خبرگزاری کار ایران

استاندار کرمانشاه:

فرهنگ زیربنای توسعه است

فرهنگ زیربنای توسعه است
کد خبر : ۱۶۴۰۴۸۳

ضرورت مقابله با موازی‌کاری فرهنگی و گسست نسلی

استاندار کرمانشاه در نشست شورای فرهنگ عمومی، فرهنگ را زیربنای توسعه دانست و با اشاره به چالش‌هایی چون موازی‌کاری نهادها، گسست نسلی و بحران هویت، خواستار انسجام و بازنگری در سیاست‌گذاری‌های فرهنگی شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه، در یکصدوسی‌ونهمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیت‌الله غفوری نماینده ولی‌فقیه در استان، و جمعی از مدیران ارشد کشوری و استانی برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اردیبهشت ۱۴۰۳ به ویژه آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، از فرهنگ به‌عنوان زیربنای اصلی توسعه در کشور یاد کرد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر تقدم فرهنگ بر دیگر حوزه‌ها، گفت: «اگرچه در مقاطع خاصی معیشت مردم در اولویت قرار می‌گیرد، اما همواره فرهنگ برتر و بر پایه همه امور است. اساس انقلاب ما فرهنگی بوده و تداوم آن نیز جز با کار فرهنگی امکان‌پذیر نیست.»

استاندار کرمانشاه با بیان اینکه فرهنگ ریشه‌ساز هویت ملی، دینی و تاریخی ملت ایران است، افزود: «فرهنگ ما مجموعه‌ای غنی و مترقی از مفاهیم دینی، تاریخی، ملی و معنوی است که بر مبنای ارزش‌هایی چون بعثت، عاشورا، ظهور ،غدیر  و نوروز استوار است. این فرهنگ باید به نسل جدید منتقل شود.»

وی در ادامه دو محور ساختاری و هنجاری را چالش‌های اصلی حوزه فرهنگ دانست و تصریح کرد: «علیرغم تعدد نهادهای فرهنگی در کشور، متأسفانه موازی‌کاری و عدم هماهنگی میان دستگاه‌ها موجب شده است که اثربخشی فرهنگی دچار اختلال شود. وزارت ارشاد، صداوسیما، آموزش‌و‌پرورش، سازمان تبلیغات، بنیادها و مجموعه‌های متعدد فرهنگی باید با انسجام عمل کنند تا بردارهای فرهنگی در یک جهت حرکت کرده و به هدف اصابت کنند.»

حبیبی در حوزه هنجارها به موضوعات مهمی چون گسست نسلی، بحران هویت، افول اخلاقیات و چالش‌های ناشی از فضای مجازی اشاره کرد و گفت: «فرهنگ ایثار، شهادت و همبستگی که در نسل دفاع مقدس وجود داشت، باید با ابزارهای نوین به نسل جوان منتقل شود. فضای مجازی به دلیل نبود متولی مشخص و ضعف در هدایت، به یکی از تهدیدات اصلی فرهنگی در حوزه خانواده و جوانان تبدیل شده است.»

وی با اشاره به تغییر سبک زندگی و گسترش پدیده‌هایی چون سقط جنین، تک‌فرزندی و بحران‌های اخلاقی، این موارد را زنگ خطری برای جامعه دانست و افزود: «فرهنگ باید در مقابله با این چالش‌ها فعالانه عمل کند. مساجد و هیئات مذهبی باید برای نسل جوان جذاب شوند و فضای فرهنگی بر پایه مشارکت واقعی مردم بازسازی شود.»

استاندار کرمانشاه تدوین اطلس فرهنگی استان، تقویت زبان فارسی، ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب را از جمله ضرورت‌های راهبردی در مسیر تعالی فرهنگی استان برشمرد و تأکید کرد: «هویت ایرانی ـ اسلامی باید به عنوان یک مزیت برجسته، تقویت شود و دستگاه‌های فرهنگی در مدیریت تنوع قومی و مذهبی نیز با نگاهی وحدت‌آفرین وارد عمل شوند.»

وی در پایان با تأکید بر اینکه توسعه واقعی زمانی محقق خواهد شد که همه ابعاد عمرانی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به‌صورت هماهنگ پیش بروند، گفت: «فرهنگ نه‌تنها مکمل سایر ابعاد توسعه است، بلکه خود نیز یکی از ارکان اصلی و پیشران توسعه پایدار محسوب می‌شود.»

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز