خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

برخوردهای سلیقه‌ای در انتخابات شورای دانش‌آموزی به بهداشت روانی بچه‌ها آسیب می‌زند/ انتخابات از سال آینده به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

asdasd
کد خبر : ۷۱۳۸۸۳

مدیر کل فرهنگی هنری اردویی و فضاهای پرورشی با اشاره به کارکرد شورای دانش‌آموزی در مدارس گفت: این شورا یکی از ارکان مدارس است، اما هنوز رنگ و بوی اجرایی نگرفته است.

علی رمضانی (مدیر کل فرهنگی هنری اردویی و فضاهای پرورشی آموزش و پرورش) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره نقش شوراهای‌ دانش‌آموزی و در واکنش به انتخاب سلیقه‌‌ای دانش‌‌آموزان در این شورا به رغم رای‌گیری‌‌های که انجام می‌شود، گفت: اتفاقا یکی از دغدغه‌های ما در انجمن شورای دانش‌آموزی همین مساله است. من به جهت اینکه شخصا کارشناس حوزه شورای دانش‌آموزی وزارتخانه بوده‌ام و در حوزه مربی تربیتی در مدرسه از ظرفیت شورای دانش‌آموزی آگاهی داشتم و در این زمینه کار تخصصی کردم؛ دقیقا واقف بودم که در شورای دانش‌آموزی از ظرفیت دانش‌آموزان به نحو احنست استفاده نمی‌شود. به همین خاطر پس از ورودم کارگروهی ایجاد کردم تا در بحث شورای دانش‌آموزی بررسی مجددی صورت بگیرد تا بتوانیم از ظرفیت ویژه دانش‌آموزان استفاه کنیم.

رمضانی اشاره کرد: حدود ده میلیون دانش‌آموز در انتخابات شورای دانش‌آموزی در کل کشور شرکت می‌کنند، اما ما به چه اندازه از شورای دانش‌آموزی در مدارس بهره می‌بریم؟ اگرچه طبق ماده ۱۸ و ماده۲۰ شورای عالی آموزش و پرورش بر نقش و جایگاه شورای دانش‌آموزی در مدرسه تاکید شده و در واقع یکی از ارکان مدارس است، اما رنگ وبوی اجرایی نگرفته است.

او با بیان اینکه بعد از ۲۰ سال شیوه‌نامه شورای دانش‌آموزی به روز شده است، گفت: در این یک سال اخیر موفق شدیم امسال شیوه‌نامه جدیدی را به مدارس بفرستیم. طبق این شیوه نامه جدید ۱۴ انجمن در مدرسه در نظر گرفته شده و به این انجمن‌ها وظایف اجرایی داده‌ایم، به تعبیر دیگر به آنها مسئولیت داده‌ایم و از آنها کار می‌خواهیم. به هر حال مردم باید از ما جواب قانع کننده‌ای بگیرند و باید بر اساس سند صحبت کنیم.

مدیر کل فرهنگی هنری اردویی و فضاهای پرورشی  اضافه کرد: امسال دو جشنواره بزرگ را در نظر گفتیم که یکی از آنها جشنواره "آیینی زمان" است که به سبک زندگی حضرت امام خمینی اشاره دارد.  این برنامه کاملا مدرسه محور است، اما دبیرخانه‌اش در استان قم قرار دارد. همچنین یک جشنواره ویژه دیگر را در نظر گرفتیم که بر اساس حمایت از تولید کالای ایرانی است و دبیرخانه‌اش در استان یزد قرار داد. ضمن اینکه مسئولیت این دو جشنواره در سطح منطقه به عهده دانش‌آموزان انجمن کانون‌های فرهنگی تربیی مناطق است.

رمضانی با اعلام این خبر که انتخابات شورای دانش آموزی از سال آینده الکترونیکی می‌شود، گفت: برای سال آینده تصمیم داریم که انتخابات شورای دانش‌آموزی را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم و استان مازندان را به عنوان پایلوت قرار می‌دهیم. طبق دغدغه‌هایی که خانواده‌ها به ما انتقال می‌دهند متوجه شده‌ایم که آنها با این مشکلات مواجه شده‌اند و بنا داریم که آنها را حل کنیم.

وی ادامه داد: برای انتخابات شورای دانش‌آموزی یک چارچوب در نظر گرفته‌ایم که طبق آن ارکان مدرسه باید صلاحیت دانش‌آموز را تایید کند، البته این تاییدات خیلی هم خاص نیست، ولی دانش آموز باید برای شرکت در انتخابات علاقه‌مند باشد و ما نیز آنها را به این کار تشویق می‌کنیم.

مدیر کل فرهنگی هنری اردویی و فضاهای پرورشی به انتخاب ۷۰۰ هزار نفر دانش‌آموز در انتخابات شورای دانش‌آموزی اشاره کرد و گفت: حدود ۷۰۰ هزار نفر در کل کشور برگزیدگان  این انتخابات هستند. این دانش‌آموزان می‌توانند در تصمیم‌گیری زمان انتخابات، زمان امتحانات، فوق برنامه‎هایی مثل نماز نقش داشته باشند. در شیوه‌نامه‌ای که امسال به مدارس ابلاغ کردیم مسئولیت هر کاری را به یک گروه دادیم مثلا مسئولیت بهداشت را به اداره تربیت بدنی و حوزه قرآن را به ادره کل قرآن سپردیم، به همه انجمن‌ها یک حوزه داده‌ایم و از آنها کار می‎خواهیم.

وی در واکنش به اینکه چرا زمانی که انتخابات شورای دانش‌آموزی برگزار می‌شود و یک دانش‌آموز با بیشترین آرا رای می‎آورد، باید کنار گذاشته شود، آن هم در حالی که اینگونه رفتارها موجب سرخوردگی دانش‌آموزان می‌شود، گفت: صد در صد همینطوراست، دبیرخانه تشکل‌های دانش‌آموزی در اداره کل فرهنگی، هنری اردوها و فضاهای پرورشی مستقر است و خانواده‌ها و دانش‌آموزان هر گونه نگرانی و دغدغه در این زمینه را می‌توانند گزارش دهند. ما نیز مسئولیت این کار به عهده می‌گیرم، زیرا اولویت برای ما دانش‌آموزان هستند.

او اضافه کرد: به هر حال قرار است، دانش‌آموزان مسئولیت آینده کشور را بپذیرند و ما نباید با برخوردهای سلیقه‌ای، بهداشت روانی بچه‌ها را به هم بزنیم. همچنین دانش‌آموزان نباید فکر کنند که فضای انتخابات فضای مسمومی است. بزرگترین نگرانی ما همین است، قرار است که دانش آموزان را برای مسئولیت‌های آینده در جامعه آماده کنیم پس از همین امروز باید این فضا فراهم شود.

رمضانی گفت: در گذشته انتخابات دانش‎آموزی در مدارس سوم آبان برگزار می‌شد و دیگر هیچ پیگیری دراین زمینه صورت نمی‌گرف، اما الان پیگیری می‌شود.تلاش می‌کنیم امسال مدارسی که در شورای دانش‌آموزی برتر بوده‌اند و کار ویژه‌ای در زمینه حمایت از کالای ایرانی، جشنواره آیینی زمان، بهداشت، تربیت بدنی و... انجام داده‌اند را شناسایی کنیم.

او افزود: حضور ده میلیون دانش‌آموز در انتخابات شورای دانش‌آموزی بسیار مهم است و باید از این گنجینه گرانبهایی که دست ماست نگهداری کنیم. در عین حال وقتی انتخابات برگزار و نام دانش‌آموز در این انتخابات ثبت می‌شود ما همه چیز را رصد می‌کنیم و این کار بدون هر گونه دخل و تصرفی صورت می‌گیرد.

مدیر کل فرهنگی هنری اردویی و فضاهای پرورشی در پایان تاکید کرد: در شهرستان تنکابن انتخاب شورای دانش‌آموزی به صورت الکترونیک انجام شده و ما تصمیم داریم این کار را به سطح استان برسانیم. زمانی که با آسیب‌ها، چالش‌ها، نقطه ضعف‎ها و نقطه قوت‌های این طرح آشنا شدیم و آن را برطرف کردیم، آن را در سطح کشوری پیاده کنیم.

برخوردهای سلیقه‌ای در انتخابات شورای دانش‌آموزی به بهداشت روانی بچه‌ها آسیب می‌زند/ انتخابات از سال آینده به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود

انتهای پیام/
نرم افزار موبایل ایلنا
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز