خبرگزاری کار ایران

ایلنا از ایلام گزارش می دهد:

حمل گوشت غیر بهداشتی در روزهای شیوع بیماری کرونا/ غیبت معنادار دامپزشکی استان

asdasd
کد خبر : ۸۸۴۴۵۴

در حالی که ویروس کرونا تا کنج اتاق های مردم رخنه کرده است در غیبت معنا دار دامپزشکی ایلام، گوشت قرمز با گاری توزیع می شود و این شاید در نوع خود قابل تامل‌ترین عرضه گوشت باشد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان دامپزشکی به عنوان متولی نظارت بر ذبح و توزیع بهداشتی گوشت در منشور سازمانی خود چنین مقرراتی را وضع کرده است:

 گوشت و آلایش آن باید توسط وسیله نقلیه مجاز حمل شود . 

 وسیله نقلیه و سردخانه آن باید قبل از حمل، به دقت تمیز، شستشو وضد عفونی شده باشد. 

 سطوح داخلی وسیله حمل باید از موادی تهیه شود که در مقابل خوردگی و پوسیدگی مقاوم باشد.

وسیله نقلیه سردخانه دار باید طوری باشد که در طول حمل ونقل دمای مورد نیاز را فراهم کرده و محموله را در دمای مناسب نگهداری کند . همچنین دمای سردخانه باید بطور خودکار ثبت شود .

حمل گوشت غیر بهداشتی در روزهای شیوع بیماری کرونا/ غیبت معنادار دامپزشکی استان

چیدن لاشه گوشت و آلایش آن در سردخانه وسیله نقلیه باید طوری انجام گیرد که لاشه گوشت و آلایش آن با دیوارها وکف سردخانه مفروش از پالت تمیز و بهداشتی در تماس نبوده به طوری که هوای سرد بتواند به خوبی در داخل آن جریان داشته باشد . 

گوشت و آلایش خوراکی که تازه و خنک شده باید در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد حمل شود . 

گوشت و آلایش منجمد آن باید در برودت حداقل 18 – درجه سانتیگراد حمل شود. 

 افرادی که به طور مستقیم با حمل و نقل گوشت و آلایش خوراکی در تماس هستند باید دارای کارت تندرستی بوده و اصول بهداشتی را رعایت کنند. 

 ظروف، وسایل وتجهیزات مورد استفاده در حمل ونقل ( پالت ، سبد ، وقلاب و ..) باید به خوبی تمیز وشستشو وضد عفونی شوند . 

 محموله های لاشه گوشت وآلایش خوراکی بسته بندی  وکارتنی بایستی به طور مجزا حمل و نقل شود . 

 در حمل و نقل بین استانی کانتینر وسیله حمل و نقل باید توسط دامپزشکی استان مبدا پلمپ و توسط دامپزشکی استان مقصد پلمب شود. 

در همین راستا یک دکتر دامپزشک در مورد تأثیر حمل و نقل بر کیفیت گوشت می گوید : 

در حمل و نقل گوشت تازه اگر دما و رطوبت نسبی فضای کانتینر کنترل شود، آسیبی به کیفیت گوشت وارد نمی شود. با توجه به محدودیت زمانی برای حمل و نقل گوشت تازه به دلیل فساد پذیری این ماده غذایی، اقدامات ذیل کمک زیادی در پیشگیری از کاهش کیفیت گوشت خواهد کرد:

 1. استفاده از دمای 1- درجه سانتیگراد یعنی حداقل دمای ممکن برای گوشت تازه.

 2. استفاده از پارچه آستری، که اصطلاحاً به آن کفن هم میگویند و یا پوشش پلاستیکی (از جنس پلیاتیلن) برای حفظ رطوبت گوشت و جلوگیری از خشک شدن و چروکیدگی سطح گوشت.

حمل گوشت غیر بهداشتی در روزهای شیوع بیماری کرونا/ غیبت معنادار دامپزشکی استان

3. مجهز بودن کانتینر به چنگک و ریل مخصوص برای آویزان کردن لاشه‌های گوشت و انباشته نکردن لاشه‌ها بر روی هم. در غیر این صورت در بین لاشه‌های گوشتی که روی هم انباشته شده‌اند، هوای سرد جریان پیدا نکرده و شرایط برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌های سطحی گوشت فراهم می شود.

حال با این همه توصیه و تاکید و هشدار و در شرایطی که آمارهای مبتلایان به کرونا در استان ایلام رو به افزایش است مدیرکل دامپزشکی ایلام ضمن پاسخگویی‌عدم نظارت و دلایل حمل گوشت غیر بهداشتی، حضورشان را برای نظارت کمی تا قسمتی پررنگ تر کنند.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز