خبرگزاری کار ایران

فاز نخست موزه تاریخی بلدیه افتتاح شد؛

بازگشت تاریخ به دل شیراز/ موزه شهر می‌تواند نقش «یادخانه‌ای زنده» را ایفا کند

بازگشت تاریخ به دل شیراز/ موزه شهر می‌تواند نقش «یادخانه‌ای زنده» را ایفا کند

افتتاح موزه شهر در چهل و نهمین مرحله جهش عمرانی کلان‌شهر شیراز به‌عنوان یکی از طرح‌های کلیدی توسعه فرهنگی شهرداری شیراز با هدف ارتقای هویت تاریخی و عرصه گردشگری افتتاح شد.

به گزارش ایلنا، شهردار شیراز در این مراسم گفت: فاز اول موزه شهر شیراز، در ساختمان تاریخی بلدیه و با حضور هنرمندان و فرهیختگان پس از سال‌ها بلاتکلیفی برای صیانت از حافظه فرهنگی و تاریخی شهر به شهروندان فرهنگ‌دوست و هنرمندان شیرازی تقدیم شد.

محمدحسن اسدی با اشاره به اهمیت پروژه، از موزه شهر به‌عنوان یکی از طرح‌های راهبردی دوره مدیریت فعلی یاد و اظهار کرد: این بنای تاریخی نه‌تنها فضایی برای نگهداری میراث، بلکه بستری برای تعامل فرهنگی و ارتقا روح جمعی شهروندان است.

وی افزود: اجرای چنین پروژه‌هایی نشانگر آن است که توسعه شهری باید هم‌زمان با رشد عمرانی، به هویت فرهنگی نیز توجه کند.

شهردار شیراز گفت: با قرارگیری این موزه در بافت تاریخی زندیه، کنار آثار ارزشمندی، چون ارگ کریم‌خان، بازار و مسجد وکیل، و حمام سنتی، گامی بزرگ در مسیر بازآفرینی فرهنگی شهر برداشته شده است.

اسدی از شهروندان دعوت کرد با اهدای آثار تاریخی و اسناد شهری، در غنابخشی این موزه مشارکت کنند.

بازگشت تاریخ به دل شیراز/ موزه شهر می‌تواند نقش «یادخانه‌ای زنده» را ایفا کند

موزه شهر می‌تواند نقش «یادخانه‌ای زنده» را ایفا کند

معاون گردشگری و زیارت استانداری فارس نیز با تأکید بر نقش موزه شهر در تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب برای توجه به ظرفیت‌های گردشگری شیراز، اظهار داشت: شیراز، به‌عنوان شهری با چهارده دوره زیست فرهنگی، نیازمند فضاهایی برای یادآوری کیستی و چیستی خویش است و موزه شهر می‌تواند در این مسیر، نقش «یادخانه‌ای زنده» را ایفا کند.

مهدی پارسایی، تغییر عنوان پروژه از «موزه بلدیه» به «موزه شهر» را اقدامی معنادار در سیاست‌گذاری فرهنگی دانست و تأکید کرد: شهر زنده، موزه زنده می‌طلبد؛ مجموعه‌ای که نه فقط اشیای قدیمی، بلکه خاطرات، تعاملات اجتماعی و سیر تحول زندگی شهری را روایت کند.

موزه شهر یکی از سه ضلع طرح «شیرازی که نمی‌شناسیم» است

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری هم با بیان اینکه موزه شهر یکی از سه ضلع طرح «شیرازی که نمی‌شناسیم» است، افزود: این مجموعه فرهنگی، نه تنها پایگاه نگهداری میراث، بلکه فضایی تعاملی برای روایت تاریخ مدیریت شهری و هویت فرهنگی شیراز خواهد بود.

محمدعلی چوبینی، از راه‌اندازی مرکز شیراز شناسی، تدوین دانشنامه شیراز و تأسیس این موزه به عنوان سه پروژه مکمل فرهنگی نام برد و گفت: افتتاح این موزه، نقطه شروعی برای بازتعریف جایگاه فرهنگی و تمدنی شیراز در سطوح ملی و فراملی است.

چوبینی از افتتاح گالری موقت در طبقه همکف موزه خبر داد که به یاری مجموعه‌داران شاخص، به نمایش اسناد تاریخی شهرداری اختصاص یافته است.

وی همچنین گفت فاز دوم موزه در طبقه اول طی سه ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

لزوم بازنگری در چهره فرهنگی شیراز

رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و امور زیارت شورای اسلامی شهر شیراز، هم با تأکید بر لزوم بازنگری در چهره فرهنگی شیراز گفت: شهرها صرفاً با نما و سازه شکل نمی‌گیرند؛ آنها باید جان، معنا و هویت داشته باشند.

محمدرضا هاجری با اشاره به مخالفت جدی خود با واگذاری بنای تاریخی بلدیه به نهادهای خارج از شهرداری، تصریح کرد: حفظ این ساختمان به عنوان بخشی از حافظه فرهنگی شهر، اقدامی ضروری بود و هرگونه تلاش برای دور ساختن آن از مردم شیراز با مقاومت جدی همراه شد.

هاجری با قدردانی از شهردار و رئیس شورای شهر برای صیانت از اصالت این مکان، نقش چهره‌های اصلی مدیریت شهری را در مراسم‌های عمومی کلیدی دانست و گفت: حضور و سخنرانی این مدیران، نشانه‌ای از احترام به ساختار قانونی و هویت شهری است.

عضو شورای شهر، در ادامه با اشاره به نقش هنر در ایجاد تعادل میان ظاهر و باطن شهرها، شیراز را نمونه‌ای بارز از شهرهای چندبعدی دانست و افزود: این شهر هم سومین حرم اهل‌بیت (ع) است و هم قطب پزشکی و گردشگری؛ نباید هیچ‌یک از این وجوه مورد غفلت یا انکار قرار گیرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر، در ادامه بر ضرورت استفاده از همه ظرفیت‌های شهر بدون وابستگی به خطوط سیاسی و سلیقه‌ای تأکید کرد و افزود: شهر باید با نگاهی جامع و مبتنی بر عقلانیت و مشارکت عمومی توسعه یابد.

وی با اشاره به طرح‌هایی مانند احیای نماد فرهنگی آب رکنی، ابراز امیدواری کرد که بتوان با ابتکار و همکاری همگانی، نشاط و سلامت اجتماعی را در شهر تقویت کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز