نماینده مردم اردبیل:
مردم اردبیل منتظر خبرهای خوش در حوزه زیرساختهای ریلی و جادهای باشند

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی گفت: خبرهای خوشی درباره زیرساختهای ریلی و جادهای استان اردبیل طی چند ماه آینده اعلام خواهد شد.
صدیف بدری با حضور در دفتر خبرگزاری ایلنا اردبیل در پاسخ به این سئوال که عملکرد مجلس تا چه حد در راستای مطالبات مردم موفق بوده است، اظهار کرد: نه تنها در مجلس بلکه باید در ساختار مدیریتی کشور تغییر و تحول اساسی صورت گیرد. بر اساس تجربه ۴۴ ساله انقلاب اسلامی، لازم است دستگاههای اجرایی، مجلس، قوه قضاییه و سایر نهادها بررسی کنند که تا چه اندازه توانستهاند چالشها و دغدغههای مردم را حل کنند. باید در حوزه سرمایههای اجتماعی اقدامات جدی انجام گیرد و اعتماد عمومی بازسازی شود.
وی با تأکید بر اینکه حتماً باید تغییرات اساسی در روشها ایجاد شود، ادامه داد: مجلس نیز از این قاعده مستثنا نیست و برای حل چالشهای اساسی جامعه باید با توجه به پرهزینه بودن روشهای گذشته، تدابیر جدیدی اتخاذ کند.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ساختار جامعه و کشور به گونهای است که بیشتر وقت نمایندگان صرف جزئیات میشود، گفت: شاید رئیس مجلس درگیر این مسائل نباشد، اما اغلب نمایندگان با مسائل جزئی سروکار دارند؛ برخی به ناچار و برخی با علاقه شخصی.
بدری تصریح کرد: برای رفع این مشکل، در مجلس و کل نظام حاکمیتی نیاز به تصمیمگیری بنیادین وجود دارد تا بتوان از پرداختن به جزئیات فاصله گرفت. این امر تنها با عزم جدی و مسئولیتپذیری در تصمیمگیریهای کلان میسر است.
مجلس رسیدگی به جزئیات را تمام و وارد مباحث کلی شود
وی با تأکید بر اینکه مجلس باید رسیدگی به مسائل جزئی را تمام کرده و وارد مباحث کلان شود، افزود: در کنار اصلاح ساختار، فرهنگسازی نیز لازم است. باید مردم را اقناع کنیم که بخشی از وظایف در اختیار مجلس و بخشی دیگر بر عهده شوراهای اسلامی است تا بتوانیم اثرگذاری مجلس را افزایش داده و سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را بازسازی کنیم.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین با اشاره به اینکه اصلاح ساختار اداری و دستگاههای اجرایی نقش محوری دارد، گفت: اگر ساختارسازی درستی انجام شود، دولت میتواند با استفاده از قوانین موجود، ساختارها را اصلاح کند.
بدری ادامه داد: مدیری که توانمند باشد، میتواند بدون نیاز به دخالت نماینده، امور را پیش ببرد. ساختار برنامهریزی و بودجه کشور نیز نیازمند بازنگری است. اگر مدیر و سازمان برنامه و بودجه توانمند باشند، میتوانند قانون بودجهای با صدها صفحه را به چند ده صفحه کاهش دهند.
وی با بیان اینکه ساختار فعلی دستگاههای اجرایی کشور بر پایه چانهزنی بنا شده است، افزود: هرکس توان بیشتری در چانهزنی داشته باشد، سهم بیشتری دریافت میکند و میتواند توانمندی خود را به نمایش بگذارد. این ساختار زمینهساز باندبازی نیز هست.
نماینده اردبیل اظهار کرد: ساختار اداری موجود، نحوه اداره پرسنل، ارتقاء و جذب نیروی انسانی و انتخاب مدیران، پاسخگوی نیازهای جامعه امروز نیست و این روند هم مردم و هم نمایندگان را دچار مشکل کرده است.
قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، دو وظیفه اصلی مجلس است
بدری با بیان اینکه مجلس دو وظیفه اصلی یعنی قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین را بر عهده دارد، افزود: در دولت یازدهم چند قانون مهم تصویب شد که یکی از آنها تأمین مالی پروژههای زیرساختی و تولیدی بود و به اذعان مسئولان اجرایی، بهترین قانون در این حوزه محسوب میشود.
وی افزود: همچنین قانون حمایت از تولیدات دانشبنیان، تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار و قانون جهش تولید مسکن از جمله قوانین جامع و کارآمد بودند که دولتها میتوانستند در برنامهریزیهای خود از آنها بهره بگیرند. قانون جوانی جمعیت نیز دست دولت را در اجرای برنامهها باز گذاشت.
نماینده اردبیل با بیان اینکه مجلس موافق تعامل با دنیاست، گفت: در موضوع لایحه مذاکره با آمریکا نیز همراه و همنظر با دولت است، اما زمانی که کمیسیون امنیت ملی مصوبهای به مجلس ارائه میدهد و رد میشود، اینگونه تلقی میشود که مجلس مانع است.
توسعه زیرساختها اولویت اصلی است
بدری با قدردانی از تلاشها برای توسعه زیرساختها اظهار کرد: از سال ۱۳۹۵ که به عنوان نماینده انتخاب شدم، اولویت اصلیام توسعه زیرساختها بوده؛ چه در حوزه ریلی، چه جادهای و چه هوایی.
وی وضعیت فرودگاه اردبیل را قابل قبول دانست و افزود: فرودگاه تنها از نظر تعداد پروازها با مشکل مواجه است که آن هم مربوط به شرکتهای هواپیمایی است. با برنامهریزی در تلاش برای افزایش ساعات پروازی هستیم.
بدری خاطرنشان کرد: زیرساختهای ریلی اردبیل تا پیش از سال ۱۳۹۵ در حالت رکود قرار داشت، اما با پیگیریها، این پروژه به یکی از پنج پروژه اولویتدار کشور تبدیل شد. این پروژه در آن زمان ۴۰ درصد پیشرفت داشت که با تلاشهای مجلس یازدهم به ۷۸ درصد و در حال حاضر به ۹۷ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: بودجه بزرگراهها و راههای اصلی استان در سال ۱۳۹۵ حدود ۲۵۰ کیلومتر بود که این عدد تا سال ۱۳۹۷ به ۷۵۰ کیلومتر رسید و توانستیم اعتبارات این بخش را تقویت کنیم.
نماینده مردم اردبیل با بیان اینکه تمام پیشبینیهای لازم برای افتتاح پروژه راهآهن را در بودجه امسال انجام دادهایم، گفت: دولت برای این پروژه حدود هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته بود که در کمیسیون تلفیق به ۱۵۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت و مجلس نیز ۴۰۰ میلیارد تومان دیگر تصویب کرد تا مجموع بودجه این پروژه به ۱۹۰۰ میلیارد تومان برسد.
امیدواریم پروژه راهآهن اردبیل امسال افتتاح شود
بدری افزود: این پروژه در قانون بودجه دارای ردیف اعتباری شده و حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز از محل مولدسازی تأمین خواهد شد. پروژه راهآهن اردبیل-میانه حدود ۳ هزار میلیارد تومان ظرفیت بودجهای دارد.
وی تأکید کرد: غیر از بحث بودجه، هیچ مشکل دیگری در این پروژه وجود ندارد و اگر دولت بودجه را به موقع تخصیص دهد، خوشبین به افتتاح آن در سال جاری هستیم. مشکل تخصیص بودجه فقط مختص اردبیل نیست و در سراسر کشور وجود دارد.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین، سرعین در مجلس شورای اسلامی در خصوص پروژههای جادهای نیز گفت: توانستیم ۵۰۰ کیلومتر به پروژههای جادهای اضافه کنیم که در ردیف بودجه ملی قرار گرفت. در سال ۱۳۹۶ نیز ۱۰۰ کیلومتر دیگر به این ردیف اضافه شد.
بدری افزود: در آذر ۱۴۰۳ حدود هزار میلیارد تومان اعتبار در حوزه راه و شهرسازی تخصیص یافت که ۹ ماه قبل از پایان سال تأمین شد. اردبیل در استفاده از ظرفیتهای بودجهای، اولین استان کشور بود که رشد ۱۱۰ درصدی را تجربه کرد.
وی با اشاره به پرداخت مطالبات پروژه تونل دوم حیران گفت: پیشبینی میکنیم این پروژه تا شهریور یا پاییز سال جاری به بهرهبرداری برسد. قرارداد این پروژه در مجلس دهم منعقد و بودجه آن در سال ۱۳۹۶ حل شد، در سال ۱۳۹۷ به تصویب رسید و در سال ۱۳۹۸ عملیات اجرایی آن آغاز شد.
از عملکرد دولت رضایت دارم؛ با استیضاح وزیر اقتصاد مخالف بودم
منتخب مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی در ارزیابی عملکرد دولت اضافه کرد: از عملکرد دولت رضایت دارم و معتقدم استیضاح وزیر اقتصاد با عجله صورت گرفت؛ به همین دلیل به این استیضاح رأی منفی دادم. ضمن اینکه عملکرد دولت محلی هنوز قابل ارزیابی نیست.
بدری افزود: پروژههای اردبیل-سرچم و نمین-آستارا سال گذشته ۳۶۰ میلیارد تومان اعتبار داشتند که امسال به ۸۰۰ میلیارد تومان رسید. در حالی که میانگین افزایش پروژههای ملی ردیفدار استان بیش از ۲۰۰ درصد و میانگین افزایش پروژههای عمرانی حدود ۳۰ درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در حال پیگیری تأمین مالی مطمئن برای توسعه زیرساختها با مشارکت بخش خصوصی خارجی هستیم. ۲۸۰ کیلومتر راه اصلی و ۳۲۰ کیلومتر بزرگراه بلاتکلیف مانده که باید تعیین تکلیف شوند.
خبرهای خوبی در راه است
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خبرهای خوشی درباره زیرساختهای ریلی و جادهای استان طی چند ماه آینده اعلام خواهد شد، گفت: در تلاش برای تقویت کریدور ریلی شمال-جنوب هستیم.
وی بیان کرد: سالانه حدود ۳۰ میلیون تن بار برای این کریدور تعریف میشود و زیرساخت ریلی بدون مشارکت اردبیل پاسخگو نخواهد بود. همچنین پارسآباد و بیلهسوار نیز باید جزو اولویتهای دولت قرار گیرند. جاده ترانزیتی اردبیل-پارسآباد نیز باید به بزرگراه تبدیل شود تا نقش مؤثری در ترانزیت ایفا کند.
بدری افزود: بارانداز مشترک تازهکند پارسآباد و ایمیشلی جمهوری آذربایجان از دیگر اولویتهای ماست که با اتمام سهم کشورمان، راهاندازی خواهد شد تا اردبیل نقشی در کریدور شمال-جنوب داشته باشد.
وی در خصوص سفر به آذربایجان گفت: برای سومین بار در این کشور حضور یافتم. در مذاکراتی که صورت گرفت، نتایج خوبی برای بهبود روابط حاصل شد.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چشمانداز تبادلات تجاری با آذربایجان ۷۰۰ میلیون دلار است و پیشبینی میشود تا پایان سال میلادی به یک میلیارد دلار برسد. رئیسجمهور آذربایجان نیز تأکید کرد که این روند تا رسیدن به ۵ میلیارد دلار ادامه خواهد داشت.
به دنبال بازگشایی مرز ایران و آذربایجان هستیم
وی افزود: بر اساس اعلام رئیسجمهور آذربایجان، در حال بررسی برای بازگشایی مرزها هستیم. پس از آغاز کرونا، آذربایجان مرزهای زمینی خود را بسته بود که اکنون مقامات این کشور قول دادهاند پس از بررسیهای نهایی، بازگشایی انجام شود که برای اردبیل بسیار مهم است.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تقویت پروازها بین ایران و باکو در دستور کار قرار دارد و رئیسجمهور آذربایجان نیز دستور برقراری پرواز برای اردبیل، تبریز، مشهد و اصفهان را صادر کرده است.
بدری در پاسخ به سوال خبرنگار درخصوص دخالت نمایندگان در انتخاب مدیران اغزود: تعامل دولت و نمایندگان در این دوره بسیار مثبت است و نمایندگان هیچگونه دخالتی در انتصاب مدیران دولتی ندارند.