معاون وزیر راهوشهرسازی:
80 پروژه مشترک بین پلیس راه و راهداری در دست اقدام است / بهینهسازی محورهای مواصلاتی کشور برای تردد زائران اربعین

استاندار مرکزی: کاهش تصادفات نیازمند همکاری همهجانبه است
معاون وزیر راهوشهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور گفت: بیش از 80 پروژه مشترک بین پلیس راه و راهداری در ارتباط با قرارگاهها، پاسگاههای و ساختمانهای پلیس راه کشور در دست اقدام است. اعتبار در نظر گرفته شده برای این پروژهها در سال جاری 10 هزار میلیارد ریال است و امید میرود تا پایان سال به بهرهبرداری برسد. در سال جاری بالغ بر 100 هزار میلیارد ریال اعتبار از منابع درآمدی سازمان به صورت نقدی به پروژههای عمرانی راهداری کشور تزریق شده که این رقم نسبت به بقیه دستگاههای عمرانی کشور تقریباً بیسابقه بوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، رضا اکبری در مراسم بهرهبرداری از ساختمان جدید پلیس راه اراک - توره، افزود: در راستای برگزاری شکوهمند برنامههای اربعین حسینی اقدامات خوبی تاکنون صورت گرفته و هنوز ادامه دارد. در بازدیدهای صورت گرفته از جادههای اربعینی در سطح کشور، مشخص شد وضعیت محورهای مواصلاتی نسبت به گذشته خیلی بهتر است. در راستای برنامهریزی برای کاهش تصادفات جادهای، برنامهای نیز برای کاهش تصادفات در اربعین در راستای همان طرح پویش «نه به تصادفات» نوروز در دست اجرا است که تمرکز آن بیشتر در 8 استان پرتردد است.
وی بر نقش مهم استان مرکزی در محورهای مواصلاتی غرب کشور تأکید داشته و ادامه داد: این استان محل تردد زائران اربعین به سمت مرزهای غربی است و این استان دارای اهمیت بالا است. در ایام اربعین، بخش زیادی از زائران از مسیرهای این استان عبور خواهند کرد و اقدامات مناسبی توسط مجموعه راهداری و حملونقل جادهای استان آغاز شده که با حمایت استاندار، امید میرود پروژههای مرتبط به زودی به سرانجام برسد. در مسیر بازگشت زائران اربعین ایستگاهها و موکبهایی برای اجرای این پویش در نظر گرفته شده که مستقر خواهند شد و امکانات استراحت برای رانندگان جهت پیشگیری از خوابآلودگی فراهم خواهد شد.
معاون وزیر راهوشهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور به اقدامات انجام شده در راستای بهینهسازی محورهای مواصلاتی کشور برای تردد زائران اربعین اشاره کرده و اظهار داشت: در حال حاضر 350 اکیپ آسفالتریزی در جادههای کشور فعال هستند. تاکنون 1200 کیلومتر روکش آسفالت در 6 استان معین اربعین اجرا شده که در یک ماه آینده تحویل شهرداریها خواهد شد. همچنین اصلاح 34 نقطه حادثهخیز در این استانها به پایان رسیده و طبق بازدیدهای میدانی از استانهای ایلام و خوزستان، اقدامات اجرایی امسال نسبت به سالهای گذشته مطلوبتر بوده است.
کاهش تصادفات نیازمند همکاری همهجانبه است
استاندار مرکزی نیز در این مراسم گفت: کاهش تصادفات نیازمند همکاری همهجانبه در 3 حوزه کلیدی شامل بهبود کیفیت و ایمنی خودروهای تولیدی، فرهنگسازی و توسعه زیرساختهای جادهای است. کاهش تصادفات و فوتیها بدون همکاری همهجانبه این 3 عامل ممکن نیست و امیدواریم تداوم این اقدامات، ایمنی جادهای را به سطح مطلوبی برساند. افزایش کیفیت ایمنی خودروهای تولیدی از جمله دلایل مؤثر در کاهش تصادفات است. این عامل، به عنوان یکی از ارکان امنیت جادهای، نقشی حیاتی در کاهش میزان حوادث و خسارات جانی ایفا میکند و نشاندهنده توجه جدی به استانداردهای ایمنی در صنعت خودروسازی است.
مهدی زندیهوکیلی افزود: فرهنگسازی یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در کاهش تصادفات است، اما رانندگان غیربومی مخاطب اقدامات فرهنگسازی استان نیستند. در این زمینه فرهنگسازی در سطح ملی ضروری است و باید اقدامات در سطح ملی انجام شود. سال گذشته، کاهش آمار تصادفات در استان مرکزی نتیجه فرهنگسازی و اقدامات عملیاتی بود و امیدواریم این روند در سال جاری نیز ادامه یابد. سازمان راهداری و پلیس لازم است تا با برنامهریزی منسجم، اقدامات فرهنگی مؤثری را در سطح کشور اجرا کنند. همچنین اقدامات سلبی و ایجابی باید به یک فرهنگ نهادینه در جامعه تبدیل شود.
وی به وضعیت استان مرکزی از نظر شدت تصادفات و همچنین تصادفات منجر به فوت اشاره کرده و در این خصوص ادامه داد: این استان از نظر شدت تصادفات در رتبههای بالای کشور قرار دارد. بالا بودن شدت تصادفات منجر به افزایش مرگومیر در صحنه تصادف میشود. همچنین سرعت متوسط در محورهای استان بالاست و حضور پلیس در این منطقه میتواند به کاهش تصادفات کمک کند. بیش از 65 درصد تصادفات منجر به فوت در استان مربوط به افراد غیربومی، به ویژه از استانهای جنوبی است. در این راستا باید تدابیر ویژهای اندیشیده شود و اقدامات عاجل صورت گیرد.
استاندار مرکزی اظهار داشت: حوزه پاسگاه قبلی این منطقه از نظر جغرافیایی گسترده و شامل توره - ملایر، ازنا - شازند، شازند - خمین و خنداب بود و بیشترین مأموریتها در این پاسگاه انجام میشد. این پاسگاه به اراک - توره و توره بروجرد، تقسیم شده است که باز هم وسیعتر از پاسگاههای دیگر از نظر جغرافیایی است. با وجود حوزه جغرافیایی گسترده هر دو پاسگاه، همچنان جزو پرماموریتترین پاسگاههای کشور هستند. این اقدام خدماترسانی را بهبود بخشیده است. منطقه گردنه زالیان از گذشته محور پرتردد و سانحهخیزی بوده و این توسعه زیرساختی، گام مهمی در جهت کاهش تصادفات است.
استان مرکزی سومین استان پرتردد کشور محسوب میشود
مدیرکل راهداری و حملونقل جادهای استان مرکزی نیز در این مراسم گفت: این استان به دلیل قرار گرفتن در کریدورهای اصلی شمال به جنوب و شرق به غرب، سومین استان پرتردد کشور محسوب میشود. باید از تمام امکانات برای ایجاد ایمنی و ترمیم و اصلاح جادهها و مسیرهای رفتوآمد استفاده شود و هماکنون این فرایند به سرعت در حال انجام است. با توجه به تثبیت دمای هوا پس از ایام نوروز و محدودیت زمانی، اکیپها در بازههای کوتاه و فشرده فعالیت کردند. فعالیت گسترده اکیپها در برخی موارد باعث مشکلات موقتی در تردد محورها شد، اما با استقرار 8 اکیپ در فاصله 65 کیلومتری، این مشکلات مرتفع شده است.
روحاله محسن زاده به اقدامات انجام شده برای آمادگی جهت ایام اربعین حسینی اشاره داشته و افزود: آمادگی کامل برای ایام اربعین وجود دارد. بلافاصله پس از پایان پویش نوروزی، 100 اکیپ اجرایی شامل 70 اکیپ پیمانی و 30 اکیپ امانی به وضعیت ایمنی و اصلاح جادهها رسیدگی میکنند و برای آمادهسازی محورهای استان جهت تردد زائران اربعین حسینی سازماندهی شدند. از این تعداد، 15 اکیپ تخصصی آسفالتریزی فعال شدند که در برخی روزها تا 15 هزار تن آسفالت در محورهای استان پخش کردهاند. حداقل شرایط لازم برای تردد ایمن زائران در ایام اربعین فراهم شده است.
وی به موضوع فرایندهای حملونقل عمومی برای جابهجایی زائران اربعین حسینی از مسیرهای مواصلاتی استان مرکزی اشاره کرده و ادامه داد: در حوزه حملونقل عمومی نیز، هماهنگیهای لازم برای جابهجایی زائران انجام شده است. از 25 تیرماه فروش بلیت آغاز شده و 200 دستگاه اتوبوس، 300 دستگاه سواری و 70 دستگاه مینیبوس برای جابهجایی بیش از 20 هزار زائر اربعین آمادهسازی شدهاند. ناوگان مسافربری این استان با تمام ظرفیت برای خدمترسانی به زائران در این ایام فعال خواهد بود. پیشبینی میشود حدود 20 هزار مسافر اربعین از استان مرکزی راهی کربلا شوند.