خبرگزاری کار ایران

ایلنا گزارش می دهد؛

مدیریت مصرف برق در استان کردستان؛ از ناترازی تا کاهش ۲۰ درصدی مصرف و قطع برق ادارات پر مصرف

مدیریت مصرف برق در استان کردستان؛ از ناترازی تا کاهش ۲۰ درصدی مصرف و قطع برق ادارات پر مصرف
کد خبر : ۱۶۳۰۶۹۷

تابستان از راه نرسیده برق منازل مسکونی در استان کردستان روزانه بین دو تا چهار ساعت قطع می شود و مسئولین دلیل این قطعی ها را ناترازی انرژی عنوان می کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، تابستان از راه نرسیده قطعی برق در استان کردستان به بخش خانگی رسیده و روزانه بین دو تا چهار ساعت برق منازل مسکونی شهرهای کردستان قطع می شود و مسئولین دلیل این قطعی های مکرر را ناترازی انرژی در کشور عنوان می کنند.
 
تعدادی از شهروندان در اعتراض به قطعی های مکرر برق در گفت و گو با خبرنگار ایلنا از سوختن لوازم برقی منازل خود به دلیل نوسانات برقی خبر داده و‌ گفتند: متاسفانه قطعی برق در بخش خانگی بدون اطلاع رسانی صورت می گیرد.
 
ساکنان یک مجتمع مسکونی نیز در این رابطه به ایلنا گفتند: قطعی برق موجب گیر افتادن چندین باره فرزندان مان در آسانسور شده بطوریکه بچه ها از ترس این موضوع ترجیح می دهند از پله ها استفاده کنند.

 قطعی اینترنت و کارت خوان همزمان با قطعی برق

اما در این بین هزینه قطعی برق برای مغازه‌دار‌ها به شکل دیگری است؛ بیشتر مغازه دارها برای خرید و فروش کالاهای خود از کارت خوان استفاده می کنند و لازمه اصلی کار با کارت خوان متصل بودن آن به اینترنت است که متاسفانه با قطعی برق هم اینترت مختل می شود و هم کارت خوان ها از کار می افتند.
 
مغازه داران کردستان در گفت و گو با ایلنا، با بیان اینکه، خاموشی های برق در اوج فروش اتفاق می افتد گفتند: قطعی برق، کسب‌وکار ما را در ساعت اوج فروش، تعطیل می‌کند. چون کارتخوان‌ها کار نمی‌کنند و اینترنت هم بعد از قطعی برق، قطع می‌شود.
 
آنها افزودند: بیشتر مردم کارت دارند و پول نقد همراه ندارند. اگر هم بخواهند کارت‌به‌کارت کنند، نمی‌توانند؛ چون اینترنت نیز قطع شده است.
 
آنها با بیان اینکه یک‌روز درمیان برق‌ها قطع می شود گفتند: کسب و‌کار ما تحت تاثیر قطعی های برق قرار می گیرد و با این شرایط چگونه می توانیم  اجاره مغازه پرداخت کنیم؟
 
مشکل برای مغازه‌هایی که کرکره برقی دارند، سخت‌تر است؛ چون صاحبان مغازه باید منتظر بمانند برق وصل شود تا بتوانند فقط کرکره مغازه را بالا بکشند و کارشان را شروع کنند.

ادارات کردستان موظف به کاهش ۲۰ درصدی برق هستند

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان هم در این باره گفت: تمامی ادارات موظف به کاهش ۲۰ درصدی مصرف برق خود نسبت به اردیبهشت ماه سال گذشته شده‌اند.

محمد سعید سلطانی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا،  با اشاره به کاهش بارندگی و تاثیر آن بر تولید برق آبی اظهار کرد: امسال با ناترازی حدود ۲۰ تا ۲۲ هزار مگاواتی در سطح کشور مواجه هستیم.

وی افزود: باید از تمامی ظرفیت ها برای به حداقل رساندن تاثیرات این ناترازی استفاده کنیم.

سلطانی میانگین کشوری هوشمند سازی کنتور مشترکین را ۱۵ درصد عنوان کرد و گفت: در بحث هوشمندسازی، اداره برق استان کردستان نسبت به سایر استان‌ها پیشروتر است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان، با انتقاد از همکاری پایین برخی ادارات استان افزود: فقط ۱۵ درصد از ظرفیت مولدهای ادارات در تابستان گذشته به کمک شبکه آمد، لذا همه ادارات باید با تمام توان پای کار باشند.

وی همچنین از تنظیم مصرف ادارات به ۸۰ درصد مصرف اردیبهشت سال قبل خبر داد و گفت: اگر مصرف از این میزان بالاتر رود، ابتدا آلارم داده شده و سپس برق به طور موقت و در صورت تکرار، به طور دائم قطع خواهد شد.

سلطانی،در پایان به کنترل مصرف مشترکین خانگی پرمصرف و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان راهکارهای بلندمدت اشاره کرد و افزود: وزارت نیرو با جدیت به دنبال جذب سرمایه‌گذار در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر است‌.

مصرف برق را کاهش ندهید برقتان قطع می شود

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان گفت: در راستای اجرای دستورالعمل‌های ابلاغی منطبق با سیاست‌های مدیریت بار و صرفه‌جویی در مصرف انرژی و همچنین ساختارهای سخت افزاری و نرم افزاری ایجاد شده، برق ادارات پرمصرف استان کردستان از روز دوشنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۴ به صورت مرحله‌ای قطع خواهد شد.

وی، ادامه داد: در استان کردستان یک هزار و ۲۶۱ اداره و بانک مشمول این طرح هستند و تمامی این مراکز موظف به مدیریت مصرف و رعایت دقیق دستورالعمل‌های ابلاغی هستند تا از اعمال خاموشی های ناشی از مدیریت بار، جلوگیری شود.

سلطانی در این خصوص توضیح داد: در صورت عدم رعایت الگوی مصرف تعیین شده، برق دستگاه اداری پرمصرف در سه مرحله قطع خواهد شد؛ در گام نخست، سه بار و هر بار به مدت ۳۰ دقیقه، در مرحله دوم یک ساعت و در صورت تکرار تخلف تا شش ساعت برق اداره مربوطه از طریق کنتورهای هوشمند قطع می‌شود.

وی با بیان اینکه تمامی ساختمان‌های اداری استان به کنتورهای هوشمند مجهز شده‌اند، اضافه کرد: تاکنون بیش از ۷۰ هزار کنتور هوشمند در استان نصب شده که حدود ۱۳۰۰ دستگاه از آن‌ها ویژه ساختمان‌های دولتی و عمومی است.

نصب کنتور هوشمند خانگی؛ اولویت نصب با مشترکین بد مصرف

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کردستان تصریح کرد: با تکمیل پروژه هوشمندسازی، اکنون تمامی مشترکان بخش های صنعتی، کشاورزی و اداری استان به سیستم‌های پایش و قرائت هوشمند مجهز شدند و عملیات توسعه نصب کنتورهای هوشمند در بخش‌های خانگی و تجاری نیز با اولویت مشترکان پرمصرف، در دست اجراست.

سلطانی با تأکید بر اهمیت همکاری دستگاه‌های اجرایی در مدیریت مصرف خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این طرح، جلوگیری از بروز خاموشی‌های ناخواسته، تامین برق پایدار برای بخش‌های حیاتی و حفظ تعادل در شبکه سراسری برق کشور است.

وی از تمامی دستگاه‌های اداری خواست با رعایت الگوی مصرف تعیین‌شده، نقش مؤثری در پایداری شبکه برق استان کردستان ایفا کنند.

خبرنگار؛ بیتا اختیاری

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز