مدیرکل دفتر حمل و نقل کالای کشور خبر داد:
فرصت سه ماهه به ناوگانهای فاقد کارت هوشمند برای دریافت آن

مدیر کل دفتر حمل و نقل کالای کشور گفت: ناوگانهایی که فاقد کارت هوشمند هستند تا ۳ ماه آتی فرصت دارند، برای اخذ کارت هوشمند اقدام کنند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، دغاغله، امروز در همایش بررسی طرح تشخیص سوخت ناوگان عمومی برون شهری که با حضور مدیران ستادی سازمان راهداری و حمل و نقل استان اصفهان برگزار شد با اشاره به اینکه سوخت به عنوان یک انرژی تجدید ناپذیر از جمله موضوعات مهم در هر کشوری است، تصریح کرد: به دلیل اهمیت این امر در اکثر کشورها، مدیریت انرژی به عنوان دغدغه دولت و مسئولان است که در ایران هم از چند دهه گذشته مدیریت انرژی مورد توجه قرار گرفته است.
دغاغله، یادآورشد: طبق آمار اعلام شده از سوی شرکت نفت ۱۲۰ میلیون لیتر برای حمل و نقل سهمیه تخصیص یافته است که از این میزان تنها ۵۰ میلیون لیتر آن مورد استفاده قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: در چند سال اخیر به ویژه بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانهها، کاهش سقف برداشت، کاهش سوخت گیری، مدت زمان ذخیره و منطقهای کردن آن، سبب شده است که رانندگان با مشکلات متعددی روبه رو شوند. بنابراین به نظر میرسد که اجرای تصویب نامه هیات دولت که در تاریخ ۱۴ بهمن ماه ابلاغ شد، بتواند مشکلات مذکور را رفع کند.
به گفته دغاغله، مصوبه هیات دولت مبنی بر۲ مرحله است. مرحله اول که بر اساس اسناد حمل میباشد، از تاریخ ۱ اردیبهشت ۹۴ اجرا میشود. مرحله دوم که مبنی بر تخصیص سوخت به ناوگان بر اساس GPS است، نیز از مهرماه سال ۹۵ اجرا خواهد شد.
وی پیرامون مراحل اجرای طرح تخصیص سوخت ناوگان بر اساس پیمایش یادآور شد: در اولین مرحله محاسبه میزان پیمایش وسیله بر اساس کیلومتر در انتهای هر ماه و تعیین میزان کارکرد وسیله صورت میگیرد. سپس ضریب تردد و یا یک سرخالی محاسبه میشود که در آن مواردی همچون جادههای ناهموار، مدت زمانی که برای بازرسی صرف میشود و صفهای طولانی و همچنین فاصله زمانی تخلیه تا پایانه محاسبه میشود.
وی تاکید کرد: در ادامه میزان پیمایش نهایی در ماههای گذشته به شرکت فرآوردههای نفتی ابلاغ شده و میزان سوخت مصرفی ناوگان با توجه به سه عامل نوع، ظرفیت و سن ناوگان تعیین میشود. نهایتا پس از تایید وزارت نفت میزان سوخت در کارتهای سوخت رانندگان شارژ خواهد شد.
دغاغله؛ در پاسخ به این سوال که در ابتدای اجرای طرح که هنوز عملکرد ناوگان مشخص نیست، نحوه تخصیص سوخت چگونه است، ادامه داد: میزان سوختی تحت عنوان تنخواه اولیه در ابتدای اجرای طرح به ناوگان اختصاص داده میشود که به اندازه یک ماه مصرف سوخت ناوگان پیش بینی شده است.
در ادامه مدیر دفترکل فن آوری و ارتباطات سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: تخصیص سوخت در مسیرهای ناهموار به صورت ضریب تردد است. ناوگانی که به دلایل مختلف از جمله تعمیرات متوقف شدهاند، میزان سوختی که به آنها تعلق گرفته از بین نمیرود و میتوانند در ماه بعدی از آن استفاده کنند. کامیونها و اتوبوسهایی که فاقد بارنامه هستند، سهمیه سوخت درون شهری به آنها تعلق میگیرد که با اجرای طرح سهمیه موجود کاهش پیدا خواهد کرد.
در ادامه این همایش معاون حمل و نقل اداره کل حمل و نقل و پایانههای استان اصفهان، با اشاره به اینکه نرخ سوخت در کشور ایران متناسب با بازار جهانی نیست، بیان داشت: پایین بودن نرخ سوخت در ایران، قاچاق این فرآورده را به همراه دارد. بنابراین باید سعی شود تا قیمت سوخت را با قیمتهای جهانی منطبق کنیم.
صفاتاج، جلوگیری از قاچاق و فروش خارج از شبکه سوخت، استفاده رانندگان از ناوگان جدید، کاهش آلودگی، جلوگیری از تردد ناگان بدون بارنامه و همچنین پیشگیری ازایجاد مشاغل کاذب را از جمله محاسنی دانست که برای اجرای طرح تشخیص سوخت ناوگان عمومی برون شهری، بر اساس پیمایش باید مورد استفاده قرار گیرد.
در ادامه همایش رییس پلیس آگاهی با بیان اینکه قاچاق سوخت تاثیر منفی و نامطلوبی بر اقتصاد کشور دارد، خاطرنشان ساخت: استان اصفهان به عنوان یکی از منابع تامین کننده سوخت کشور به شمار میآید. ۳۸۰ هزار بشکه سوخت در استان تولید و میزان ۵۰ میلیون لیتر از تولیدات به ۵ استان دیگر انتقال داده میشود.
ستارخسروی در بخش دیگر از اظهاراتش، بیان داشت: با وجود پالایشگاه نفت در استان اصفهان، ظرفیت بالایی در تولید فرآوردههای نفتی در آن به چشم میخورد و به دلیل اقتصاد تک محصولی فرآوردههای نفتی، یکی از منابع درآمد اصلی محسوب میشوند.