خبرگزاری کار ایران

عضو هیات علمی دانشگاه:

زائران اربعین باید به‌طور مرتب و پیش از احساس تشنگی، آب بنوشند

زائران اربعین باید به‌طور مرتب و پیش از احساس تشنگی، آب بنوشند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز به زائران اربعین توصیه کرد پیش از تشنگی، آب بنوشند.

به گزارش ایلنا از البرز، الناز دانشزاد، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به شرایط بدنی خاص زائران در سفر اربعین، بر لزوم رعایت اصول صحیح تغذیه در طول این سفر تأکید کرد و اظهار داشت: پیاده‌روی‌های طولانی، گرمای هوا و تغذیه خارج از منزل می‌تواند بدن را در معرض کم‌آبی، ضعف، مسمومیت‌های غذایی و مشکلات گوارشی قرار دهد. بنابراین، زائران باید توجه ویژه‌ای به نوع و نحوه مصرف مواد غذایی داشته باشند.

وی در ادامه افزود: یکی از مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای در این ایام، تأمین آب کافی و جلوگیری از کم‌آبی بدن است. زائران باید به‌طور مرتب و پیش از احساس تشنگی، آب بنوشند و از مصرف نوشیدنی‌های صنعتی، پرقند یا کافئین‌دار به عنوان جایگزین آب پرهیز کنند.

دانشزاد با بیان اینکه بسیاری از غذاهای موکب‌ها به شکل نذری تهیه می‌شود، خاطرنشان کرد: زائران باید در انتخاب غذا دقت کنند و از مصرف غذاهایی که مدت زیادی در فضای آزاد مانده‌اند یا ظاهر و بوی غیرطبیعی دارند، خودداری کنند.

وی توصیه کرد: بهتر است وعده‌های غذایی سبک، شامل برنج ساده، عدسی، حبوبات پخته، مرغ یا گوشت کاملاً پخته و ماست مصرف شود و از غذاهای چرب، سرخ‌کردنی و سنگین به‌ویژه در هوای گرم اجتناب شود. 

این متخصص تغذیه ادامه داد: زائران با مشکلات گوارشی یا بیماری‌های زمینه‌ای، از مصرف غذاهای پرادویه یا نامطمئن جداً پرهیز کنند.

وی همچنین مصرف میان‌وعده‌های سالم مانند خرما، نان خشک، مغزها، کشمش و میوه‌های تازه را توصیه کرد و گفت: زائران می‌توانند برای حفظ انرژی، میان‌وعده‌های سبک و مغذی را در طول مسیر به همراه داشته باشند. 

این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد:  در این ایام، مصرف سبزیجات و یا سالاد های آماده به دلیل عدم اطمینان از نحوه شست و شو و افزایش ریسک مسمومیت غذایی، کاهش یابد. 

وی افزود: برای تامین الکترولیت های بدن می‌توان از ترکیب آب، لیمو، مقدار کمی نمک و شکر بعنوان نوشیدنی سالم استفاده کرد. در صورت در دسترس بودن، شربت کم شکر خاک شیر و گلاب هم مناسب می باشد.

این متخصص تغذیه در پایان خاطرنشان کرد:  با رعایت نکات ساده‌ای در تغذیه، می‌توان از بروز بسیاری از مشکلات گوارشی یا ضعف جسمی در طول سفر اربعین پیشگیری کرد و مسیر زیارتی را با سلامت کامل و آرامش طی کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز