امام جمعه قزوین:
شورای فرهنگ عمومی را از حالت تشریفاتی خارج کردیم

امام جمعه قزوین گفت: شورای فرهنگ عمومی مهمترین شورای فرهنگی در استان بوده و همه افراد و اعضای مؤثر در استان در این شورا حضور دارند و ما تلاش کردیم شورای فرهنگ عمومی استان را از حالت تشریفاتی خارج کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از قزوین، آیتالله حسین مظفری عصر امروز در دیدار با جمعی از بانوان مدیر شاغل در دستگاههای اجرایی استان قزوین گفت: دو ابزار جدی در جهت تقویت فرهنگ استان در اختیار داریم که ابزار نخست ریاست شورای فرهنگ عمومی استان است.
وی اضافه کرد: شورای فرهنگ عمومی مهمترین شورای فرهنگی در استان بوده و همه افراد و اعضای مؤثر در استان در این شورا حضور دارند و ما تلاش کردیم شورای فرهنگ عمومی استان را از حالت تشریفاتی خارج کنیم.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه در جلسات شورای فرهنگ عمومی مشکلات و موضوعات فرهنگی استان که پیش از این احصا شده، به ترتیب اولویت بررسی میشوند، گفت: بعد از بررسی راهکارهایی برای حل مشکلات در نظر گرفته و وظایف هر دستگاه در آن زمینه مشخص میشود و در نهایت نیز پیگیریهای لازم جهت انجام این وظایف انجام میشود.
آیتالله مظفری افزود: ابزار دیگری که ما در اختیار داریم، تریبون نماز جمعه است. در شورای فرهنگ عمومی بیشتر با مسئولان سروکار داریم، اما مخاطب ما در تریبون نماز جمعه عموم مردم هستند و این هم میتواند در نوع خود در فرهنگسازی عمومی برای استان مؤثر باشد.
وی ادامه داد: در این زمینه رویکرد ما در خطبه نخست، بیان مصادیق تقوا را بر اساس اولویتهای روز است، برای مثال بحث خانواده یکی از موضوعات مهم است که در این زمینه مباحثی از قبیل ضرورت ازدواج، فرزندآوری، همسرداری و تربیت فرزند مطرح میشود.
امام جمعه قزوین در بخش دیگری از سخنانش با ذکر اینکه بانوان فرهیخته استان سرمایههای فرهنگی ما محسوب میشوند، گفت: جمع حاضر نمونهای از این بانوان هستند و امیدواریم بتوانیم با اتحاد و انسجام گامی در جهت ارتقای فرهنگ استان قزوین برداریم.
آیتالله مظفری تأکید کرد: در آموزش و پرورش آنچنان که باید به مؤلفه پرورش توجه نشده است و باید این مؤلفه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. خوشبختانه مدیران به دنبال در اختیار قرار دادن فضاهای آموزشی در ایام تابستان برای کلاسهای ورزشی و مهارتی با همکاری کانونهای فرهنگی مساجد هستند تا بتوانند در ایام تعطیلات از این مکانها استفاده بهینه را داشته باشند.
وی اضافه کرد: ورزش همگانی و قهرمانی نیز یکی از دغدغههای رهبر حکیم انقلاب اسلامی است و در این حوزه فرقی بین خواهران و برادران وجود ندارد. البته لازم است جهات فرهنگی ورزش بانوان لحاظ شود تا مغایرتی با فرهنگ دینی و ملی نداشته باشد.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه توسعه ورزش میان بانوان با همت نهادهای مربوطه جهت آماده کردن فضاهای مناسب برای ورزش بانوان تحقق بیشتری خواهد یافت، گفت: لازم است این موضوع مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
آیتالله مظفری افزود: ورزش پیادهروی در استان نیاز به ترویج دارد و میتواند به یک فرهنگ در بین مسئولان تبدیل شود، ما نیز طی چندین هفته گذشته روزهای جمعه این برنامه را با اقشار مختلف برگزار کردهایم. این یک کار فرهنگی و ورزشی است و برای سلامت جسم و روح نیز مفید است.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به زحمات مجلس برای تدوین قانون حمایت از خانواده و تقویت عفاف و حجاب گفت: عمده چیزی که در این قانون دیده شده جنبههای ایجابی کار است، یعنی وظایفی که حدود 25 نهاد در کشورمان در زمینه خانواده و تقویت عفاف و حجاب دارند را شناسایی کردهاند و به صورت مشخص تکالیفی را بر عهده این نهادها گذاشتهاند.
امام جمعه قزوین تصریح کرد: اگر همه نهادها وظایف ایجابی خود را درست انجام دهند، مسئله عفاف و حجاب در جامعه تا حد زیادی حل خواهد شد. گوشهای از این موارد مربوط به طراحی و در اختیار گذاشتن لباسهایی است است با فرهنگ ما همخوانی داشته باشد.
آیتالله مظفری ادامه داد: رهبر حکیم انقلاب اسلامی در پیامی که بهعنوان منشور روحانیت صادر کردند، تأکید کردند که برخلاف تبلیغات سوئی که دشمن انجام میدهد، به نسل جوان امروز خوشبین باشید. بنابراین اگر ما بتوانیم معرفت ناب دینی را به گوش جوانان برسانیم و تبیین درستی داشته باشیم، غالباً آن را میپذیرند و ما را همراهی میکنند.