استاندار: سیستان و بلوچستان؛ نقطه طلایی پیوند امنیت، دیپلماسی و حکمرانی مشارکتی

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در این استان تفویض اختیار به معنای واقعی اجرایی شده و با تکیه بر ظرفیتهای بومی، مدلی تازه از حکمرانی و امنیت مردمی شکل گرفته که مرزها را از نقطه تهدید به فرصت تبدیل کرده است.
به گزارش ایلنا، منصور بیجار شامگاه دوشنبه در همایش استانداران با ترسیم نقشهای از تحولات سیستان و بلوچستان، نقش این استان را در معماری جدید حکمرانی کشور تشریح کرد و افزود: این معماری به جای تمرکز بر صدور ابلاغیه، در میدان عمل شکل گرفته و با تکیه بر ظرفیتهای بومی، به یکی از پایههای امنیت ملی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: در جریان ۱۲ روز تنشج منطقهای ناشی از تجاوز رژیم صهیونیستی، سیستان و بلوچستان بدون اتکا به راهکارهای سختافزاری، با عقلانیت اجتماعی و رفتار تسهیلگرانه، توانست تهدید را به فرصت تبدیل کند تجربهای که نشان داد امنیت قابل انتقال نیست، بلکه باید از بطن جامعه برخیزد.
استاندار سیستان و بلوچستان به تجربه انسانی و هوشمندانه مدیریت مرزها در بازگشت اتباع افغانستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه روندی که صورت گرفت به ایجاد اعتماد متقابل با همسایگان و تثبیت آرامش مرزی انجامید که قدردانی کنسولگری افغانستان نیز مؤید موفقیت این رویکرد مرزنشینمحور بود.
وی به مدل محلهمحور و بومیسازیشده حکمرانی در سیستان و بلوچستان اشاره کرد و اظهار داشت: این مدل با محوریت طوایف، زنان، جوانان و تسهیلگران اجتماعی، به دنبال جایگزینی مشارکت مردمی به جای وابستگی به منابع دولتی است که قطعا این نگاه تداومگر سیاستهای دولت چهاردهم و شعار وفاقمحوری است.
بیجار گفت: در حوزه دیپلماسی منطقهای، سیستان و بلوچستان بهعنوان هاب ژئوپلیتیک جنوب شرق کشور و گذرگاهی راهبردی برای اتصال ایران به جنوب آسیا و نقطه طلایی در مبادلات فرهنگی و اقتصادی با شبهقاره مطرح شده است.