خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا عنوان شد:

سقط‌های غیرقانونی همراه با عوارض و پریشان حالی‌هایی که سالیان دزار پابرجا می‌مانند

سقط‌های غیرقانونی همراه با عوارض و پریشان حالی‌هایی که سالیان دزار پابرجا می‌مانند

کارشناس جوانی جمعیت علوم پزشکی قزوین گفت: افسردگی، انواع اختلالات اضطرابی، اختلالات خواب و رویاهای حاوی مضامین مربوط به زنده بودن فرزند تنها بخشی از عوارض سقط‌های غیرقانونی و عمدی است که ممکن است سال‌ها و حتی تا میانسالی و سالمندی همراه بانوان باقی بماند.

مریم علمشاهی در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به عوارض سقط غیرقانونی جنین گفت: تصور بی‌عارضه بودن سقط جنین یکی از دلایل اقدام به این کار است، این در صورتی که سقط عمدی جنین عوارض فراوانی دارد که ناباروری، خونریزی، از دست دادن رحم ناشی از خونریزی یا عفونت یا پارگی و همچنین عفونت به دلیل باقی ماندن بقایای بارداری و حتی مرگ مادر از جمله آن‌ها است.

وی، افت کیفیت زندگی و روابط زناشویی و جنسی را از جمله عوارض روان‌شناختی سقط غیرقانونی جنین برشمرد و عنوان کرد: در سه ماه اول پس از سقط جنین، نرخ بستری مادران در بیمارستان روانپزشکی، پنج برابر بیشتر می‌شود.

کارشناس جوانی جمعیت علوم پزشکی قزوین ادامه داد: اختلالات خلقی از جمله افسردگی در بانوانی که سابقه سقط عمدی دارند بیشتر بوده و انواع اختلالات اضطرابی و فوبیاها (نوعی اختلال اضطراب)، اختلالات خواب، رویاهای حاوی مضامین مربوط به زنده بودن فرزند، رویاهای تکراری اضطراب‌زا هم از اختلالات عصبی است که ممکن است مادران با آن مواجه شوند.

سردرگمی و اضطراب از عوارض سقط‌های غیرقانونی

وی بیان کرد: هجوم ذهنی خاطرات سقط، احساس ترس، ناراحتی، سردرگمی، اضطراب و خدشه‌دار شدن رابطه با والدین در دیگر کودکان، احتمال سوء مصرف مواد، احساس مشارکت در گناه و شرمساری هم از دیگر مشکلات پیش روی بانوانی است که نسبت به سقط عمدی اقدام می‌کنند.

این کارشناس  تصریح کرد: این عوارض حتی با وجود گذشت زمان در سنین میانسالی و سالمندی ادامه داشته و می‌تواند برای فرد آزاردهنده باشد؛ همچنین آسیب به جنین و ایجاد معلولیت بدون بروز سقط، از دیگر عوارضی است که منجر به تولد نوزاد معلول می‌شود.

اهمیت تشخیص ناباروری در دو سال ابتدایی ازدواج

وی درباره مناسبت‌ترین سن باروری گفت: تعریف یکسان جهانی برای سن باروری در زنان وجود ندارد؛ سن باروری یک بازه است که در همه بانوان شروع و پایان یکسانی ندارد.

علمشاهی ادامه داد: قدرت باروری واضحا با افزایش سن کاهش می‌یابد، اما مطالعات نشان داده‌اند که به طور کلی بانوان بالای 45 و 50 سال هم بارداری خوب با پیش آگهی خوبی را تجربه کرده‌اند.

وی اظهار کرد: در مجموع توصیه این است که زوجین در دو سال اول ازدواج، اولین اقدام به فرزندآوری را انجام دهند تا اگر دچار ناباوری اولیه باشند زودتر تشخیص داده شود چراکه اگر تشخیص با تاخیر روبه‌رو شود، درمان آن‌ها سخت‌تر می‌شود.

انتهای پیام/
خبرنگار : طاهره سادات موسوی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز