جانشین رئیس پلیس راهور کشور عنوان کرد:
استان مرکزی از استانهای پیشرو در کاهش آمار تصادفات

جانشین رئیس پلیس راهور کشور گفت: سال گذشته، استان مرکزی با کوششهای بیوقفه و تدبیرهای موثر متولیان امر به عنوان یکی از استانهای پیشرو در کاهش آمار تصادفات شناخته شد و با کسب رتبه دوم کشور، گام بلندی در راستای ایمنی جادهها برداشت. آمارها حکایت از این موضوع دارد که در سال 1403 نسبت به سال 1402 تعداد 106 نفر کمتر در حوادث رانندگی محورهای مواصلاتی استان مرکزی جان خود را از دست دادهاند. موفقیتی که نه تنها نشاندهنده تلاشهای مستمر نهادهای مربوطه و عملکرد قوی پلیس راهور و مجموعه راهداری است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار حسن مؤمنی در مراسم بهرهبرداری از ساختمان جدید پلیس راه اراک - توره، افزود: با توجه به اینکه سال گذشته استان مرکزی کاهش خوبی در تصادفات داشته، در سال جاری نیز کار سختی در پیش خواهد داشت. متأسفانه آمار 2 ماهه ابتدایی سال جاری از سوی پزشکی قانونی استان آمار خوبی نیست و نگرانکننده است. هر چند آمار پلیس در خرداد ماه و تیر ماه کاهشی بوده اما ملاک، آمار پزشکی قانونی است و امیدواریم شاهد کاهش این آمار باشیم. براساس آمار پزشکی قانونی استان مرکزی در 2 ماهه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته 16 نفر افزایش جانباختگان را داشتیم که حدود 21 درصد افزایش را نشان میدهد.
وی بر اهمیت استان مرکزی در شبکه مواصلاتی کشور تأکید کرد و ادامه داد: این استان شاید از نظر وسعت نسبت به استانهای دیگر وسعت کمتری داشته باشد، اما در حوزه راهور از استانهای مهم کشور محسوب میشود. این استان در کریدور حیاتی شرق به غرب و جنوب به شمال قرار دارد و یکی از پرترددترین مناطق کشور در حوزه راه و ترافیک به شمار میرود. بنابراین میزان تردد در محورهای مواصلاتی استان مرکزی بسیار بالا است و میطلبد توجه ویژهای به این استان در حوزه راهور شود. این موقعیت استراتژیک، توجه ویژه به زیرساختهای ایمنی راهها را ضروری کرده است.
جانشین رئیس پلیس راهور کشور با تأکید بر اینکه فعالسازی و بروزرسانی دوربینهای ثبت تخلف در کاهش تصادفات بسیار اثرگذار است، اظهار داشت: اگر دوربینهای ثبت تخلف فعال باشد، اثر مستقیم بر کاهش میزان تصادف دارد. به ویژه ارسال پیامکهای لحظهای برای رانندگان، بازدارندگی بالایی دارد و تأثیر مستقیمی بر کاهش سوانح رانندگی میگذارد. بنابراین باید نسبت به فعالسازی و بروزرسانی دوربینهای ثبت تخلف در سطح استان مرکزی اقدام شود تا اثربخشی آنها در کاهش تخلفات و تصادفات تقویت شود و شاهد کاهش تصادفات در سال 1404 باشیم.
سردار مؤمنی به اقدامات پلیس راهور در حوزه رفع نقاط حادثهخیز سطح کشور و دستور کارهایی که برای این اقدامات در نظر گرفته شده اشاره داشته و تصریح کرد: در سال جاری رفع نقاط حادثهخیز در سطح کشور نیز در دستور کار پلیس قرار داد و نقاط حساس با تعداد تصادفات بالا در اولویت قرار خواهد گرفت. مسئولان استان مرکزی نیز رفع نقاط حادثهخیز احصا شده در استان را به جدیت در سال جاری پیگیری کنند تا شاهد کاهش تصادفات در محورهای استان باشیم. همکاری مستمر پلیس راهور و سازمان راهداری برای شناسایی و ایمنسازی نقاط پرخطر ادامه خواهد داشت.
وی بیان داشت: محور توره به زالیان جزء محورهای حادثهخیز و پر تصادف استان مرکزی بود که سالانه بسیاری از مردم جان خود را در این محور از دست میدادند. خوشبختانه رفع نقاط حادثهخیز در این محور نقش مهمی در کاهش تصادفات داشت و منجر به کاهش 25 نفری تلفات در این مسیر شد. همچنین در آذربایجان غربی در یکی از گردنهها همه ساله تعداد زیادی از هموطنان جان خود را از دست میدادند که رفع این نقطه حادثهخیز نیز در دستور کار قرار گرفت، به طوری که حدود 30 نفر کاهش جانباختگان را در سال 1403 نسبت به سال 1402 در این محور شاهد بودیم.
جانشین رئیس پلیس راهور کشور با اشاره به در پیش بودن اربعین حسینی و مأموریتهای پلیس، تأکید کرد: خستگی و خوابآلودگی، به ویژه در مسیر بازگشت زائران، عامل اصلی واژگونی خودروها و تصادفات است. استان مرکزی به عنوان یکی از مسیرهای اصلی تردد زائران نقش مهمی در این زمینه دارد. محورهای این استان به جهت مسافت طولانی، خستگی رانندگان را بیشتر میکند. بر این اساس انتظار داریم همانند سالهای گذشته در اربعین موکبهای بینراهی با ارائه خدمات مناسب، پیشبینی شود تا زائران بتوانند در مسیر استراحت کنند و از سوانح رانندگی پیشگیری شود.
سردار مؤمنی ابراز داشت: ارتقاء ساختار یکی از موضوعاتی است که دستگاههای دولتی و نظامی قبول نمیکنند، اما به جهت اینکه محورهای استان مرکزی اهمیت زیادی داشت، پیگیریهای از سوی ستاد کل نیروهای مسلح انجام شد و توانستیم ساختار پاسگاه توره را به تصویب برسانیم. این اقدام در حوزه نظامی، استثنایی است و تنها به دلیل اهمیت این محور و نقش آن در کاهش سوانح رانندگی محقق شد. این پاسگاه جدید با هدف کاهش تصادفات و افزایش رضایت عمومی راهاندازی شده و انتظار میرود تأثیر بسزایی در ایمنی تردد داشته باشد. بهرهبرداری از پاسگاه پلیس راه اراک - توره نقطه عطفی در ارتقاء ایمنی این محور پرتردد است.
وی به فرایند زمانبندی و مشخصات فنی ساختمان جدید پلیس راه اراک - توره اشاره داشته و اضافه کرد: از سال 1401 ساختار این پایگاه به تصویب رسید و خوشبختانه راهداری استان این مهم را به سرانجام رساند و امروز به بهرهبرداری رسید. این پروژه که از سوی ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای استان مرکزی اجرا شده، با زیربنای 562 مترمربع در زمینی به مساحت 2570 مترمربع احداث شده و هزینهای بالغ بر 150 میلیارد ریال با برآورد ارزش روز 250 میلیارد ریال، صرف آن شده است. امیدواریم بهرهبرداری از این پاسگاه بتواند برای مردم منطقه خیر و برکت داشته باشد و شاهد کاهش تصادفات باشیم.
جانشین رئیس پلیس راهور کشور با اشاره به اولویت دولت چهاردهم در بهبود زیرساختهای مواصلاتی، گفت: دولت چهاردهم و رئیسجمهور با برگزاری جلسات متعدد و بازدیدهای میدانی، مصوبات مهمی برای ارتقاء ایمنی راهها تصویب کردهاند. این اقدامات با هدف نظمبخشی به ترافیک و کاهش تصادفات انجام میشود و نشاندهنده عزم جدی برای بهبود وضعیت راههای کشور است. دولت توجه ویژهای به حوزه ترافیک دارد و شخص رئیسجمهور در بازه زمانی 20 روز 2 بار از پلیس راهور بازدید کردند که در نوع خود بیسابقه بوده است. بنابراین امیدواریم این حساسیت رئیسجمهور باعث تدوین برنامههای اثرگذار در کاهش تصادفات و نظم بخشی ترافیکی شود.