مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی:
پرمصرفی 25.5 درصد از مشترکان خانگی استان مرکزی در استفاده از برق

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با بیان اینکه 25.5 درصد از مشترکان خانگی این استان در گروه پرمصرفها قرار دارند، گفت: از 833 هزار و 290 مشترکی که در سطح استان برق مصرف میکنند، تعداد 673 هزار نفر مشترک خانگی هستند که از این تعداد 172 هزار و 500 نفر معادل 25.5 درصد، به دلیل مصرف بیش از حد برق در دسته پرمصرفها قرار دارند. پرمصرفها باید صرفهجویی را جدی بگیرند.
به گزارش ایلنا، محمود محمودی افزود: با اشاره به الگوی استاندارد مصرف برق خانگی افزود: در تابستان، الگوی مصرف 300 کیلووات ساعت برای اکثر مناطق و 450 کیلووات ساعت برای شهرستانهای ساوه و زرندیه تعیین شده، اما در زمستان این میزان به 200 کیلووات ساعت کاهش مییابد. مصرف بیش از این استانداردها نه تنها هزینههای قبض برق را افزایش میدهد، بلکه پایداری شبکه را تهدید میکند.
وی با هشدار درباره تبعات مصرف بیرویه برق، ادامه داد: پرمصرفی برخی مشترکان میتواند منجر به خاموشیهای ناخواسته در زمان اوج بار شود. از اینرو، از همه شهروندان درخواست میکنیم با مدیریت هوشمندانه مصرف، مانند خاموش کردن لامپهای اضافی، استفاده از سایهبان برای کولرهای آبی و عایقبندی مناسب درب و پنجرهها برای جلوگیری از هدررفت انرژی، به پایداری شبکه برق کمک کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با تأکید بر اینکه صرفهجویی هدفمند در مصرف برق کلید کاهش فشار بر شبکه و صرفهجویی در هزینههای خانوار است، اظهار داشت: صرفهجویی در مصرف برق نه تنها هزینههای خانوار را کاهش میدهد، بلکه گامی بزرگ در حفظ منابع انرژی کشور و جلوگیری از قطعی برق است. هر خانواده با تغییر عادات ساده روزانه میتواند نقشی کلیدی در این مسیر ایفا کند.
محمودی با تأکید بر اهمیت صرفهجویی، راهکارهای متعددی برای کاهش مصرف برق پیشنهاد داده و تصریح کرد: استفاده از لامپهای LED کممصرف، خاموش کردن وسایل برقی غیرضروری مانند تلویزیون و شارژرها در زمان عدم استفاده، بهرهگیری حداکثری از نور طبیعی، و تنظیم دمای کولرهای گازی روی 26 تا 27 درجه میتواند مصرف برق را به طور قابلتوجهی کاهش دهد و سبب صرفهجویی در مصرف برق گردد.
وی بیان داشت: جابجایی زمان استفاده از وسایل پرمصرف مانند ماشین لباسشویی، جاروبرقی و اتو به ساعات غیرپیک مصرف (اواخر شب یا صبح زود) و نصب تایمرهای هوشمند برای کنترل زمان کارکرد وسایل برقی، از دیگر روشهای مؤثر در صرفهجویی است. همچنین نصب پنلهای خورشیدی خانگی نه تنها مصرف برق از شبکه را کاهش میدهد، بلکه در بلندمدت هزینههای خانوار را به حداقل میرساند و در نهایت به حفظ محیطزیست کمک میکند.