رئیس مجمع خیرین کشور خبر داد؛
وجود 52 هزار مؤسسه خیریه غیرفعال در کشور

رئیس مجمع خیرین کشور گفت: در سراسر کشور حدود 70 هزار انجمن و مؤسسه خیریه داریم که از این تعداد 18 هزار مؤسسه فعال هستند و بقیه مؤسسات خیریه یعنی حدود 52 هزار مؤسسه غیرفعال شده و درگیر تمدید پروانه، مشکلات بیمه و مالیات هستند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، حبیبالله بوربور ظهر امروز در سومین دوره مجمع خیران سلامت کشور گفت: خیران پل ارتباطی بین مجمع و مردم و نهادها هستند تا مسیر خدمت به نیازمندان تسهیل و تسریع شود.
وی اضافه کرد: زمانی که معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش بودم، در یک دیدار با رهبری ایشان تأکید کردند خیرین وارد کار شوند و به دولت کمک کنند که بر همین اساس مجمع خیرین مدرسهساز با 420 شعبه در سراسر کشور شکل گرفت و امروز 50 دانشگاه با آن همکاری میکنند.
رئیس مجمع خیرین کشور با یادآوری اینکه سال پیش رهبری فرمودند در کشور یک تشکیلاتی ایجاد کنید تا خیران را مثل نخ تسبیح بههم وصل کند، گفت: بر این اساس «مجمع خیرین» راهاندازی شد و امروز 16 مجمع مختلف خیرین را دور هم جمع کردیم و 38 عضو حقیقی و حقوقی و 8 دانشگاه هم عضو آن هستند که کارهای اساسی انجام میدهند.
بوربور افزود: در سراسر کشور حدود 70 هزار انجمن و مؤسسه خیریه داریم که از این تعداد 18 هزار مؤسسه فعال هستند و بقیه مؤسسات خیریه هم درگیر تمدید پروانه، مشکلات بیمه و مالیات هستند. در آینده سالمندان کمخانوادهای داریم که بستگانی برای رسیدگی ندارند و باید از امروز به فکر آنها باشیم تا در رسیدگی به نیازهایشان دچار چالش نشوند.
وی از تشکیل سازمان خیر و احسان برای رسیدگی به مشکلات سالمندان خبر داد و گفت: در کشور بیش از 8 میلیون و 500 هزار سالمند داریم که در آینده نزدیک این تعداد به 30 میلیون نفر خواهد رسید و اگر نتوانیم به این افراد کمک کنیم، مشکلات جدی خواهیم داشت. بنابراین هدف ما از تشکیل این سازمان این است که رفع مشکلات سالمندان وارد بوروکراسی اداری نشود.
رئیس مجمع خیرین کشور با بیان اینکه به دنبال تأسیس «بانک زمان» برای کمک به سالمندان هستیم، عنوان کرد: پیشنهاد مجمع خیرین برای راهاندازی بانک زمان در دولت تصویب شده و جزو برنامه 5 ساله کشور است. در ضمن خوشبختانه پلتفرم آن تهیه شده و بهزودی فعال میشود
بوربور از عقد تفاهمنامه با وزارت بهداشت و آموزش و پرورش برای اجرای طرح غربالگری پیشگیری از مشکلات سلامندی خبر داد و افزود: در حال حاضر 300 هزار نفر دانش آموز در قزوین داریم که اگر طرح پیشگیری را در مورد آنها اجرا نکنیم، در آینده دچار بیماریهای مختلف خواهند شد.
وی ادامه داد: اجرای طرح غربالگری پیشگیری از بیماریهای سالمندی را از مهرماه امسال برای 16 میلیون دانشآموز آغاز میکنیم که در این راستا 60 بیمارستان برای همکاری در اجرای طرح اعلام آمادگی کردهاند تا این کودکان را تحت پوشش غربالگری قرار دهند. برای نمونه یک منطقه از تهران غربالگری شد که 113 نفر از دانشآموزان بیماریهایی داشتند که از آن مطلع نبودند.
رئیس مجمع خیرین کشور با اشاره به جمعآوری کمک برای نیازمندان توسط این مجمع گفت: در یکسال اخیر 420 میلیارد تومان برای نیازمندان کمک نقدی جمع آوری کردیم و همچنین توانستیم 120 میلیارد تومان کمک نقدی برای مردم مظلوم غزه جمعآوری کنیم.
بوربور اضافه کرد: در مجمع خیرین تا امروز 365 برگزار کردیم که خروجی آن 140 مصوبه بود که 120 مصوبه اجرایی شده است. سیاست اصلی ما تشویق خیران است و البته در مجمع خیرین کار اجرایی نمیکنیم، بلکه فقط طرح، ایده و هماهنگی را انجام میدهیم و کمک دولت خواهیم بود.