خبرگزاری کار ایران

با حضور مسئولان استانی و کشوری؛

اولین مرکز نوآوری و دانش‌بنیان راه و مسکن و شهرسازی کشور در شیراز افتتاح شد

asdasd
کد خبر : ۱۳۳۳۸۳۵

​نخستین مرکز نوآوری و دانش بنیان راه و شهرسازی و مسکن کشور در شیراز افتتاح شد.

به گزارش ایلنا، استاندار فارس در آیین افتتاح این مرکز گفت: امروزه در حل مشکلات کمتر از قدرت تفکر، خلاقیت، ابتکار و نوآوری استفاده می کنیم.

محمد هادی ایمانیه افزود: آیا برای حل مشکل ترافیک شهر باید به ساخت پل، تقاطع، خیابان یا در مجموع از سخت افزار استفاده کنیم یا اینکه بهتر است قدرت تفکر و خلاقیت  را برای حل مشکلات ترافیکی به کار گیریم؟

وی ادامه داد: در برخی نقاط شهر شاهد هستیم که با صرف میلیاردها تومان پل و تقاطع برای رفع ترافیک ساخته شده اما چون فکری به حال خودروهای تک سرنشین یا فرهنگ راهنمایی و رانندگی و توقف هایی که منجر به راهبندان می شود نکرده ایم ترافیک همچنان به قوت خود باقی است.

استاندار فارس اظهار داشت: یا در بحث مصرف انرژی نیز و راههای کاهش مصرف آنها نیز به جای فکر کردن و یافتن راهکار، به دنبال ساخت سد و نیروگاه و پالایشگاه هستیم و آخرین گزینه را برای مدیریت مصرف انرژی انتخاب می کنیم.

ایمانیه افزود: امیدواریم این مرکز و خانه خلاق و امثال آن به موضع فکر کردن و خلاقیت و رفع مشکلات وارد شود و به الگویی تبدیل شود که با فکر مشکلات ساخت و ساز، ترافیک و مصرف انرژی را حل کنیم.

پیشتازی فارس در راه‌اندازی نخستین مرکز نوآوری

در ادامه مدیر کل راه و شهرسازی فارس گفت: توجه به مباحث علمی علاوه بر کاهش هزینه‌ها، منجر به افزایش کیفیت ساخت و ساز نیز خواهد شد.

محمود رضا طالبان  افزود: فاصله بین دانش و اجرا، همواره یکی از مشکلات اساسی در کشور بوده و لذا طی نشست‌های متعددی با بسیج مهندسی استان، موضوع استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان در دستور کار قرار گرفت.

وی، با اشاره به پیشتازی فارس در راه‌اندازی نخستین مرکز نوآوری راه، ساختمان و شهرسازی کشور در شیراز ادامه داد: امروز در زمینه‌های راه و مسکن به شدت نیازمند توجه به مباحث علمی و دانش بنیان و نوآورانه با هدف کاهش هزینه‌ها و افزایش کیفیت هستیم.

مدیر کل راه و شهرسازی فارس، با بیان اینکه هم در بحث صنعت ساختمان و هم راهسازی به تغییر نگاه و تغییر نگرش نیاز داریم گفت: باید دانش را بیشتر در خدمت این ۲ صنعت بیاوریم چرا که ما نه به لحاظ دانش و نه به لحاظ نیروی جوان هیچ کمبودی نسبت به دنیا نداریم و فقط نیاز است که به این مقوله توجه داشته باشیم.وی گفت: البته راه اندازی مرکز نوآوری راه، ساختمان و شهرسازی در شیراز به معنای پایان کار نیست و این کار آغاز ریل‌گذاری و زمینه سازی در استفاده مناسب و بیشتر از ظرفیت‌های علمی برای ارتقاء کیفی و کاهش هزینه‌ها در بخش اجرایی است.

مدیر کل راه و شهرسازی فارس افزود: همچنین ایجاد این مرکز منجر به تامین نیازهای کشور در زمینه مصالح ساختمانی با کیفیت و ارزان قیمت با استفاده از دانش‌های نوآورانه و فناورانه نسل جوان خواهد شد و در عرصه‌ای گسترده از دستاوردهای چنین مراکزی استفاده می‌شود.

طالبان ادامه داد: این آمادگی را داریم که اگر شرکت های دانش بنیان دیگری هم بخواهند در این زمینه فعالیت کنند آنها را مورد حمایت قرار دهیم.

تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان 

محمد مهدی حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی نیز گفت: ما در وزارت راه و شهرسازی به دنبال این هستیم که ‌مسائل را به شکل فناورانه و با استفاده از فناوری های نوین حل و فصل و عملیاتی کنیم و برای موفقیت در این مسیر باید شرکت‌های دانش‌بنیان را تقویت کرده و مورد حمایت قرار دهیم.

وی ادامه داد: باید با احصاء نیازهای فناورانه و ارسال به خانه‌ها و مراکز خلاق، از دستاوردهای آنها استفاده کنیم.او اظهار داشت: امیدواریم خط ارتباط بین خانه‌های خلاق و وزارت راه و شهرسازی به شکل گسترده تر برقرار شود و چرا که در بحث ساخت مسکن به فناوری‌های نوین برای افزایش سرعت ساخت، افزایش کیفیت و کاهش هزینه ها نیاز داریم.

 ۲۰ میلیون نفر  در بافت های فرسوده زندگی می کنند

 رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی  نیز گفت: ضرورت دارد که کیفیت ساخت و ساز را در کشور ارتقا دهیم که در این زمینه شرکت های دانش بنیان می توانند کمک موثری داشته باشند.

 محمد رضا رضایی کوچی افزود: امروز در کشور و بر اساس مصوبه مجلس، قرار است که سالانه یک میلیون مسکن توسط دولت ساخته شود که برای اینکه ساختمان هایی مقاوم و ما کیفیت ساخته شود می توان از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان استفاده کرد.

وی ادامه داد: هم اینک افزون بر ۲۰ میلیون نفر از شهروندان کشورمان در بافت های فرسوده زندگی می کنند و حتی ساختمان هایی که ساخته می شود در یک زمان کوتاه به بافت فرسوده تبدیل می شود که این بدان معناست که در زمینه استفاده از مصالح ساختمانی خوب و باکیفیت غافل هستیم.

او اظهار داشت: از آنجا که ممکن است هر لحظه در یکی از شهرهای کشورمان شاهد وقوع زلزله باشیم نیاز است که به بحث کیفی سازی توجه بیشتری شود.

نماینده مردم شهرستان‌های جهرم و خفر در مجلس شورای اسلامی، در خصوص اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان کشور از سوی مجلس هم گفت: در این زمینه هم در بحث کیفیت ساخت و سازها و هم نظارتی که برای نظام مهندسی تعریف کرده‌ایم و پاسخگویی که مهندسان ما باید در قبال ساختمان هایی که می سازند داشته باشند تاکید شده است.

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز