خبرگزاری کار ایران

30 درصد مبتلایان اچ.آی.وی در همدان به هپاتیت سی مبتلا هستند

30 درصد مبتلایان اچ.آی.وی در همدان به هپاتیت سی مبتلا هستند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: بررسی و غربالگری های صورت گرفته بر روی جمعیت پر خطر از جمله مبتلایان به اچ.آی.وی در این استان نشان داد که ۳۰ درصد از آنها به هپاتیت سی مبتلا هستند.

به گزارش ایلنا از همدان، محمد به نشان به مناسبت ششم مرداد "روز جهانی هپاتیت" اظهار کرد: بیش از ۸۹ درصد از بیماران مبتلا به اچ.آی.وی تحت آزمایش هپاتیت سی(C) قرار گرفتند که نتایج اولیه نشان‌دهنده مثبت بودن بیش از ۳۰ درصد آنان بوده است.

وی اضافه کرد: بیماریابی هپاتیت سی در مراکز کاهش آسیب دانشگاه علوم پزشکی و سازمان بهزیستی از جمله مراکز ماده ۱۵ و ۱۶، مرکز زنان، مراکز گذری، مراکز متادون‌تراپی و مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری با جدیت پیگیری شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه ۶ درصد جمعیت هدف به هپاتیت سی مبتلا هستند بیان کرد: تست های مورد نیاز دست کم از ۵۰ درصد افراد در مراکز یاد شده، دریافت شده است.

به نشان، بیان کرد: چنانچه در گزارش اولیه مثبت بودن تست هپاتیت سی یک فرد محرز شود به این آزمایش اکتفا نمی شود چرا که نتیجه مثبت تست نوبت اول دلیل بر بیماری فرد نیست.

وی افزود: بنابراین این فرد به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری هدایت شده و پزشک معالج مجدد دریافت آزمایش تکمیلی را درخواست می دهد و در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش در مرحله دوم فرایند درمان افراد گروه های پرخطر به صورت رایگان آغاز شده و داروهای مورد نیاز نیز بدون دریافت هزینه ای در اختیار آنان قرار می گیرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: پس از اتمام دوره درمانی استاندارد سه ماهه، دوباره آزمایش تخصصی پی.سی.آر (PCR) برای ارزیابی نهایی نتایج درمان انجام می‌شود.

به نشان گفت: شعار امسال روز جهانی هپاتیت سی "پیش به سوی حذف هپاتیت C" است که بر اهمیت پوشش جامع خدمات پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان در ریشه‌کنی این بیماری تأکید دارد.

وی افزود: مراکز بهداشت شهرستان‌های تابعه با هدف افزایش آگاهی و اطلاع‌رسانی، برنامه‌های آموزشی ویژه‌ای را برگزار کردند و در راستای تحقق این هدف، از سال گذشته اقدامات مؤثری برای حذف هپاتیت سی آغاز شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در این زمینه، برای گروه پرخطر همواره اقدامات تشخیصی تکمیلی انجام شده و برای تمامی بیماران اچ.آی.وی مثبت واجد شرایط، درمان هپاتیت سی با نظر متخصص عفونی آغاز شده است.

به نشان اضافه کرد: با توجه به در دسترس بودن داروهای مؤثر هپاتیت سی این بیماری امروزه به طور کامل قابل درمان است و دیگر به عنوان یک بیماری کشنده شناخته نمی‌شود.

وی گفت: درمان بیماران مبتلا به هپاتیت سی مشابه بیماران اچ.آی.وی در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری صورت می گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز