خبرگزاری کار ایران

کشاورزی گلستان از حالت سنتی خارج شود/اقتصاد این استان بر دوش کشاورزی و کشاورزان قراردارد

کشاورزی گلستان از حالت سنتی خارج شود/اقتصاد این استان بر دوش کشاورزی و کشاورزان قراردارد
کد خبر : ۱۶۲۴۶۲۸

گلستان امنیت غذایی حدود ۴۰ روز کشور را تامین می‌کند ولی کشاورزی استان هنوز سنتی است و آروده کمی برای استان دارد و زیرساخت‌های مراکز تحقیقاتی گلستان فرسوده‌اند. در این شرایط مسئولین باید از نظرات  نخبگان، دانشگاهیان، مدیران کشاورزی استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان،  استان گلستان با جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا و دارا بودن ۶۶۷ هزار هکتار زمین زراعی امنیت غذایی حدود ۴۰ روز کشور را تامین می‌کند. گلستان با تولید بیش از ۹۲ محصول زراعی و باغی یکی از قطب‌های مهم کشاورزی کشور است. 

چند سالی است که استان ما با مسأله خشکسالی دست به گریبان است و درحال حاضر کشاورزی استان به شکل سنتی انجام می‌شود. اقتصاد استان گلستان جز پنج استان آخر کشور است. 

تقویت بخش کشاورزی در استان اقتصاد گلستان را رشد می‌دهد و اشتغال خوبی برای مردم ایجاد می‌کند. نبود صنایع تبدیلی مشکل بزرگ کشاورزان گلستانی است و اگر صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان ما وجود داشت شاهد هدر رفت دست رنج کشاورزان نبودیم. 

نیاز است که نمایندگان مجلس از حق کشاورزان دفاع کنند و کشاورزی استان از حالت سنتی خارج کنند. کارشناسان کشاورزی بارها اعلام کردند که رسیدگی به وضعیت کشاورزان گلستانی و تأمین زیرساخت‌های بخش کشاورزی گلستان هزینه کردن و خرج تراشی نیست بلکه یک سرمایه‌گذاری درست است. 

با وجود رشد و رونق جهانی صنایع و ابزار، کشاورزی گلستان همچنان سنتی و ناکارآمد است و این گونه بهره برداری از زمین‌های کشاورزی دیگر جوابگوی نیاز جمعیت ۲ میلیون نفری گلستان نیست.  ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی فرسوده هستند. همین موضوع باعث شده کشاورز ضرر کند. 

اقتصاد این استان بر دوش کشاورزی و کشاورزان قراردارد دستگاه‌های مرتبط و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای حل آن اقدام کنند تا نگرانی‌های مرتبط با آینده این زمین کاهش پیدا کند. اگر صنایع تبدیلی کافی در استان شکل بگیرد اشتغال‌زایی خوبی شکل می‌گیرد و ضایعات انبوه محصولات کشاورزی شاهد نخواهیم بود. 

دبیرخانه کشاورز گلستان گفت: شغل اغلب مردم استان کشاورزی است و صنعت بزرگی در استان وجود ندارد و گلستان با نقش آفرینی در تولید ۱۵ محصول کشاورزی از  قطب‌های کشاورزی به شمار می‌رود. سالانه حدود ۵ میلیون تن انواع محصولات اعم از زراعی، باغی، شیلات و دامی به ارزش تقریبی ۱۰ هزار میلیارد تومان تولید می‌شود. 

علی قلی ایمانی اظهار کرد: کشاورزی در استان هنوز به شکل شیوه‌های قدیمی و سنتی انجام می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود که هزینه تولید محصولات کشاورزی در سال‌های اخیر چندین برابر شود. بسیاری از ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی فرسوده هستند. 

وی تصریح کرد: کشاورزان با مشکلات دیگر مانند عدم تأمین نهاده‌ها، به موقع نرسیدن کود به دست کشاورز، بالا بودن قیمت ادوات کشاورزی و … مواجه هستند.  اگر کشاورزی استان از حالت سنتی خارج شود وضعیت استان هم رونق خواهد گرفت واشتغال ایجاد می‌شود. 

وی گفت: نمایندگان مجلس پیگیر باشند که صنایع تکمیلی و تبدیلی وارد این استان شود. کشاورزی گلستان نتوانسته اهرمی برای شکوفایی اقتصاد استان خود باشد و نیاز است که دولت باید حمایت خود از کشاورزان را گسترش دهد. 

ایمانی گفت: میانگین درآمد خانوار در استان گلستان نصف میانگین درآمد در سطح کشور است و کشاورزان به دلیل خام‌فروشی فقیر هستند. نبود نقشه راه مناسب و سیاست‎های غلط، طی سالیان گذشته موجب شد این وضعیت اتفاق  بیافتد. 

وی افزود: باید اقدامات فوری شکل بگیرد که کشاورزی را برای کشاورزان اقتصادی و درآمدزا شود و همچنین کشاورزان مشتاق هستند که زمین‌های خود را به سیستم نوین آبیاری تجهیز کنند. مسئولان موانع را شناسایی و همه تلاش خود را برای برداشتن آن به کار گیرند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز