خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان در نشست خبری عنوان کرد:

استان مرکزی یکی از ناترازترین استان‌های کشور است و حدود 600 مگاوات ناترازی انرژی دارد / هر 10 سال یک‌بار مصرف برق در کشور 2 برابر شده است

استان مرکزی یکی از ناترازترین استان‌های کشور است و حدود 600 مگاوات ناترازی انرژی دارد / هر 10 سال یک‌بار مصرف برق در کشور 2 برابر شده است
کد خبر : ۱۶۳۸۱۱۱

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: از سال 1357 تاکنون هر 10 سال یک‌بار مصرف برق در کشور 2 برابر شده و رشد مصرف در سال 1403 به نسبت سال 1402 به 6537 مگاوات رسیده است. ناترازی انرژی در کشور از سال 1396 جدی شده و هر سال افزایش یافته است. این ناترازی‌ها از 2000 مگاوات آغاز شده و سال 1403 به 18 هزار مگاوات رسیده است. استان مرکزی یکی از ناترازترین استان‌های کشور در حوزه انرژی است و حدود 600 مگاوات ناترازی انرژی دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمود محمودی در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های استان مرکزی با محوریت گذر از پیک مصرف تابستان 1404، افزود: وزارت نیرو در راستای کاهش ناترازی انرژی و اوج بار تابستان سال جاری، 14 مگاپروژه در بخش‌های تولید، انتقال و توزیع در این استان پیش‌بینی و تعریف کرده است. همچنین در راستای مدیریت مصرف برق نیز 36 برنامه تدوین شده است که اجرای آنها در دستور کار ویژه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: 250 مگاوات مدیریت بار روزانه برق استان مرکزی در ساعات پیک مصرف انجام می‌گیرد و 100 مگاوات مدیریت بار روزانه نیز در ساعت غیرپیک با خاموشی و توجه به بار انجام می‌شود. نیاز مصرف فعلی برق روزانه این استان در ساعات پیک مصرف، 1050 مگاوات است. جدول قطعی برق در استان فعلاً به صورت ثابت است و در حال حاضر برنامه‌ای برای گردشی کردن برنامه قطعی برق نداریم تا نظم برقرار باشد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی اظهار داشت: از 673 هزار مشترک خانگی استان، 135 هزار مشترک معادل 20 درصد مشترکین بخش خانگی، مصرف بیشتر از حجم الگو دارند. این 20 درصد مشترکین پرمصرف، حدود 34 درصد برق مصرفی در بخش خانگی را مصرف می‌کنند. مصرف برخی از آنها 8 تا 10 برابر بیشتر است. برای مشترکین خانگی که مصرف بیشتر از 4 برابر الگوی مصرف داشته باشند، کنتور هوشمند نصب شده است و اگر الگو را رعایت نکنند برق آنها قطع می‌شود.

محمودی با بیان اینکه 82 درصد برق استان مرکزی در بخش صنعت و کشاورزی مصرف می‌شود، تصریح کرد: 65 درصد مصرف انرژی برق این استان در بخش مولد است که با احتساب مشترکین برق منطقه‌ای باختر این عدد به 82 درصد می‌رسد. تمام کنتورهای بخش کشاورزی هوشمند هستند و از ساعت 12 تا 17 برق بخش کشاورزی استان قطع می‌شود. بنابراین توانسته‌ایم تا حدودی مصرف برق در این حوزه را مدیریت کنیم.

وی بیان داشت: برق 19 مشترک صنعتی این استان از طریق منطقه‌ای باختر تأمین می‌شود. چند سال است که قانون صنایع را مکلف کرده تا برای جلوگیری از قطعی برق، نیروگاه‌های تجدیدپذیر ایجاد کنند و نیاز است که این موضوع مورد توجه جدی قرار گیرد. اعلام شده صنایع بزرگی که از طریق برق منطقه‌ای تغذیه می‌شوند، از شنبه هفته آینده تعطیل خواهند شد تا برق خانگی کشور قطع نشود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی به مشترکین تجاری این استان و چگونگی اعمال خاموشی‌ها برای این مشترکین اشاره داشته و در این راستا تأکید کرد: 100 هزار مشترک تجاری در استان وجود دارد که این مشترکین از ساعت 13 تا 17 تعطیل هستند. بر این اساس و طبق برنامه اعمال خاموشی‌ها، این دسته از مشترکین باید در ساعات قطعی برق کولرها، روشنایی و برق تابلوهای خود را خاموش کنند.

محمودی با تأکید بر اینکه سختگیرانه‌ترین محدودیت‌های مصرف برق را درباره دستگاه‌های اجرایی اعمال کرده‌ایم، ابراز داشت: 1800 مشترک برق دستگاه‌های اجرایی در استان مرکزی وجود دارد که بیش از 1100 کنتور هوشمند برق برای آنها نصب شده است. دستگاه‌های اجرایی که بیشتر از الگوی مصرف داشته باشند، برق آنها قطع می‌شود. کارنامه مصرف برق دستگاه‌های اجرایی این استان در اختیار استانداری مرکزی قرار می‌گیرد.

وی اضافه کرد: با تغییر ساعات دستگاه‌های اجرایی بین 10 تا 15 مگاوات در مصرف برق دستگاه‌های اجرایی صرفه‌جویی شده است. خاموشی‌ها در استان به شیوه‌ای برنامه‌ریزی شده است که دستگاه‌های اجرایی با کمترین قطعی برق مواجه شوند. تمام دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی باید در بازه زمانی 3 سال آینده به پنل‌های خورشیدی مجهز شوند. در این راستا تاکنون 43 دستگاه اجرایی مجهز شده و 1130 کیلووات برق تولید می‌کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی به موضوع اجبار برای تجهیز ایستگاه‌های مخابراتی به پنل‌های خورشیدی اشاره کرده و در این خصوص گفت: استاندار مرکزی تمام ایستگاه‌های مخابراتی را موظف کرده است که به پنل‌های خورشیدی مجهز شوند تا در ساعات قطعی برق، آنتن‌های تلفن‌های همراه دچار قطعی نشوند و خللی در ایجاد ارتباطات تلفنی و تلفن همراه به وجود نیاید.

محمودی در بخش دیگری از سخنان خود به مصرف برق ماینرها اشاره داشته و در این رابطه افزود: تاکنون 16 هزار و 625 دستگاه در استان مرکزی کشف و ضبط شده است. باید این نکته را در نظر داشت که مصرف برق یک ماینر معادل مصرف برق 10 واحد مسکونی است و فعالیت آنها می‌تواند آسیب‌های بسیار زیادی به حوزه برق وارد کند. همچنین شرکت توزیع برق استان 6000 میلیارد ریال از مشترکان مطالبه دارد که بیشترین مطالبه مربوط بخش صنعت است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز