پایداری آب در رودخانه زاینده رود و الزامی شدن معاینه فنی به صورت اصولی از دیگر راهکارهای کاهش آلاینده‌ها است.

وی با بیان این مطلب که این کلانشهر در حال گذار است و به تبع آن مشکلاتی از جمله ساخت و ساز دارد، تصریح کرد: با توجه به جمع آوری روزانه ۴ هزار تن نخاله ساختمانی در سطح شهر این امر نشانگر این است این کلان شهر در حال گذار است و هنوز به انسجام نرسیده لذا در مقایسه با شهرهای پایدار و دائم با مشکلات عدیده‌ای روبه رو است.

سقاییان‌نژاد با تاکید بر اینکه برنامه ریزی یکپارچه کشوری، منطقه‌ای و محلی ضروری است، بیان داشت: طرح آمایش سرزمین که مدیریت شهری برای اجرایی شدن آن تلاش می‌کند باید از سوی سایر ارگان‌ها نیز پیگیری و اجرایی شود.

تبدیل کارخانه قند به شهرک سینمایی یا سیتی سن‌تر!

شهردار اصفهان در خصوص الزام الحاق خوراسگان به اصفهان اظهارداشت: خوراسگان از لحاظ جغرافیای همانند جنینی در شکم اصفهان بود؛ این منطقه با توجه به وجود باغ رضوان، میدان میوه و تره بار و اشتراکات مرزی با منطقه ۴ می‌بایست الحاق می‌شد.

وی همچنین از هویت شهر خوراسگان به عنوان یکی از حسن‌های بزرگ این منطقه یاد کرد و افزود: اینکه سلمان محمدی از این دیار بوده است یک شاخصه بسیار مثبت برای اصفهان و خوراسگان به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه مردم خوراسگان بومی، اصیل و غیر مهاجر هستند ادامه داد: یکی دیگر از هویت‌های این شهر، تعداد شهدای خوراسگان در دفاع مقدس است.

شهردار اصفهان با اشاره به اینکه مذاکراتی برای تغییر کاربری کارخانه قند اصفهان جهت احداثشهرک سینمایی با قائم مقام صدا و سیما کشور و بنیاد مستضعفان صورت گرفته گفت: یکی از گزینه‌های این طرح کارخانه قند می‌باشد همچنین یکی دیگر از تغییر کاربری این کارخانه برای احداثسیتی سن‌تر در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: توسعه شبکه فیبر نوری به منطقه ۱۵ در بودجه سال آینده در نظر گرفته شده تا شهرداری الکترونیکی نیز در این منطقه تحقق یابد همچنین اطلس نیازمندی‌ها در معاونت برنامه ریزی و پژوهش و اطلاعات در منطقه ۱۵ آماده شده است.

سقاییان‌نژاد، از آغاز اعملیات اجرایی رینگ چهارم در روبروی کارخانه قند بزودی خبرداد و افزود: امید است با اختصاص بودجه‌های لازم شاهد اعتلا و رشد منطقه ۱۵ باشیم.

وی در رابطه توسعه شبکه خطوط بی. آر. تی افزود: از ظرفیت معابر و خیابان‌های باید برای توسعه حمل ونقل عمومی استفاه شود که در این راستا راه اندازی و توسعه خطوط بی. آر. تی در اولویت قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه شهرداری می‌بایست شبکه حمل ونقل عمومی برای رفاه و اسایش شهروندان توسعه و تقویت دهد اضافه کرد: راه اندازی خط B. R. T جی - خوراسگان در دستور کار قرار دارد تا سرویس دهی به باغ رضوان نیز تسهیل شود.

سقاییان‌نژاد درباره تعامل شهرداری با استانداری بیان داشت: مدیریت شهری بازوی مدیریت ارشد استان محسوب می‌شود و در صورتی که سه قوه عدلیه، نظیمه و بلدیه با یکدیگر هماهنگ باشند بسیاری از مشکلات شهر رفع می‌شود.

وی اضافه کرد: ذخیره اراضی برای فضاهای سبز و خدماتی از جمله محاسن تعامل استانداری و شهرداری است که می‌تواند برای آینده شهر ذخیره شود.

شهردار اصفهان از مذاکرات صورت گرفته برای خروج پادگان ۳۰۰هکتاری ارتش مقابل بیمارستان الزهرا سخن به میان آورد و تصریح کرد: طی توافقات صورت گرفته مقرر شده این پادگان به خارج از شهر انتقال یابد.

وی با بیان این مطلب که شهردار و استاندار برای اجرای این طرح قرار است برای مذاکراه با ارشد نظامی کشور به تهران بروند ذعان داشت: تغییر کاربری فقط ۱۰ هکتار از این اراضی ر بر عهده کمیسیون ماده ۵ است لذا مقرر شده این مهم در شورای عالی شهرسازی بررسی شود.

شهردار اصفهان ادامه داد: با تغییر و تحولات صورت گرفته هم افزایی در سطح شهر و استان ایجاد می‌شود که بسیاری از مشکلات در زمینه آلاینده‌ها و سد معبر کاهش خواهد یافت.

سقائیان‌نژاد در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به تکمیل ورزشگاه نقش جهان تصریح کرد: با وجود اینکه از نظر سازمانی نمی‌تواند در بحثاحداثنقش جهان وارد شود ولی اعلام آمادگی می‌کند تا این طرح هر چه سریع‌تر به نتیجه برسد.

وی با اشاره به جلسات مختلف شهرداری و استانداری در خصوص ورزشگاه نقش جهان و مشکلات معارضان خاطرنشان کرد: قرار است برای حل معارضان ۳۰۰ هکتار وارد مذاکره شویم تا از نظر حقوقی مشکلی ایجاد نشود.

شهردار اصفهان با بیان اینکه قرار است ۷ بازی برگشت سپاهان در ورزشگاه نقش جهان برگزار شود، اظهار داشت: فضای سبز این مجموعه با کمک شهرداری منطقه ۷ در دست اجراست، همچنین راههای دسترسی به این ورزشگاه نیز در دست ایمن سازی است.

سقائیان‌نژاد تاکید کرد: شهرداری می‌تواند با سایر ارگان‌ها تعامل داشته باشد و استانداری نیز می‌تواند بستر را برای برقراری فعالیت و تعامل فراهم کند.

ارسال نظر